ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ – ΒΟΜΒΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ 300 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ». ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΕΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΣΤΗ «ΜΑΧΗ», ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεύτερο κύμα επιθέσεων από την πλευρά της Τουρκίας αντιμετώπισαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες σήμερα στις Καστανιές Εβρου.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο που τραβήχτηκε από το ελληνικό φυλάκιο και δημοσιεύει ο ελληνικός στατός άγνωστος από την πλευρά της Τουρκίας πετάει μολότοφ πάνω από τον ελληνικό χάρτη.
Την εστία φωτιάς σβήνει άμεσα το ελληνικό πυροσβεστικό όχημα
που βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις από την τουρκική πλευρά και οι ελληνικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τα περιστατικά.
Την ίδια στιγμή, σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για όσα συμβαίνουν ημέρες τώρα στις Καστανιές και επαναλαμβάνονται απόψε.
“Είναι 300 τζιχαντιστές αυτοί που έχουν απομείνει στις Καστανιές και επιτίθενται με την βοήθεια και την καθοδήγηση της τουρκικής Στρατοφυλακής στις δυνάμεις μας, τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και πυροσβέστες, αλλά πλέον και στους Ευρωπαίους της FRONTEX που βρίσκονται εκεί. Αυτό συμβαίνει και απόψε. Οι απλοί μετανάστες έχουν φύγει από το σημείο. Όμως όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτε. Όπως δεν κατάφεραν και μέχρι τώρα. Δεν θα τους περάσει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει κανείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοίδης.
Το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε βρεθεί για πολλοστή φορά στην συγκεκριμένη περιοχή, μαζί με τον Γάλλο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ftontex Φαμπρίς Λεζερί.
«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του σήμερα το πρωί, με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.
makeleio.gr