Τρίτη, Μαρτίου 24

Aναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Aναβλήθηκαν κι επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο
Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε κι επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης η ΔΟΕ.

Η τελική απόφαση για την αναβολή της διοργάνωσης πάρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ.
Ο Σίνζο Άμπε πρότεινε στον πρόεδρο της ΔΟΕ την αναβολή των Αγώνων και τη μεταφορά τους κατά ένα έτος (2021) με τον Τόμας Μπαχ να συμφωνεί, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας.
Άλλωστε ρτις τελευταίες μέρες άλλωστε ολοένα αυξάνονταν οι χώρες που είχαν δηλώσει την άρνησή τους να στείλουν τους αθλητές τους στο Τόκιο, λόγω φυσικά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ακόμη εξάλλου κι αν είχε υποχωρήσει η εξάπλωση του ιού το καλοκαίρι, είναι δεδομένο πως η προετοιμασία των αθλητών όλο αυτό το διάστημα θα γινόταν μετ' εμποδίων και σίγουρα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών που αναγκαστικά θα ήταν εκτεθειμένοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται για άλλη χρονιά.
Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.