Κυριακή, Μαρτίου 1

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ! Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο φυσικό όπλο από τις ιώσεις.



Η σοφία των γιαγιάδων μας συνήθως περικλειόταν σε φράσεις του τύπου «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!», προτρέποντάς μας να καταναλώνουμε το συγκεκριμένο φρούτο, το οποίο δεν ήταν και από τα πιο δημοφιλή, αλλά ήταν εξίσου πλούσιο σε βιταμίνες όπως και τα υπόλοιπα.
Οι γιαγιάδες φυσικά, δεν έκαναν λόγο(και ούτε ήταν ενημερωμένες), για άλλο ένα «σούπερ» εσπεριδοειδές, το γνωστό σε όλους μας λεμόνι, το οποίο μάλλον περιοριζόταν στη μαγειρική του χρήση.

Σήμερα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μερικούς από τους πιο απίστευτους λόγους για τους οποίους η καθημερινή λήψη (κατά προτίμηση το πρωί), λεμονόνερου, μπορεί στην κυριολεξία, να «μεταμορφώσει» και να θωρακίσει τον οργανισμό μας απέναντι σε ασθένειες, αλλά και να τον αναζωογονήσει θεαματικά όπως αναφέρει το labellissima.gr
Ας δούμε όμως μερικούς από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους το λεμονόνερο θεωρείται θαυματουργό!

Το πρωί, το σώμα μας είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται αρκετό νερό για να σπρώξει προς τα έξω τις τοξίνες και να ανανεώσει τα κύτταρα. Η σπιτική «λεμονάδα» έχει την ιδιότητα να διεγείρει την αποβολή των τοξινών, να ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών και ενισχύει την πέψη.
Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει το σώμα μας, μιας και τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο για τις αρθρώσεις μας. Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.
Το ζεστό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη. Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.
Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό. Επίσης, ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το ήπαρ.
Τα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων, μαλακώνει τον πονόλαιμο και βοηθά στην αντιμετώπιση της αμυγδαλίτιδας.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Ακολουθήστε μας και στο Facebook το διαβάσαμε ΕΔΩ