Σάββατο, Μαρτίου 14

Αποκλεισμένος στο εξωτερικό Χανιώτης καλλιτέχνης με την οικογένειά του λόγω κορονοϊού- Καμία βοήθεια από πρεσβείες και αεροπορικές

Περιπέτεια από το πουθενά για τον Νεκτάριο Κωστάκη, Χανιώτη καλλιτέχνη που βρέθηκε στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και πλέον έχει βρεθεί αποκλεισμένος, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος τρόπος να επιστρέψουν αυτός και η οικογένειά του στην πατρίδα.
Μεγάλο το παράπονο από πλευράς των Χανιωτών που ζουν μία…
Οδύσσεια τόσο προς τις αεροπορικές εταιρείες που κάθε άλλο παρά βοηθούν, με την κατάσταση στις πρεσβείες και το υπουργείο Εξωτερικών να μην είναι καλύτερη.
Συγκεκριμένα, ο κος Κωστάκης ταξίδεψε στη Βιέννη για  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της επέλασης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να ψάχνουν τρόπο επιστροφής στην Κρήτη.
Αν και τα αρχικά εισιτήρια προς Ελλάδα ήταν για μεθαύριο, Δευτέρα, η αβεβαιότητα και το σενάριο (που τελικά επιβεβαιώνεται) οτι τα σύνορα θα κλείσουν την ημέρα εκείνη οδήγησε τον οικογενειάρχη να κλείσει άλλα εισιτήρια για να αναχωρήσει από Πράγα σήμερα, Σάββατο. Όμως, λίγες ώρες μετά που έκλεισε τα εισιτήρια της επιστροφής, ενημερώθηκε οτι σταματούν οι πτήσεις προς Ελλάδα, με τον ίδιο να αναφέρει οτι παρά τις επίμονες προσπάθειές του, ποτέ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την Aegean. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τις πρεσβείες σε Πράγα και Βιέννη, οι οποίες, όπως ανέφερε στο zarpanews.gr, ήταν καθ’όλα… ανενημέρωτες και αδυνατούσαν να τους βοηθήσουν. Αντίθετα, τον προέτρεψαν με δική του ευθύνη να δοκιμάσει να περάσει τα σύνορα και να δοκιμάσει να πετάξει από την Αυστρία, από όπου «μάλλον» θα ταξιδέψει.
Έτσι, με δύο μωρά στα χέρια η οικογένεια καλείται να… «τζογάρει» για το κατά πόσον θα της επιτραπεί να περάσει τα σύνορα Τσεχίας-Αυστρίας και για το αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση προς Ελλάδα πριν αποκλειστούν στην χώρα του Μπετόβεν μέχρι να περάσει (άγνωστο πότε) η «κρίση» του κορονοϊού και να επιστρέψει η Ευρώπη στην κανονικότητα, χωρίς μέρος να μείνει ή χρήματα για να επιβιώσει σε ένα από τα πιο ακριβά κράτη του πλανήτη.
Μακάρι η περίπτωση του Χανιώτη καλλιτέχνη να ήταν η μόνη. Εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που έχουν αποκλειστεί λόγω του κορονοϊού. Γιατί άραγε υπάρχουν οι πρεσβείες στο εξωτερικό αν δεν ασχολούνται με τα προβλήματα και τις δυσκολίες των υπηκόων τους;
zarpanews.gr