Τρίτη, Μαρτίου 10

Να ολοκληρωθεί η «μετάλλαξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη



Παναγιώτης Αποστόλου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολλές ομιλίες του στη Βουλή των Ελλήνων είχε υπεραμυνθεί του μεταναστευτικού προβλήματος που τρώει τα σωθικά της Πατρίδος μας, συντασσόμενος με τις διεθνιστικές απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ που στήριζαν προς χάρη της Εξουσίας τους γιαλαντζί αριστερούς!
Πολλές φορές μίλησε και είπε, πως θέλει ένα πολυπολιτισμικό κράτος στο οποίο θα μπολιαστούν όλοι αυτοί οι παρανόμως εισελθόντες στα ελληνικά χώματα! Την ανησυχία, τον φόβο, την άρνηση των Ελλήνων να αφομοιώσουν στη χώρα σκληρούς οπαδούς του Ισλάμ, τις θεωρούσε ξενοφοβία και ρατσισμό! Θεωρώντας, ότι δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα και κυριαρχία από όλους αυτούς τους εισβολείς!

Ξαφνικά όμως κάτι άλλαξε στο μυαλό του Πρωθυπουργού! Κάτι, που πολλοί επί σειρά ετών επισημαίναμε στο πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά εκείνο σφύριζε αδιάφορα και προσπαθούσε να μας καθησυχάσει, πως τάχατες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!
Ωστόσο η περασμένη Παρασκευή, ήταν η ημέρα που “άλλαξε” τον Πρωθυπουργό! Ήταν η ημέρα που ο αμετροεπής, ο φαφλατάς, ο ταραξίας, ο επικίνδυνος φασίστας Σουλτάνος της Τουρκίας, αμόλησε χιλιάδες παράνομους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων αφέθηκαν από φυλακές, προκειμένου να παραβιάσουν τα ελληνικά χερσαία σύνορα της Ελλάδος στον Έβρο!
Την ονόμασε η κυβέρνηση αυτήν την επιθετικότητα του Ρ. Τ. Ερντογάν, ως ασύμμετρη απειλή! Όμως η παρουσία στις Καστανιές και στην πέριξ αυτών περιοχή του Έβρου, του ΓΕΕΘΑ καθώς και όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος, άλλη απειλή υποδηλώνει! Την οποία αντιλήφτηκε ο ελληνικός λαός και δη ο λαός του Έβρου μας και σύσσωμος είναι στο πλευρό της κυβέρνησής του! Στο πλευρό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!
Θα μας πείσει ο Πρωθυπουργός αν ολοκληρώσει την μετάλλαξή του…
Πριν μια εβδομάδα στο άρθρο μου «Ο …ΑΛΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ “ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ” ΤΟΥ» έγραφα πως συμφωνούμε με αυτή την μερική μετάλλαξη των απόψεων του Πρωθυπουργού, αλλά για να τον πιστέψουμε ότι “μεταμελήθηκε” πραγματικά, θα πρέπει να την ολοκληρώσει αυτήν την μετάλλαξη!
Έγραφα συγκεκριμένα:
«Σήμερα, διαπιστώνοντας εν τοις πράγμασι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν και κάποιοι “σύμμαχοι” και “εταίροι” μας, αποσκοπούν στο διαμελισμό της Ελλάδος, σηκώνει το γάντι κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της ζητάει για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, να αφήσουν κατά μέρος τα ευχολόγια και να περάσουν σε ουσιαστικές πράξεις!
Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός από την Θράκη μας, από τον Έβρο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μετά την επιθεώρηση της κατάστασης στις Καστανιές!
Εκεί, όπου από όλους εισέπραξε τη διαβεβαίωση έμπρακτης (πλέον) βοήθειας της ΕΕ! Εκεί, όπου για πρώτη φορά υπήρξε από όλους τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας, η αποδοχή πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά! Εκεί, όπου για πρώτη φορά εκφράστηκε καταδίκη κατά του άφρονα και επικίνδυνου Ρ. Τ. Ερντογάν!
Θα πρέπει λοιπόν τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει το εθνοκτόνο “Δουβλίνο 2” και να κάνει ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της ΕΕ! Να ξεκινήσει άμεσα κατασκευή τείχους στον Έβρο και τον προστατευτικό φράχτη στα   νησιά μας, με την συνεχή περιπολία του λιμενικού και πλοίων του Στόλου μας, που δεν θα επιτρέπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στα νησιά μας, εφαρμόζοντας το διεθνώς πλέον γνωστό Push Back!
Θα πρέπει να εκδιώξει πάραυτα, τις εθνοκτόνες ΜΚΟ από τα νησιά μας!
Να μεταφέρει όλους τους παράνομους μετανάστες σε ερημικό νησί, με την προοπτική της εθελούσιας εξόδου τους από την Ελλάδα!
Όσον αφορά το εξωτερικό:
Να άρει άμεσα την αναγνώριση της Ελλάδος στην κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ και να αναγνωρίσει το καθεστώς του φιλέλληνα Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το 80%+ του λιβυκού εδάφους και του συνόλου των πετρελαιοπηγών της Λιβύης και o οποίος πολιορκεί την πρωτεύουσα Τρίπολη! Ο οποίος στηρίζεται από τη Ρωσία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)!
Να αναγνωρίσει και να συμμαχήσει με τον ηγέτη της Συρίας και εχθρό του Ερντογάν, Μπασάρ αλ Άσαντ!
Να εγκαταλείψει την κηδεμονία που του ασκεί το “βαθύ” κράτος των ΗΠΑ, των πρώην Προέδρων Μπους, Κλίντον και Ομπάμα, εκφραστών της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ, από τη στιγμή μάλιστα που είναι βέβαιη η επανεκλογή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη του έτους!
Γιατί αγνοήθηκε η απόρρητη έκθεση Κουμουτσάκου;
Είναι σίγουρο κατά τον λογισμό μας, ότι αυτή η μετάλλαξη του Πρωθυπουργού προήλθε από το αρραγές Μέτωπο που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της χώρας μας, στο ζήτημα της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, που συγκροτήθηκε από τον Στρατό μας, την Αστυνομία μας, τους Συνοροφύλακές μας και φυσικά τον ελληνικό λαό! Αυτή η μετάλλαξη προήλθε, από τη στιγμή που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο Πρωθυπουργός αντιλήφτηκε – όπως και η ηγεσία της ΕΕ – ότι στην Πατρίδα, στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά και λίγο πριν από πολύ σοβαρές εσωτερικές εξελίξεις, που ενδεχόμενα θα επηρέαζαν όλο το συνασπισμό της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!
Γιατί, δεν ήταν μόνο η ρητορική του σημερινού Πρωθυπουργού στο όραμά του υπέρ της Παγκοσμιοποίησης! Ήταν και ο εφησυχασμός που επιδείκνυε σε σειρά γεγονότων! Ήταν και η “στάχτη στα μάτια” που πιθανώς του έριχνε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ!
Και εξηγούμε:
Στις 3 Οκτωβρίου 2019, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, βρέθηκε στην Άγκυρα για συναντήσεις για το μεταναστευτικό, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού! Εκεί τέθηκε από τον Έλληνα Υπουργό το ζήτημα τήρησης από την Τουρκία της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας του 2016 και η οποία συνεχώς παραβιαζόταν από τη γείτονα χώρα!
Εκεί βρέθηκαν επίσης και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, ο Γάλλος ομόλογός του Κριστόφ Καστανέρ, καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος!
Εξ όσων μας εκμυστηρεύτηκε εξέχουσα και ακριβής διπλωματική πηγή μας, επιστρέφοντας ο κ. Κουμουτσάκος στην Αθήνα, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και του υπέβαλε απόρρητη έκθεση, καταθέτοντάς του και συγκεκριμένες προτάσεις για την λήψη μέτρων, μετά τα όσα άκουσε και όσα αντιλήφθηκε από τη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ της Τουρκίας!
«Είμαστε στο παρά ένα και έχουμε αποφασίσει να στείλουμε χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα! Δεν αστειευόμαστε, γιατί μας υπονομεύει η ΕΕ και κυρίως η Γαλλία»!
Πληροφορούμεθα επίσης από την πηγή μας, ότι ο Τούρκος ΥΠΕΣ, ήταν τόσο επιθετικός κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως ακριβώς ήταν και ο Πρόεδρός του (Ρ. Τ. Ερντογάν) εναντίον των ΗΠΑ μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015!
Εάν αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες της πηγής μας, γιατί δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του ο Πρωθυπουργός την απόρρητη έκθεση του Υπουργού του, ώστε να είχε προετοιμαστεί έγκαιρα και καταλλήλως;
Είχε στείλει ηχηρά μηνύματα ο Ρ. Τ. Ερντογάν…
Στις 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου συναντήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρ. Τ. Ερντογάν!
Αυτή η συνάντηση θεωρήθηκε από τις πλέον κρίσιμες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που ήταν ανοικτά ζητήματα πολλά, όπως τα τετελεσμένα που προσπαθούσε η Άγκυρα να επιβάλλει στην ΑΟΖ της Κύπρου, γι΄ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να επιδειχτεί από την Τουρκία σεβασμός των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Άρα ήταν ανήσυχος!
Έτσι στη συνάντηση των δυο ηγετών – ισχυρίζεται η πηγή μας – συζητήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές που μας στέλνει η Τουρκία και η μη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας του 2016, αλλά και το περιεχόμενο της απόρρητης έκθεσης Κουμουτσάκου! Και όπως μας ενημερώνει η πηγή μας, δεν δόθηκε καμιά απάντηση από τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Άρα, τι κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης από αυτήν την άρνηση απαντήσεων του Τούρκου Σουλτάνου; Γιατί δεν έλαβε για άλλη μια φορά άμεσα και αναγκαία μέτρα;
Στις 12-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι αρχηγοί της ΕΕ συζήτησαν για την κλιματική αλλαγή, για τον προϋπολογισμό της Ένωσης, για τις εξωτερικές σχέσεις κρατών – μελών μεταξύ τους, ακόμη και για το Brexit!
Ασχολήθηκαν όμως και με την Τουρκία και τους τσαμπουκάδες της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος! Όπου καταδίκασαν τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και καταδίκασαν και το Μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης!
Στα υπό συζήτηση θέματα, γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έθεσε το μεταναστευτικό, από τη στιγμή που είχε λάβει ηχηρά μηνύματα, πως ο ταραξίας Ερντογάν κάτι ετοιμάζει;
Να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…
Η μετάλλαξη λοιπόν του Έλληνα Πρωθυπουργού και η πολιτική στροφή που έχει κάνει στην αντίληψη αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, εκτιμώ πως έγινε από το αρραγές Μέτωπο που συνάντησε στο εσωτερικό της χώρας! Όμως φρονώ, πως τρομοκρατήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη σθεναρή αντίσταση του Στρατού, της Αστυνομίας και σύσσωμου του ελληνικού λαού (εκτός από κάποιους αριστερομπαχαλάκηδες) στην τουρκική επιθετικότητα στον Έβρο και αναδιπλώθηκε! Προσωρινά τουλάχιστον!
Γι΄ αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε στο σημείο αυτό, αν τα 700 δις ευρώ που μας υποσχέθηκε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι μέρος των 3 δις που είχε υποσχεθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στις 20 Νοεμβρίου 2019 στο Ζάγκρεμπ, στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να κρατήσει όλους τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα; Στο Ζάγκρεμπ, όπου τα ευρωπαϊκά κόμματα της κεντροδεξιάς ξεκινούσαν την εκλογή της νέας ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!
Πάντως, με τούτα και με τ΄ άλλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πλέον, δεν μπορεί να κάνει πίσω! Τα σύνορα της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα και θα πρέπει να χτυπηθεί όποια ξένη επιβολή θελήσει να τα αμφισβητήσει!

Σε αυτήν την περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα είναι στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού!
Pronews