Τρίτη, Μαρτίου 10

Νέα Υόρκη: Συλλαλητήριο κατά Τουρκίας με ''ηχηρές απουσίες''

«Ζήτω το έθνος, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Μακεδονία, ζήτω οι ακρίτες μας»

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, έγινε στην Αστόρια Νέας Υόρκης, δυναμικό ''συλλαλητήριο συμπαράστασης στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στον Έβρο'', με καταγγελίες και καταδίκη της προκλητικής πολιτικής Τουρκίας. Ομογενείς, κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν στην ''πλατεία Αθηνών''. Κυριάρχησαν συνθήματα (σε επιγραφές) όπως ''Τουρκία σταμάτα
να χρησιμοποιείς μετανάστες ως εργαλείο πολέμου'', ''η Ευρ. 'Ενωση να προστατεύσει τα σύνορα Ελλάδας'' κ.ά.
Θλιβερή εντύπωση προκάλεσαν, η απουσία του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου και του γεν. Πρόξενου Κων/νου Κούτρα. Και μπορεί η απουσία αρχιεπίσκοπου να ήταν αναμενόμενη, αφού δεν μπορεί να ''πάει κόντρα'' σε Ερντογάν και Τουρκία, αλλά η απουσία του γεν. πρόξενου ήταν απαράδεκτη. Μπορεί να ήταν ''κουρασμένοι'', αφού το προηγούμενο βράδυ συμμετείχαν σε χοροεσπερίδα, στην οποίαν οι Λημνιοί ''τιμούσαν'' τον συντοπίτη τους, πρ. υφυπουργό Αντ. Διαματάρη.
Κατά συνέπεια, η Ελλάδα και η Ομογένεια, δεν μπορούν να περιμένουν οτιδήποτε από τον αρχιεπίσκοπο σε ότι αφορά τις προκλήσεις Τουρκίας, αφού εργάζεται γιά τα συμφέροντα της Τουρκίας και ψεύτικα θέλει να παρουσιάζεται και ως...''ηγέτης της ελληνικής Ομογένειας''(!!!), αλλά ούτε και από διαπλεκόμενους 'Ελληνες ''τουρίστες'' διπλωμάτες.
Το κωμικό στην υπόθεση είναι ότι ο αρχιεπίσκοπος, έχει την στήριξη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

kalami.us