Σάββατο, Μαρτίου 14

Όταν η μ@λ@κία των νέων γίνεται εργόχειρο! Έκλεισαν τα σχολεία και γέμισαν «ίντερνετ-καφέ» και καφετέριες – Πού είναι οι γονείς να μαζέψουν τα παιδιά τους;;

1
Πρώτη μέρα σήμερα της εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολικών συγκροτημάτων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων λόγω κορωνοϊού και η μαθητιώσα νεολαία, βρήκε την ευκαιρία να κατακλύσει καφετέριες και «ίντερνετ-καφέ».


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost είναι ενδεικτικές της σημερινής κατάστασης σε πολλές «γειτονιές» του Ηρακλείου. Μάλιστα οι φωτογραφίες από το «ίντερνετ-καφέ», είναι περίπου στη 13.00 το μεσημέρι.
Θεωρώντας ότι οι διακοπές του Πάσχα ήρθαν νωρίτερα, οι έφηβοι βγήκαν σήμερα βόλτα, εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό, αγνοώντας όμως τις οδηγίες και τα προληπτικά μέτρα για να μη φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε… Ιταλία.
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια σύνεση από τους ίδιους τους εφήβους και φυσικά τους γονείς τους, που θα πρέπει να μειώσουν τις εξορμήσεις και τις βόλτες τους, μένοντας και όσο το δυνατόν περισσότερο στην οικογενειακή εστία.
kafe-echso-ps
Όχι τόσο για να μη νοσήσουν τα ίδια τα παιδιά. Άλλωστε τα ποσοστά προσβολής στις μικρές ηλικίες είναι ελάχιστα και από όσα έχουν νοσήσει, πολλά δεν έχουν καν συμπτώματα. Ζητούμενο είναι να μη γίνουν τα παιδιά μας φορείς μεταφοράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού.
sosti
Φυσικά δεν μιλά κανείς για μια διαδικασία καραντίνας, σαν αυτή που βρίσκεται η γείτονα χώρα, όμως ο καθένας από εμάς καλό είναι να αντιληφθεί πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, αφού μιλάμε για έναν ασυμπτωματικό ιό, για τον οποίο δεν υπάρχει ως σήμερα αντίδοτο.
πηγή: cretapost.gr
makeleio.gr/