Παρασκευή, Μαρτίου 6

Ταξιδιωτική οδηγία της Πρεσβείας των ΗΠΑ για Έβρο και Λέσβο

Ταξιδιωτική οδηγία της Πρεσβείας των ΗΠΑ για Έβρο και Λέσβο
Συστάσεις ασφαλείας για τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα ή έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στη χώρα μας εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στο προσφυγικό σε Έβρο και Λέσβο.

Η πρεσβεία ενημερώνει τους πολίτες της για επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στα σύνορα στον Έβρο, ενώ σημειώνει πως έχει λάβει αναφορές «για βιαιοπραγία εναντίον πολιτών των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο». Παράλληλα, μεταξύ άλλων, τους συμβουλεύει να αποχωρήσουν από τις περιοχές αυτές εάν διαπιστώσουν ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρεσβείας:
Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώνονται σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Τα οδοφράγματα και οι διαμαρτυρίες -συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βίαιων συγκρούσεων- έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου και στα χερσαία σύνορα στην περιοχή του Έβρου. Η πρεσβεία έχει λάβει αναφορές για βιαιοπραγία εναντίον πολιτών των ΗΠΑ που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Λέσβο.
Η πρεσβεία είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών σε αυτές τις τοποθεσίες. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αλλαγές στην ταξιδιωτική πολιτική για το κυβερνητικό προσωπικό των ΗΠΑ ή για τις προξενικές υπηρεσίες.
Οι ενέργειες που θα πρέπει να λάβουν οι Αμερικανοί πολίτες σύμφωνα με την πρεσβεία:
– Εξετάστε την αναχώρηση από την περιοχή εάν αισθάνεστε ότι η προσωπική σας ασφάλεια κινδυνεύει.
– Έχετε σχέδια εκκένωσης που δεν βασίζονται στην κυβερνητική βοήθεια των ΗΠΑ.
– Ακολουθήστε τις οδηγίες από τις τοπικές αρχές.
– Αποφύγετε πλήθη και διαδηλώσεις.
– Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ.
– Ειδοποιήστε τους φίλους και την οικογένεια για την ασφάλειά σας.
– Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα για ενημερώσεις.



zougla.gr