Κυριακή, Μαρτίου 8

Στις Καστανιές Έβρου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στις Καστανιές Έβρου κλιμάκιο του ΚΚΕ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Δελή, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τις Καστανιές, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Ορεστιάδας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις Καστανιές, ο κ. Δελής μίλησε για μια δύσκολη κατάσταση αλλά, όπως είπε, είναι μια κατάσταση που «δεν έπεσε
από τον ουρανό», καθώς «ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας έχει πολύ συγκεκριμένες αιτίες και ενόχους», όπως είπε.
«Η αιτία είναι όλη αυτή η πολιτική, η οποία προκαλεί τη φυγή, το διώξιμο αυτών των ανθρώπων από τα σπίτια τους, γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, κινδυνεύουν από τη φτώχεια. Αυτή η πολιτική της ΕΕ, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ που επεμβαίνουν, βομβαρδίζουν, φτωχοποιούν λαούς είναι η αιτία. Ο εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα πάλι των ίδιων πολιτικών, των ίδιων ακριβώς δυνάμεων» υπογράμμισε ο κ. Δελής.
«Ας μην ξεχνάμε» πρόσθεσε «ότι με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγκλωβίζονται αυτοί οι άνθρωποι είτε στα νησιά είτε εδώ και αξιοποιούνται με έναν ανενδοίαστο τρόπο από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν χρησιμοποιούνται ως πιόνια κυριολεκτικά για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά και γεωπολιτικά του συμφέροντα».
Σύμφωνα με τον κ. Δελή, η μόνη διέξοδος για το ΚΚΕ είναι «να αμφισβητήσει κανείς και τα Δουβλίνα (τις συνθήκες Δουβλίνο Ι και Δουβλίνο ΙΙ), να δείξει ανυπακοή σ' αυτή τη συνθήκη και βεβαίως να καλέσει και να πιέσει τον ίδιο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς πρόκειται για ανθρώπους, και την ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταγράψουν όλες τις αιτήσεις ασύλου και βεβαίως να μετακινηθούν στους τόπους όπου θέλουν να πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή είναι η μόνη λύση».
Οτιδήποτε άλλο, υπογράμμισε ο κ. Δελής, «θα συντηρεί και θα διαιωνίζει δυστυχώς απλώς το πρόβλημα».