Καταρρέει η Σένγκεν λόγω κορονοϊού – Ποιες χώρες σφραγίζουν τα σύνορά τους

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ ΧΩΡΕΣ !
  Featured » Καταρρέει η Σένγκεν λόγω κορονοϊού – Ποιες χώρες σφραγίζουν τα σύνορά τους
Εννέα χώρες της Ε.Ε. κατέθεσαν αιτήματα στην Κομισιόν για άμεση επιβολή ελέγχων στα σύνορα τους
Η Κομισιόν έχει αιτήματα για εσωτερικούς ελέγχους λόγω κορονοϊού, στα σύνορα εντός Ε.Ε. από τις εξής χώρες μέχρι στιγμής: Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, Νορβηγία και Ελβετία.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι χώρες αυτές μπορούν άμεσα να επιβάλουν ελέγχους στα σύνορα. Παρά τις εκκλήσεις της Προέδρου της Κομισιόν για αναλογικά μέτρα και διευκόλυνση της εσωτερικής αγοράς, τα κράτη-μέλη φαίνεται ότι θυσιάζουν την Ζώνη Σένγκεν για να περιορίσουν τη διασπορά του κορονοϊού.
Στο μεταξύ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε έκτακτη ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής για το απόγευμα της Τρίτης. Όπως αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ, «για να συγκρατηθεί η διασπορά του κορονοϊού, να εξασφαλιστούν ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, να δοθεί περαιτέρω ενθάρρυνση στην έρευνα και να περιοριστεί η οικονομική επίπτωση της πανδημίας.
Πηγή
Κοινοποίηση: