Τετάρτη, Μαρτίου 11

Covid-19: Στους 3.158 οι νεκροί στην Κίνα

Covid-19: Στους 3.158 οι νεκροί στην Κίνα
Συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός σχετικά αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, επιβεβαιώθηκαν επίσης χθες 22 νέοι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας σε 3.158 νεκρούς.
Όλοι οι νέοι θάνατοι ασθενών αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, του επίκεντρου της κρίσης, εκ των οποίων οι 19 στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, καταγράφηκαν επίσης 31 νέα ύποπτα κρούσματα. Το σύνολο των ύποπτων κρουσμάτων, που τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση, ανήλθε έτσι σε 285.
Επίσης έως τα μεσάνυχτα χθες, 1.578 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 302, στους 4.492. Στα νοσοκομεία όλης της Κίνας παραμένουν 16.145 ασθενείς.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί ανήλθε σε 61.475.
Επίσης χθες Τρίτη καταγράφηκαν από τις Αρχές 10 νέα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα από το εξωτερικό, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα έξι στο Πεκίνο, άλλα δύο στη Σαγκάη, ένα στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκανσού. Ως τα μεσάνυχτα χθες το σύνολο των ασθενών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό ανερχόταν σε 79.