Τετάρτη, Μαρτίου 4

Ο κορoναϊός είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, προειδοποιεί Γερμανός επιστήμονας


Ο κοροναϊός είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως προειδοποιεί από το Βερολίνου ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

«Πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κοροναϊού, θα φανεί αφού τελειώσει η επιδημία», πρόσθεσε ο Λόταρ Βίλερ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Λίγες ώρες ώρες, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε προειδοποιήσει για τη χώρα του ότι: «Είμαστε στην αρχή μιας επιδημίας».
Για τον διευθυντή του Ινστιτούτου Robert Koch, ο κοροναϊός έχει μία δυναμική, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση των κοινού και κυρίως των υγειονομικών αρχών.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα. Πρόσθεσε επίσης ότι πορεία της νόσου εξελίσσεται σε σοβαρή στο 15% των κρουσμάτων κι ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνει κυμαίνεται από 1 έως 2%.
Σύμφωνα με τον Λόταρ Βίλερ αυτό σημαίνει ότι: «Πρέπει να εξοικονομήσουμε χρόνο. Στόχος είναι να επιβραδυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού… Η στρατηγική είναι η απομόνωση των ασθενών όπως και η απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων».

 .medicalland.gr