Πέμπτη, Απριλίου 2

Από ποια εταιρεία θα περάσουν τα 11 εκ. για τον κορονοϊό. Πώς θα φτάσουν στα κανάλια

Στην Initiative Media ανατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του advertising.gr, η υλοποίηση της εκστρατείας γα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει το mediatvnews, στην εκστρατεία περιλαμβάνονται και τα σχετικά τηλεοπτικά σποτ τα οποία «δεν θα είναι “κοινωνικά μηνύματα” για να μεταδίδονται δωρεάν αλλά θα πληρώνονται άμεσα στα κανάλια με το 35% του ποσού!»


Η Initiative Media είχε κατηγορηθεί από την εφημερίδα Documento ότι την απέκλεισε από διαφημιστικά πακέτα για πολιτικούς λόγους. Συγκεκριμένα η εφημερίδα ανέφερε: «Το συγκεκριμένο media shop έχει αποκλείσει συστηματικά την εφημερίδα Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr, από διαφημίσεις με προκλητικό τρόπο, καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει ιδιαίτερες σχέσεις και συμπάθειες με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Το advertising. gr αναφέρει ότι «η εταιρεία αναλαμβάνει την εκπόνηση σχεδίου για κάθε είδους εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, με βάση τις εκάστοτε ομάδες και κατηγορίες κοινού στις οποίες απευθύνονται τα επί μέρους μηνύματα (γενική κοινή γνώμη, ευπαθείς ομάδες, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.), προς το σκοπό της εμπέδωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και κάθε συναφή υπηρεσία που απαιτείται για την υλοποίηση εκάστης».
Σύμφωνα με το advertising.gr η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται ως τις 31 Μαΐου 2020 και το συμβατικό τίμημα για την παροχή των υπηρεσιών ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της τελικής συνολικής δαπάνης της εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης, που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη πιστωθεί για αυτό το σκοπό.
Στην απόφαση σημειώνεται πως με την αποδοχή από τα αντίστοιχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πρότασης μετάδοσης ή καταχώρησης, καταβάλλεται σε αυτά άμεσα προκαταβολή ύψους 35%. Η αποπληρωμή του υπολοίπου γίνεται κατόπιν βεβαίωσης, στην οποία θα βεβαιώνεται η καλή εκτέλεση και το υπόλοιπο ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.
 https://info-war.gr/apo-poia-etaireia-tha-perasoyn-ta-