Πέμπτη, Απριλίου 2

Κορωνοϊός: «Προσγειώθηκαν» στο Ελ. Βενιζέλος 65 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αυστρία

Μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού για τους 65 Έλληνες που είχαν ξεμείνει στην Αυστρία λόγω των αποκλεισμών που έχει επιφέρει η επιδημία του νέου κορωνοϊού - Μεταφέρθηκαν αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο για απομόνωση

Μεγάλη επιχείρηση για τον επαναπατρισμό 65 Ελλήνων που είχαν παραμείνει στην Αυστρία λόγω των αποκλεισμών που έχει επιφέρει η παγκόσμια καραντίνα εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Τετάρτης.


Το αεροσκάφος της Aegean που μετέφερε τους 65 Έλληνες πίσω στην πατρίδα προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Για τη μεταφορά τους οργανώθηκε ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελληνικές και αυστριακές αρχές.

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν από την Αυστρία και τους μετέφεραν με ειδικό πούλμαν από την πίστα του αεροδρομίου, απευθείας σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών για εξετάσεις και απομόνωση.







Σήμερα Πέμπτη, θα υποβληθούν και οι 65 επαναπατρισθέντες στα ειδικά τεστ και την Παρασκευή, ανάλογα με τα αποτελέσματα του καθενός, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την κάθε περίπτωση και πάντα σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται.

coronavirus_greeks_austria1
coronavirus_greeks_austria2


https://www.protothema.gr/