Πέμπτη, Απριλίου 23

Κορονοϊός Ισπανία: Ξεπέρασαν τις 22.000 οι νεκροί

Το τελευταίο 24ωρο οι νέοι θάνατοι ήταν 440
Κορονοϊός Ισπανία: Ξεπέρασαν τις 22.000 οι νεκροί
Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 22.000 θανάτων από την επιδημία του κορονοϊού σήμερα, έπειτα από μία ελαφρά αύξηση του αριθμού των ημερήσιων θανάτων για τρίτη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Συνολικά ο αριθμός των θανάτων έφθασε τους 22.157, ενώ 440 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που έμεινε σε ξενοδοχεία της Ισπανίας μειώθηκε κατά σχεδόν 66% τον Μάρτιο, στο 1,9 εκατομμύριο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε την χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό να επιβάλει πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Η Ισπανία, ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, όπου ο κλάδος αυτός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαρτίου με σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών ως τις 26 Μαρτίου όταν επιβλήθηκε lockdown.
Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων υποδιπλασιάστηκε τον Μάρτιο στο 29% σε σχέση με 53% που ήταν τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που διέμειναν σε ξενοδοχεία μειώθηκε τον Μάρτιο κατά 65% στα 2,63 εκατομμύρια.