Πέμπτη, Απριλίου 23

Τ. Θεοδωρικάκος: Μετά το τέλος της καραντίνας αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα

Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, την επόμενη, δύσκολη μέρα και για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της οικονομίας θα χρειαστεί πολύ σκληρή προσπάθεια. Και θα τα καταφέρουμε αν κρατήσουμε την ενότητα, και την πειθαρχία αυτού του διαστήματος, εκτιμά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί δήλωσε:«Μετά το τέλος της καραντίνας θα χρειασθεί πολύ σκληρή προσπάθεια. Θα χρειασθούν ιδέες, δημιουργικές σκέψεις, γιατί είναι μια πρωτοφανής κατάσταση αυτή που βιώνουμε, για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και μια σειρά στόχους που θα πρέπει να θέσουμε όλοι μαζί. Αλλά πιστεύω ότι αν κρατήσουμε το θετικό κλίμα, την ενότητα, τη δημιουργικότητα και την πειθαρχία αυτού του διαστήματος, θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως πλησιάζουμε στην ώρα, που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες σταδιακά θα μας επαναφέρουν σε μια μορφή κανονικότητας. Επισήμανε ωστόσο, ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι για όσο ακόμη θα κρατήσει η καραντίνα θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα διευκόλυνσης για κατηγορίες εργαζομένων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, είπε ότι αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων θα είναι ο τουρισμός που είναι πολύ σημαντικός γα τη χώρα μας.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η χώρα θα δεχθεί ένα βαθύ, ένα σκληρό υφεσιακό κύμα. Θα δούμε πόσο θα είναι, γιατί έχει σχέση και με τον ακριβή χρόνο που θα μπει τέλος στην καραντίνα αλλά και με το ποίες οικονομικές δραστηριότητες θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν το καλοκαίρι που έρχεται. Γνωρίζουμε όλοι ότι ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες που συνδέονται με τον τουρισμό. Ο οποίος θα δεχθεί ένα πολύ βαρύ πλήγμα καθώς είναι ερώτημα τι δυνατότητες θα υπάρξουν και αν θα επιτραπούν τα αεροπορικά ταξίδια κλπ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, γιατί η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ανασυγκρότηση. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες, δίνει μάχη στα ευρωπαϊκά fora, προκειμένου να υπάρξουν ακόμα καλύτερες διευκολύνσεις στο ευρωπαϊκό πεδίο και πιστεύω ότι όλοι μαζί, με δημιουργικότητα και ενότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων.

Τέλος ο κ Θεοδωρικάκος, διάψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός.
airetos.gr