Τετάρτη, Απριλίου 29

Καλύπτουν το Νο 2 του Μαξίμου για τον ξυλοδαρμό


Με μία ανακοίνωση που την «χρεώνεται» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιχείρησε το απόγευμα της Τετάρτης να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης στην σοβαρή υπόθεση του ξυλοδαρμού πολίτη εν μέση οδώ από την  φρουρά του άμεσου συνεργάτη του πρωθυπουργού.
Προηγουμένως έστω και με καθυστέρηση η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον αρμόδιο τομεάρχη Γιάννη Ραγκούση κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση αυτή. Η εφημερίδα «Αυγή» είχε ήδη αναρτήσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο τα δύο άτομα που
ξυλοκόπησαν βάναυσα και αναίτια τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου ανήκουν στην προσωπική φρουρά του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του πρωθυπουργού και Νο 2 του Μαξίμου. Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν τις αποκαλύψεις του zougla. gr το οποίο από τις τελευταίες εικοσιτέσσερις  ώρες είχε δημοσιεύσει όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που οδηγούσαν κατευθείαν στα ενδότερα των έσω του Μαξίμου και στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ήδη από την Τετάρτη το μεσημέρι είχε διαφανεί η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να καλύψουν τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και να «φορτώσουν» τις ευθύνες στον αστυνομικό και τον ιδιώτη σεκιουριτά οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη. Με διαρροές σε «ειδικές ιστοσελίδες» και επιστρατεύοντας «βαποράκια πληροφόρησης» ο μηχανισμός του Υπουργείου άφηνε να εννοηθεί πώς δεν υπήρχε ούτε συνοδεία ούτε και συνοδευόμενο πρόσωπο  και πως το όλο περιστατικό ήταν απλά ένας διαπληκτισμός μεταξύ του αστυνομικού και ενός πολίτη. Όλα αυτά βεβαίως για να μην υπάρξει πολιτικό κόστος για το Μαξίμου και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επιχείρησε να απαξιώσει το ίδιο το τεκμήριο το οποίο δεν είναι άλλο από το επίμαχο video το οποίο περιγράφει λεπτομερώς την βάρβαρη συμπεριφορά των μπράβων του πρωθυπουργικού συνεργάτη. Μάλιστα αναφέρεται εντέχνως πώς το video το τράβηξε ο Ρουβίκωνας θέτοντας ζήτημα αξιοπιστίας του βιντεοσκοπημένου υλικού. Είναι προφανής η πρόθεση των αρχών να καλύψουν με κάθε τρόπο το Μαξίμου αλλά ωστόσο υπάρχουν και κάποια όρια στην συνειδητή εξαπάτηση της κοινής γνώμης.

Το video είναι αποκαλυπτικό. Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε από πολίτη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο ρόλος της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" αρχίζει και τελειώνει στην ανάδειξη του γεγονότος, μέσω της προβολής του βίντεο. Δηλαδή το μέλος της συλλογικότητας Γιώργος Καλαϊτζίδης δέχθηκε το βίντεο ως καταγγελία από τον πολίτη που το τράβηξε, ο οποίος του το έστειλε με τον στόχο της ανάδειξης του γεγονότος, λόγω της γνωστής δράσης της συλλογικότητας.  Όπερ σημαίνει, ότι ο "Ρουβίκωνας" δεν έχει καμία συμμετοχή στο περιστατικό.
Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό περιγράφεται με σαφήνεια πώς η μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες συνόδευε επίσημο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία αμφιβολία για την εξέλιξη των γεγονότων. Αλλά ας πάρουμε και ως υπόθεση εργασίας πώς το videο όντως μαγνητοσκοπήθηκε από τον Ρουβίκωνα. Τι θα άλλαζε ως προς την ουσία των πραγμάτων; Θα ακύρωνε μήπως τον βάναυσο και αναίτιο ξυλοδαρμό ενός πολίτη από την συνοδεία ενός κυβερνητικού στελέχους; Θα μείωνε τις πολιτικές ευθύνες του Γρηγόρη Δημητριάδη; Θα ακύρωνε κάθε κατηγορία για τον τρόπο λειτουργίας της κυβερνητικής ελίτ, για τον νεποτισμό της και την φεουδαρχική συμπεριφορά της; Όχι βέβαια. Αλλά τα παραπάνω ερωτήματα προφανώς δεν διανοήθηκε να τα εξετάσει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν προβεί μέσω του μηχανισμού του στην ανακοίνωση του. Τελικά την Τετάρτη κατά τις απογευματινές ώρες είχε καταστεί σαφές πώς η τακτική συγκάλυψης που ακολουθήθηκε από τον μηχανισμό του Μαξίμου προκειμένου να μην εκτεθεί το Νο 2 του πρωθυπουργικού γραφείου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχε παταγωδώς αποτύχει. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε αναγκαστεί εκ των δημοσιευμάτων αλλά και των αναρτήσεων στα Social Media να παρέμβει στην υπόθεση. Έστω χλιαρά και πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικά.

Το θέμα έφθασε στη Βουλή. Το επίμαχο videο είχε κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου. Αργά η γρήγορα και μάλλον συντομότερα του αναμενομένου, το πρωθυπουργικό γραφείο θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις ευθύνες του και το συνεχώς διογκούμενο πολιτικό κόστος από αυτήν την υπόθεση ξυλοδαρμού. Ένα μέρος αυτής της διόγκωσης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η πρωθυπουργική ελίτ είχε προτιμήσει να αντιμετωπίσει την αλήθεια παρά να σκηνοθετήσει άτεχνα την επιχείρηση συγκάλυψης.
Μετά τον επιτυχή χειρισμό της πανδημίας, η άθλια συμπεριφορά ενός αστυνομικού και η βλακώδης διαχείριση αυτής της υπόθεσης από την κυβέρνηση έγιναν αιτία να «χυθεί η καρδάρα με το γάλα». Τελικά ο ανιψιός κοστίζει κάτι παραπάνω από τις υπηρεσίες που προσφέρει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η χειρότερη αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη από το καλύτερο ψέμα.
Διαβάστε επίσης:
Βρείτε τους
Η κυβέρνηση οφείλει να τον αποκαλύψει τώρα
Το Μαξίμου δεν μπορεί να σιωπά
Είναι ή όχι στέλεχος του Μαξίμου ο "επίσημος" με τους δύο μπράβους
Επιτομή ανευθυνότητας η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον ξυλοδαρμό
Με καθυστέρηση η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τον ξυλοδαρμό του πολίτη στο κέντρο της Αθήνας

 https://www.zougla.gr/politiki/article/kaliptoun-to-no-2-tou-maksimou-gia-ton-ksilodarmo