ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Το "μένουμε σπίτι", φέρνει το ...ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Καλώ τη κυβέρνησή σας να σταματήσει άμεσα να παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ρητώς προστατεύονται από το Σύνταγμα καθώς και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει οι απεσταλμένοι του Ερντογάν που έχουν εισβάλλει στη χώρα μας δίκην εποικισμού, να διενεργούν σωρεία εγκλημάτων και παρανομιών κάνοντας
όλο και περισσότερους να αναρωτιούνται αν ο στόχος σας δεν είναι τελικά η προστασία της δημόσιας υγείας των Ελλήνων πολιτών, αλλά ο εκφοβισμός τους.
ANOIXTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

primeminister@primeminister.gr
kyriakos@parliament.gr


Κοινοποίηση: ελληνικός λαόςΚύριε Πρωθυπουργέ,


Κατ’ αρχήν σας δηλώνω ρητώς ότι δεν ανήκα ποτέ και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, φορέα ή οργανισμό και δεν εκφράζω κανέναν άλλον παρά μόνον τον εαυτό μου και την κοινή λογική. 

Ωστόσο, παρόμοιες απόψεις με αυτές που θα εκφράσω, παρατηρώ ότι υιοθετούν πλέον πάρα πολλοί συμπολίτες μας.


Εν συνεχεία θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον τρόπο που διαχειριστήκατε εν γένει την προστασία των συνόρων μας στον Έβρο.


Δυστυχώς όμως για εσάς, απεδείχθη ένα αλυσιτελές επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Και τούτο διότι παύσατε την αναστολή του δικαιώματος ασύλου των παράνομων μεταναστών, ενέργεια που αν δεν ακυρωθεί άμεσα, θα αποδειχθεί ολέθρια και μοιραία για την ασφάλεια της πατρίδας μας.


Δεν μπορώ όμως να σας συγχαρώ για τα άσχετα με την προστασία της δημόσιας υγείας μέτρα που επιβάλλατε, και δυσανάλογα με το μέγεθος της φερόμενης ως πανδημίας, που δημιουργούν απόγνωση και εξαΰλωσαν ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οικονομίας, εγείροντας εύλογες απορίες για την καταλληλότητα και τη χρησιμότητά τους.
Κατά συνέπειαν, ως Ελληνίδα πολίτις που βλέπω να κινδυνεύει η συνέχιση της ύπαρξης της πατρίδας μου και των συμπολιτών μου, σας καλώ:


1ον: Να παρατείνετε επ’ αόριστον την αναστολή ασύλου των λαθρομεταναστών (διότι κατά 93% περί αυτών πρόκειται, και όχι περί προσφύγων και το γνωρίζετε), να αποτρέψετε την είσοδο άλλων σε ΟΛΑ τα σύνορά μας, χερσαία ΚΑΙ θαλάσσια, και να απελάσετε άμεσα όσους δεν δικαιούνται άσυλο,

2ον: Να επιτρέψετε άμεσα τις θείες λειτουργίες με ελεγχόμενο αριθμό πιστών, εν όψει της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδοξίας, του Άγιου Πάσχα,

3ον: Να ακυρώσετε τις παράνομες απαγορεύσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με τη προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά παραβιάζουν συνταγματικές ελευθερίες και κατοχυρωμένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα,

4ον: Να αποτιμήσετε εκ νέου τις καταστροφικές επιπτώσεις του οικονομικού τίμηματος των μέτρων κατά της διάδοσης της νόσου COVID-19, διότι θα είναι υπερ-πολλαπλάσιες των θανάτων που θα πρέπει να αποδείξετε εργαστηριακά ότι οφείλονται σ’ αυτήν, και όχι σε άλλες παθολογίες.


Ιδού γιατί:

1. Οι συνέπειες της παύσης αναστολής ασύλου


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχετε ορκιστεί να τηρείτε το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπερασπίζεστε το συμφέρον του ελληνικού λαού. 

Σας καλώ λοιπόν να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό, τούτη τη δύσκολη ώρα όπου η πατρίδα μας δέχεται διπλή επίθεση εκ μέρους της Τουρκίας και της COVID-19, με ποιο τρόπο η απόφασή σας να παύσετε την απαγόρευση αιτήσεων ασύλου είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, ειδικά μετά τις προηγηθείσες επιθέσεις των λαθρομεταναστών στον Έβρο.


Σας καλώ επίσης να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό, πώς εφόσον φυλάγατε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο, εισέβαλαν τελικά στα νησιά μας πολλοί παράνομοι μετανάστες.


Επειδή 2.320 οπλοποιημένοι μετανάστες https://datastudio.google.com/…/1CiKR1_R7-1UbMHKh…/page/A5Q0 μπήκαν παράνομα στα νησιά μας κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης ασύλου, δηλαδή από την 1.3.2020 μέχρι τις 3.4.2020, δίχως να υπολογίσουμε όσους συλλάβατε στον Έβρο, καθώς και τους 193 του τούρκικου δουλεμπορικού πλοίου που έφτασε ανενόχλητο ως τη Τζιά χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη καμμίας κρατικής υπηρεσίας μας, ο τρόπος που τα φυλάγατε απεδείχθη αναποτελεσματικός.

Η μη αποτροπή αποβίβασης λαθρομεταναστών στα νησιά μας, αμαυρώνει τον αγώνα των ηρωϊκών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεών μας που αγωνίστηκαν για να φυλάξουν τα βορειοανατολικά σύνορά μας και θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


Σας καλώ επίσης να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό, για ποιο λόγο αν και εκπρόσωποι της κυβέρνησής σας έχουν δηλώσει δημοσίως ότι οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο των τελευταίων μηνών δεν είναι πρόσφυγες, αλλά τζιχαντιστές και πράκτορες της ΜΙΤ που εισβάλουν στην πατρίδα μας για να την αποσταθεροποιήσουν, και ενώ έχει γίνει γνωστό ότι πολλοί απ’ αυτούς είναι εργαλειοποιημένες υγειονομικές βόμβες, https://slpress.gr/…/apokalypsi-i-varka-me-molysmenoys-me…/… εσείς θα τους επιτρέψετε να αιτηθούν άσυλο. Είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας μας προς το συμφέρον μας; Αναμφισβήτητα όχι.


Σας καλώ ακόμη να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους από τη στιγμή που οι λαθρέποικοι εισβάλλουν σε ελληνικό έδαφος, είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατον να απελαθούν, ειδικά υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες. https://www.cnn.gr/…/h-epomeni-imera-ti-tha-ginei-me-toys-s…

Γιατί λοιπόν είναι προς το συμφέρον μας να παραμείνουν στη χώρα μας στο διηνεκές, άνθρωποι που η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει καταδείξει ότι όχι απλώς δεν ενσωματώνονται ποτέ στον ευρωπαϊκό, κοσμικό τρόπο ζωής, αλλά αντιθέτως ριζοσπαστικοποιούνται στο Ισλάμ όλο και περισσότερο, αποτελώντας μια τεράστια απειλή για την εθνική μας ασφάλεια;


Κύριε Πρωθυπουργέ,


Πόσα εκατομμύρια μουσουλμάνους θέλετε να εγκαταστήσετε στην κατά 97% ορθόδοξη χριστιανική πατρίδα μας; 

Για ποιους λόγους επιμένετε να κάνουν ξανά αίτηση ασύλου εκατοντάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι από την Ασία και την Αφρική με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης;

Με χρέος 188% του ΑΕΠ, πανδημία και ενώπιον θηριώδους οικονομικού κραχ, ποιο επιχείρημα θα χρησιμοποιήσετε για να πείσετε τους Έλληνες πολίτες να αναλάβουν να σιτίσουν πολλούς από τους πεινασμένους της υφηλίου που ανέρχονται συνολικά σε μερικά δισεκατομμύρια, τη στιγμή που όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται πλέον να τους δεχτούν;


Ακόμα και αν είμαστε η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, δεν θα πρέπει να ερωτηθεί πρώτα ο ολιγάριθμος ελληνικός λαός, που είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης αυτής της χώρας, αν επιθυμεί στο έδαφός του έναν αλλόφυλο και αλλόθρησκο πληθυσμό, εκατό φορές πολυαριθμότερο από τον ίδιο, που θα τον καταπιεί;

Θέλετε να μετατρέψετε τη κοιτίδα της Δημοκρατίας, μια από τις ιστορικότερες και ομορφότερες χώρες του κόσμου, που κατατάσσεται στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, πρώτη σε φυσικές ομορφιές και σε βιοποικιλότητα, σε ένα μεσογειακό Μπαγκλαντές που θα βασιλεύει ο συνωστισμός, η εγκληματικότητα, η βία, η φτώχεια και ένα μολυσμένο οικοσύστημα;Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να έχει περάσει από το δικό σας μυαλό, των συμβούλων και των συνεργατών σας, ένα τόσο τρομακτικό σενάριο που η υλοποίησή του συνιστά εθνικό έγκλημα.


Το γεγονός ότι δεν ακυρώσατε την υπογραφή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση που έβαλε ο προκάτοχός σας κύριος Αλέξης Τσίπρας, και η συνέχιση της απονομής ασύλου δεν εξηγούνται με βάση τη κοινή λογική και τις αρχές που διέπουν ένα κυρίαρχο κράτος.


Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι κάθε κυρίαρχο κράτος, εφόσον απειλείται η εθνική του ασφάλεια και βρίσκεται σε κίνδυνο, έχει δικαίωμα να μη δέχεται κανέναν αιτούντα άσυλο. Διαφορετικά, το κράτος αυτό παύει να υφίσταται. Η πατρίδα μας όμως δεν βρίσκεται απλώς σε κίνδυνο, αλλά όπως εσείς ο ίδιος δηλώσατε, σε πόλεμο.


Επιβάλλετε λοιπόν να αποδείξετε στη πράξη ότι δεν ανέχεστε να μην είμαστε κυρίαρχο κράτος και να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, όπως έχετε υποχρέωση, και όχι τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων. Εδώ και τώρα.


Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων, τεράστιο χρέος και κατεστραμμένη οικονομία που επιδεινώθηκε τα μάλα εξ αιτίας των απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού, δεν έχετε αντιληφθεί ότι το όριο υποδοχής αιτούντων άσυλο έχει ξεπεραστεί προ πολλού, και οδηγούμαστε σε εθνική καταστροφή;Aν όχι, σας καλώ να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό γιατί εν μέσω πανδημίας αποδεχτήκατε στα πλαίσια της πολυεθνικής επιχείρησης «Ειρήνη», https://www.militaire.gr/quot-i-ellada-symfonise-na-paral…/…
να μεταφέρετε σε ελληνικούς λιμένες, ορδές αφρικανών λαθρομεταναστών που αναμένεται να σπεύσουν με φουσκωτές λέμβους από τη Λιβύη, προκειμένου να περισυλλεγούν στην περιοχή που θα επιχειρεί η αρμάδα των πολεμικών πλοίων, και οι οποίοι μόλις αποβιβαστούν στο έδαφός μας, θα ζητήσουν αμέσως άσυλο.Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης που ανοίγει τις πόρτες σε όλους τους δουλέμπορους της Αφρικής, αλλά και της πλαγίας εισόδου τζιχαντιστών του κυρίου Ερντογάν που δεν θα περιμένουν παρά ένα σήμα του; 

Τον ελληνικό λαό τον ρωτήσατε αν συμφωνεί να τις πληρώσει;
 
Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι δεν συμφωνεί.


Στην περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί, διοργανώστε δημοψήφισμα, όπου θα αποφανθεί και ο απόδημος ελληνισμός, με το ερώτημα αν θέλουμε άλλους μετανάστες ή όχι, και αν θέλουμε να απελαθούν άμεσα όσοι δεν δικαιούνται άσυλο.


Πραγματικό δημοψήφισμα κύριε Μητσοτάκη, του οποίου όμως η ετυμηγορία θα γίνει απόλυτα σεβαστή, και δεν θα αγνοηθεί όπως αγνοήθηκε από τον κύριο Τσίπρα.

Κάντε επιτέλους τη διαφορά με τον προκάτοχό σας! 

Αν δεν την κάνετε θα είστε υπόλογος στην Ιστορία.


Κύριε Πρωθυπουργέ,


Πάρα πολλοί πλέον Έλληνες πολίτες έχουν αναστατωθεί στη μεθόδευση της κυβέρνησής σας να εγκαταστήσει πάνω από 120.000 νέας φουρνιάς https://www.estianews.gr/…/metaferoyn-20-000-metanastes-%e…/ μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα μέχρι το τέλος των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας #ΜένουμεΣπίτι.

Διότι το #ΜένουμεΣπίτι φέρνει το #ΧάνουμεΤηνΕλλάδα.


Ως Ελληνίδα πολίτις που αγαπώ την πατρίδα μου, τιμώ τον ηρωϊσμό των προγόνων μου (Μπουκουβαλαίοι οπλαρχηγοί) και όλων των άλλων ηρώων μας που πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης, και έχοντας καθήκον να την υπερασπιστώ παντί τρόπω και από το Σύνταγμά μας, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου:Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο το αφήγημα της παγκοσμιοποίησης, του «είμαστε πολίτες του κόσμου», των ανοιχτών κοινωνιών του Καρλ Πόπερ και του θαυμαστή του Τζορτζ Σόρος κατέρρευσε με πάταγο εξ αιτίας της COVID-19, εσείς γιατί δεν λέτε επιτέλους ΟΧΙ στην υποδοχή κι άλλων μεταναστών; 


Γιατί δεν επαναπροωθείτε όλες τις λέμβους στην Τουρκία; Αποτρεπτικά μέσα υπάρχουν και οι σύμβουλοί σας τα γνωρίζουν πολύ καλά. Γιατί δεν τα χρησιμοποιείτε; Ποιοι σας εμποδίζουν;
Υπάρχουν δηλαδή χρήματα στο λεφτόδεντρο του δημόσιου ταμείου μας για να αναλάβουμε το κόστος ακόμα 120.000 παρανόμων μεταναστών μέσα στο 2020, αλλά όχι για κανόνια υπερήχων LRAD (Long Range Acoustic Device) και ένα σωρό άλλα μη θανατηφόρα αποτρεπτικά όπλα (non lethal weapons) που χρησιμοποιούν ευρέως σύμμαχες χώρες;


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μια Ελλάδα γεμάτη πλέον με χιλιάδες πτωχευμένες επιχειρήσεις, οι ανειδίκευτοι αφροασιάτες μουσουλμάνοι μετανάστες, και οι γυναίκες τους που έρχονται ήδη έγκυες στη χώρα μας με σχέδιο δασκαλεμένο από την σαφώς ανθελληνική Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τις ομοίως ανθελληνικές ΜΚΟ να γεννήσουν κατά μέσον όρο και άλλα 5 παιδιά εκάστη, σε ποιο τομέα θα απασχοληθούν;


Δεν βλέπετε το οφθαλμοφανές ή κάποιοι δεν σας επιτρέπουν να το δείτε;


Με ύφεση https://sofokleous10.gr/…/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%8D%CF%86%…/ που ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το 2020 θα φτάσει στη χώρα μας έως και 35%, το περίφημο λεφτόδεντρο του κρατικού προϋπολογισμού θα έχει χρήματα για δομές αιτούντων άσυλο, που μεταξύ τους θα βρίσκονται πληθώρα τζιχαντιστών του Ερντογάν και ποινικών της υποσαχάριας Αφρικής, αλλά όχι για τους νόμιμους ιδιοκτήτες αυτής της χώρας που θα λιμοκτονούν;


Μη ξεχνάτε επίσης ότι υπάρχει η αυξημένη πιθανότητα να αναγκαστούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τουλάχιστον εκατό χιλιάδες Έλληνες πολίτες από τις εξακόσιες χιλιάδες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό από την αρχή των μνημονίων, επειδή θα έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους και η προοπτική να βρουν άλλες θα ελαχιστοποιηθεί.


Με τέτοια κολοσσιαία κρίση, πώς θα συντηρηθούν επιπλέον 120.000 λαθρομετανάστες και Κύριος οίδε πόσοι ακόμη; 


Θα στηριχτείτε στα επιδόματα μέσω προπληρωμένων καρτών που προσέφεραν μέχρι τώρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις ελεημοσύνες ιδρυμάτων διεθνών φιλανθρώπων; Θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν οι ανωτέρω κατά 100% τα έξοδα κατασκευής δομών υποδοχής και ταυτοποίησης, διαμονής, σίτισης, ένδυσης, εκπαίδευσης, φύλαξης, αλλά και το εθνικό σύστημα υγείας μας για να περιθάλπτει πολυάριθμο μουσουλμανικό πληθυσμό που απαιτεί ξεχωριστή μεταχείριση στην υγειονομική φροντίδα του, πληθώρα διερμηνέων και “κηδεμόνων ασυνόδευτων ανηλίκων”, ώστε να έχουν και οι ΜΚΟ πεδίον δόξης λαμπρόν;


Ποιες σοβαρές εγγυήσεις έχετε λάβει ότι οι προαναφερθέντες χρηματοδότες θα συνεχίσουν να επωμίζονται όλα αυτά τα έξοδα μετά την πανδημία, που σας διαβεβαιώ ότι θα αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες; 

 Μετά ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; 
Οι Έλληνες φορολογούμενοι;


Με 500 εκατομμύρια να χάνονται κάθε μέρα από την ελληνική οικονομία από την αρχή της επιβολής των περιορισμών, η μαύρη τρύπα της οικονομίας μας χρειάζεται πλέον των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ https://crashonline.gr/…/kleidonoun-diples-ethnikes-kalpes…/ για να μη μας καταπιεί όλους το 2021.
Που θα βρείτε αυτά τα χρήματα;

Θα μας σύρετε στο ΔΝΤ και στον ΕΜΣ, δηλαδή στις γερμανικές τράπεζες, συνάπτοντας ένα τέταρτο θηριώδες μνημόνιο άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας κι άλλο τις συντάξεις των εξαθλιωμένων γερόντων μας, το αφορολόγητο, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και εκποιώντας και τα ελάχιστα ασημικά που γλύτωσαν από το ΤΑΙΠΕΔ, για να ταΐσουμε, μεταξύ άλλων, τους απεσταλμένους του Ερντογάν;


Η χώρα θα αφανιστεί από τον χάρτη κύριε Μητσοτάκη αν κάνετε κάτι τέτοιο. 
Αυτό θέλετε;Οι πολίτες μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις των νησιωτών μας, συζητούν έντονα και την εκδοχή ότι στελέχη της κυβέρνησής σας πιέζονται από εγχώρια κέντρα που προσδοκούσαν να αποκομίσουν μεγάλα υλικά οφέλη από απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό για δομές αιτούντων άσυλο, https://www.lesvosnews.net/…/me-apeytheias-anatheseis-mehri… καθώς είναι πολλά τα χρήματα που προβλέπεται να δαπανηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθ’ υπέρβαση των προβλεπόμενων πιστώσεων κάθε υπουργείου (Νόμος 4650/2019 – ΦΕΚ 207/Α/17-12-2019 «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις», άρθρο 17).

Είναι όλες αυτές οι δαπάνες που θα αφαιμάξουν το κρατικό ταμείο προς το συμφέρον του ελληνικού λαού; Σε καμμία περίπτωση. 

Θα μπορούσαν να αποφευχθούν; 
Αναμφισβήτητα ναι, εάν αποτρέπατε την έλευση αυτών των ανθρώπων.


Αν λοιπόν δεν μηδενίσετε τις ροές και προχωρήσετε στην ίδρυση και άλλων μουσουλμανικών θυλάκων στη πατρίδα μας, οι απελπισμένοι πολίτες είναι πολύ πιθανόν να οργιστούν τόσο, ώστε οι αντιδράσεις τους να μην είναι διαχειρίσιμες. 

Μπροστά τους, οι αντιδράσεις των νησιωτών ενδεχομένως να φαντάζουν παιχνίδια με νεροπίστολα.2. Η απαγόρευση τέλεσης θείων λειτουργιών παραβιάζει τη διάκριση εξουσιών και είναι αντισυνταγματική


Σας υπενθυμίζω ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι άθεοι, όπως ενδεχομένως να νομίζουν κάποιοι σύμβουλοί σας, αλλά κατά 97% χριστιανοί ορθόδοξοι. 

Η απαγόρευση όμως της θείας λειτουργίας μέσα στους ιερούς ναούς από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Πολιτείας, αλλά της Εκκλησίας (Ιερά Σύνοδος), και οι δύο αυτοί ρόλοι μέχρι τώρα ήταν διακριτοί.


Πώς άλλαξαν ξαφνικά και με ποια συναίνεση;


Η οργή των πολιτών για το απαράδεκτο αυτό μέτρο που καταπατά κατάφωρα τα άρθρα 3, 13 §2, και 25 του Συντάγματος είναι ήδη μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σούπερ-μάρκετ, οι τράπεζες, αλλά και τα εργοστάσια λειτουργούν. 

Βάσει ποιας επιστημονικής μελέτης ο κορωνοϊός, όταν τηρούνται τα ίδια ακριβώς προληπτικά μέτρα αποφυγής διάδοσής του, μεταδίδεται μόνο μέσα στους ιερούς μας ναούς, ενώ στους παραπάνω χώρους όχι;

Η αγανάκτηση πολλών Ελλήνων πολιτών που έχουν μείνει άνεργοι και εντελώς ξαφνικά δεν μπορούν ούτε να λειτουργηθούν, θα πολλαπλασιαστεί και ενδεχομένως να πυροδοτήσει απρόβλεπτες αντιδράσεις, ειδικά εν όψει των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως.


3. Η απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών με ΠΝΠ είναι αντισυνταγματική
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι κυβερνάτε μόνο με απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που με πρόφαση την μέριμνα της δημόσιας υγείας (άρθρο 21 § 3) εξ αιτίας της COVID-19, παραβιάζουν θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, όπως αυτό της ελεύθερης κίνησης των πολιτών (άρθρο 5 § 4).


Η διακυβέρνηση όμως με συνεχείς ΠΝΠ που αναστέλλουν άρθρα του Συντάγματος, όπως η ελεύθερη κίνηση των πολιτών, δίχως εφαρμογή του άρθρου 48 (κήρυξη κατάστασης πολιορκίας), πρέπει να σταματήσει άμεσα, διότι συνιστά συνταγματική εκτροπή.

Αν η πανδημία είναι τόσο φονική, η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν ήταν σε καμμία περίπτωση το μόνο κατάλληλο, πρόσφορο και αναγκαίο μέτρο που θα καταστείλει τη διάδοσή της. 

Πριν απ’ αυτήν υπήρχαν και άλλες επιλογές, με λιγότερο καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, γιατί πριν να επιβάλλετε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν προχωρήσατε πρώτα σε μαζικά διαγνωστικά τεστ, δεν φτιάξατε άμεσα κι άλλες ΜΕΘ, δεν εφοδιάσατε το υγειονομικό προσωπικό με το κατάλληλο προστατευτικό υλικό και δεν προσλάβατε μερικές ακόμα χιλιάδες; Αυτά δεν ήταν κατάλληλα, πρόσφορα και αναγκαία μέτρα πριν τη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που κατέστρεψε την οικονομία;


Ωστόσο δεν τηρήσατε την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας στους αιτούντες άσυλο, στις φυλακές και στα εφετεία. https://www.tanea.gr/…/sto-efeteio-athinon-den-isxyoun-ta-…/Μέσα στα πλαίσια δε της συνταγματικής εκτροπής, εκπρόσωπος της κυβέρνησής σας μας απειλεί να μην τολμήσουμε να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα στις αυλές, στις πυλωτές ή στις ταράτσες μας.

Δηλαδή επιχειρείτε να μας επιβάλλετε τι θα κάνουμε στο οικιακό μας άσυλο, που σύμφωνα με το άρθρο 9 του Συντάγματος είναι απαραβίαστο;Η κυβέρνησή σας εφαρμόζει το νόμο επιλεκτικά και με ρατσιστικά κριτήρια κατά των Ελλήνων πολιτών, αδυνατώντας όμως να τον επιβάλλει στους παράνομους μετανάστες που συστηματικά και κατ’ εξακολούθησιν τον καταπατούν δίχως καμμία συνέπεια; https://www.protothema.gr/…/i-alli-pleura-tou-metanasteuti…/.


Βάσει ποιας επιστημονικής μελέτης λοιπόν, το μοναχικό ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή το ψαροντούφεκο σε ερημικό όρμο, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ όταν παίζουν μπάλα οι λαθρομετανάστες δεν αποτελεί; http://www.lamiareport.gr/…/151324-emeis-kleinomaste-mesa-k…

Σχετικά δε με τη συγκεκριμένη απαγόρευση, σας τονίζω ότι ενώ έχετε απαγορεύσει το δικαίωμα βιοπορισμού σε μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν θα λάβουν κανένα χρηματικό βοήθημα, και τούτο χωρίς να έχετε κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας ώστε ο στρατός να τους προμηθεύει τρόφιμα, φάρμακα και λοιπά χρειώδη και οι εταιρείες κοινής ωφελείας τις παροχές τους με φροντίδα του κράτους, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τους στερείτε τα μέσα επιβίωσης. Και το ψάρεμα είναι ένα μέσο επιβίωσης. 


Ο Έλληνας ερασιτέχνης ψαράς και ο ψαροντουφεκάς που έμειναν άνεργοι και σε τελευταία ανάλυση έχουν κάθε δικαίωμα να ψαρεύουν προκειμένου να επιβιώσουν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αλλά οι λαθρέποικοι που λεηλατούν https://patratora.news/…/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%…/… τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών επί χρόνια, επιβουλευόμενοι τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, να αφήνονται ατιμώρητοι;


Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά; Ποια νομιμοποίηση έχουν όλα αυτά;


Τέλος, βάσει ποιας επιστημονικής μελέτης η κολύμβηση μεμονωμένων πολιτών που κολυμπούν σε ερημική παραλία, αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ η προετοιμαζόμενη εξέγερση https://eastmednews.org/moysoylmanoi-toy-ekswterikoy-kaloy…/ των λαθρομεταναστών στα hot spots μόλις η γείτων χώρα δώσει σήμα, δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια που κι αυτήν έχετε ορκιστεί να προστατεύετε;


Κύριε Πρωθυπουργέ,


Καλώ τη κυβέρνησή σας να σταματήσει άμεσα να παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που ρητώς προστατεύονται από το Σύνταγμα καθώς και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει οι απεσταλμένοι του Ερντογάν που έχουν εισβάλλει στη χώρα μας δίκην εποικισμού, να διενεργούν σωρεία εγκλημάτων και παρανομιών https://www.grtimes.gr/…/moria-sta-kagkela-oi-katoikoi-me-t… κάνοντας όλο και περισσότερους να αναρωτιούνται αν ο στόχος σας δεν είναι τελικά η προστασία της δημόσιας υγείας των Ελλήνων πολιτών, αλλά ο εκφοβισμός τους.


Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πολύ πιθανόν πολύ πριν τη λήξη των απαγορεύσεών σας, οι Έλληνες πολίτες να πάψουν να υπακούν στη παράνομη στέρηση των δικαιωμάτων τους, και να καταφύγουν αθρόα στη δικαιοσύνη.


4. Η ζημία των μέτρων προς αποφυγήν της διασποράς της COVID-19 στην οικονομία και στην κοινωνία θα είναι υπερπολλαπλάσια από τη ζημία που θα προκαλέσουν τα πραγματικά θύματα

Πολύ φοβάμαι επίσης ότι το κόστος της καταστροφής του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού ΑΕΠ εξ αιτίας των μέτρων που λάβατε, δηλαδή η τεράστια ύφεση που θα ακολουθήσει, η έκρηξη της ανεργίας, της εγκληματικότητας, των πτωχεύσεων, των αυτοκτονιών, η αποσάθρωση της χώρας μας απέναντι σε μία επιθετική Τουρκία και στις ορδές των λαθρεποίκων που στέλνει, θα μας οδηγήσει ενώπιον ενός ακόμα μνημονίου, αλλά και ενός Αττίλα ΙΙΙ που θα κοστίσουν βαρύτατο τίμημα στη κυβέρνησή σας που αναπόφευκτα θα μείνει στην Ιστορία με μελανά χρώματα.


Μήπως τελικά το κόστος του ακρωτηριασμού της πατρίδας μας, είναι υπερπολλαπλάσιο του κόστους που θα έχουν μερικές εκατοντάδες νεκροί, που θα είναι τελικά όμως λιγότεροι από τα ετήσια θύματα άλλων ασθενειών, όπως είναι άλλωστε μέχρι τώρα σε όλες τις χώρες;


Φυσικά και θλίβομαι αφάνταστα για τους συνανθρώπους μας που θα έχουν χαθεί από τον ιό, αλλά σας επισημαίνω ότι μετά την παύση των έκτακτων μέτρων θα έλθει η ώρα των εξηγήσεων: οι συνεργάτες σας θα πρέπει να εμφανίσουν εργαστηριακές επιβεβαιώσεις που να αποδεικνύουν πόσοι ακριβώς άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια COVID-19 και όχι από άλλη παθολογία και αν τελικά αυτός ο αριθμός δικαιολογούσε τον Αρμαγεδδώνα που προκλήθηκε. 


Με βάση λοιπόν όλα τα προαναφερθέντα, εκτιμώ ότι η στάση πληρωμών προς τους δανειστές και το απόλυτο ΟΧΙ σε ένα επιπλέον μνημόνιο, είναι πλέον μονόδρομος προκειμένου να μην γίνει η θέση σας δυσχερέστατη.


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να αναθεωρήσετε τον τρόπο διαχείρισης των ως άνω ζητημάτων, διότι διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεπεραστεί το σημείο θραύσης των αντοχών του ελληνικού λαού, που κρέμεται πλέον κυριολεκτικά από μια κλωστή. 

Αναμένω μετά σεβασμού την απάντησή σας στις επισημάνσεις μου ώστε να την κοινοποιήσω προς τον ελληνικό λαό για ενημέρωσή του.


Mετά τιμής,

Χρυσούλα Μπουκουβάλα,
Ελληνίδα πολίτις,
Συγγραφέας και μπλόγκερ


07.04.2020