Πέμπτη, Απριλίου 9

Η κυβέρνηση θα παρακρατά το επίδομα όσων μεταναστών «σπάνε» την καραντίνα

Μέσω της παρακράτησης ποσού από το μηνιαίο επίδομα που λαμβάνουν, θα αποπληρώνουν στο εξής το διοικητικό πρόστιμο οι πρόσφυγες και μετανάστες σε περίπτωση που «σπάνε» την καραντίνα.
Όπως ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Νότης Μηταράκης, πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη προκειμένου να εμπεδωθεί ένα αίσθημα
ισότητας και δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών της χώρας και των χιλιάδων αλλοδαπών που φιλοξενούνται στις δομές.
Δείτε επίσης: Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις οφειλές που αναβάλλονται – Η διάρκεια της κρίσης θα καθορίσει τα «μοντέλα» αποπληρωμής
Επιπλέον, στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων προσφύγων και μεταναστών από τους καταυλισμούς προς τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ζήτησε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τα επιδόματα αυτού του μήνα να μη δοθούν, ώσπου να εγκατασταθούν ATM εντός των δομών.
«Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να αποτρέψουμε τις μεγάλες ουρές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες έξω από τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στα νησιά» σημείωσε.

100.000 πρόσφυγες σε 33 δομές

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε Ριτσώνα και Μαλακάσα, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι νοσούντες εντός των καταυλισμών.
«Συνολικά 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν σε 33 δομές ανά την επικράτεια και θα ήταν πολύ δύσκολο να μη νοσήσουν κάποιοι από αυτούς» είπε, προσθέτοντας πως τα μέτρα εντός των δομών φιλοξενίας έχουν αυστηροποιηθεί.
«Δημιουργήσαμε υγειονομικές μονάδες στις δομές ώστε να γίνεται εκεί ο έλεγχος και έχουμε προχωρήσει σε εντατική ενημέρωση των διαμενόντων για τους κινδύνους του κορωνοϊού. Επίσης, οι νέες αφίξεις, που έχουν μειωθεί δραματικά, δεν μπαίνουν στους υπάρχοντες καταυλισμούς» κατέληξε ο υπουργός.-ΠΗΓΗ-