Κυριακή, Απριλίου 19

Γιατί ο ΠΟΥ δημιούργησε μια πανδημία; ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.

Για να καταλάβετε το είδος της πίεσης και του στρές που βρίσκονταν τα κράτη και τα υπουργεία υγείας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το να μην αγοράσει τα εμβόλια θα μπορούσε εύκολα, λόγω των στενών δεσμών μεταξύ της βιομηχανίας και του τύπου να σημαίνει την πτώση μιας ολόκληρης κυβέρνησης.

Αυτό ήταν που ώθησε τις κυβερνήσεις να υπογράψουν συμβάσεις εν αναμονή με τη βιομηχανία και ο ΠΟΥ διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο σε αυτό. 


Μάικλ Φουμέντο

Ενα κομμάτι αυτού του άρθρου είναι άνω των 10 ετών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άφησε ξαφνικά το κλάμα. 

Ο λόγος: κατηγορείται ότι ο οργανισμός προκάλεσε σκόπιμα την υστερία της γρίπης των χοίρων.




Ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ αρνήθηκε να προσδιορίσει ποιος ή τι έδωσε αυτή την ''περιγραφή'', αλλά ο πρωταρχικός κατηγορούμενος είναι δύσκολο να αγνοηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE),  φύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διερευνά δημόσια τα κίνητρα του ΠΟΥ για την κήρυξη της πανδημίας.
 
Πράγματι, ο πρόεδρος της επιρροής της επιτροπής υγείας, (PACE) πνευμονολόγος-επιδημιολόγος Wolfgang Wodarg, έχει δηλώσει ότι ''η πανδημία είναι ψεύτικη» είναι «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιατρικής του αιώνα''.


Ακόμα και μέσα στον οργανισμό, ο διευθυντής του Συνεργαζόμενου Κέντρου Επιδημιολογίας του ΠΟΥ στο Munster της Γερμανίας, ο Δρ Ulrich Kiel, ουσιαστικά χαρακτήρισε την πανδημία ως φάρσα.

"Παρατηρούμε μια τεράστια εσφαλμένη κατανομή πόρων [18 δισεκατομμύρια $ μέχρι τώρα] όσον αφορά τη δημόσια υγεία", είπε.

Έχουν δίκιο. Αυτό δεν ήταν απλώς υπερβολική αντίδραση ή απλά μια λάθος εκτίμηση. 

Η διακήρυξη της πανδημίας και όλα αυτά τα κορναρίσματα και το θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, αντικατοπτρίζουν μια καθαρή ανεντιμότητα που οφείλεται όχι σε ιατρικές ανησυχίες αλλά σε πολιτικές.

Για να σταθούμε λίγο εδώ, τι είπαμε πιο πάνω; Τι είχε γίνει 10 χρόνια πριν;

Ποιός είναι ο πρόεδρος της επιτροπής (PACE) τότε που δήλωσε ότι η πανδημία ήταν ψεύτικη και ''ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιατρικής του αιώνα;''

Ο ίδιος επιδημιολόγος-πνευμονολόγος ο Wolfgang Wodarg που στα μέσα Φεβρουαρίου το 2020 πριν ενάμιση μήνα , ο ίδιος επιστήμονας δηλώνει, ότι και πάλι δεν υφίσταται ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.



 How Dr. Wolfgang Wodarg sees the current Corona pandemic


''Μπροστά σε έναν προηγουμένως άγνωστο ιό, η Κίνα έχει αναπτύξει ίσως την πιο φιλόδοξη, ευκίνητη και επιθετική προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας στην ιστορία. Η ασυμβίβαστη και αυστηρή χρήση μη φαρμακευτικών  (κατασταλτικών εννοεί) μέτρων της Κίνας για τη συγκράτηση της μετάδοσης του ιού COVID-19 με πολλαπλά μέτρα παρέχει ζωτικής σημασίας διδάγματα για την παγκόσμια ανταπόκριση.''
Γιατί με ψήφισμα στο Change.org με 800.000 υπογραφές ζητάνε να παραιτηθεί ο πρόεδρος του οργανισμού;

Ας συνεχίσουμε στο 2010, στην προηγούμενη ''πανδημία''

Αναμφίβολα, η γρίπη των χοίρων έχει αποδειχθεί πολύ πιο ήπια από τη συνηθισμένη εποχική γρίπη.


Δεδομένα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιαπωνία δείχνουν ότι είναι πολύ πιο λιγότερο το ποσοστό και από αυτό.

Πράγματι, κρίνοντας από όσα έχουμε δει στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία (όπου έχουν τελειώσει οι επιδημίες) και από αυτά που βλέπουμε αλλού στον κόσμο, θα έχουμε σημαντικά λιγότερους θανάτους από τη γρίπη αυτή τη σεζόν από ό, τι συνήθως. 

 Αυτό συμβαίνει επειδή η έξαρση της γρίπης των χοίρων παραμερίζει την εποχική γρίπη, ενεργώντας ως ένα είδος εμβολιασμού ενάντια στο πολύ πιο θανατηφόρο στέλεχος.

(Από ότι είδαμε τώρα δεν ενεργεί σαν ένα είδος εμβολιασμού, απλά οι θάνατοι απο την γρίπη καταγράφονται σαν θάνατοι της κάθε ''πανδημἰας΄΄)

Ο ΠΟΥ είχε δείκτες αυτής της ηπιότητας όταν κήρυξε την πανδημία τον Ιούνιο;

Ήμασταν τότε ήδη 11 εβδομάδες από το ξέσπασμα και η γρίπη των χοίρων είχε σκοτώσει μόνο 144 άτομα παγκοσμίως - τον ίδιο αριθμό που πεθαίνουν από εποχιακή γρίπη παγκοσμίως κάθε λίγες ώρες. 
(Ο ΠΟΥ είχε προβλέψει 250.000 έως 500.000 ετησίως .) Οι πιο ήπιες πανδημίες του 20ού αιώνα σκότωσαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Αλλά πώς θα μπορούσε ο οργανισμός να κηρύξει πανδημία όταν ο επίσημος ορισμός του για κύρηξη μιας πανδημίας απαιτούσε «ταυτόχρονες επιδημίες παγκοσμίως με τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών». 
Η σοβαρότητα - δηλαδή ο αριθμός των θανάτων  είναι ζωτικής σημασίας, διότι κάθε χρόνο η γρίπη προκαλεί "μια παγκόσμια εξάπλωση ασθενειών".

Ορισμός του ΠΟΥ για την πανδημία.
''Μια πανδημία γρίπης εμφανίζεται όταν εμφανίζεται ένας νέος ιός της γρίπης έναντι του οποίου ο ανθρώπινος πληθυσμός δεν έχει ανοσία, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλές, ταυτόχρονες επιδημίες παγκοσμίως με τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών. Με την αύξηση των παγκόσμιων μεταφορών και επικοινωνιών, καθώς και της αστικοποίησης και των συνωστισμένων συνθηκών, οι επιδημίες λόγω του νέου ιού της γρίπης είναι πιθανό να εξαπλωθούν γρήγορα.''

Και λέει και κάτι άλλο στον ορισμό του ο ΠΟΥ στο πως μπορεί να εμφανιστεί μια νέα πανδημία
''Οι ετήσιες εκδηλώσεις γρίπης οφείλονται σε μικρές αλλαγές στις επιφανειακές πρωτεΐνες των ιών που επιτρέπουν στους ιούς να αποφύγουν την ανοσία που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι μετά από προηγούμενες μολύνσεις με τους ιούς ή σε απόκριση στους εμβολιασμούς.''
Δηλαδή ο ΠΟΥ μας λέει  , ότι οι εμβολιασμοί για την γρίπη εκτός απο το ότι συχνά δεν είναι αποτελεσματικοί, μπορεί και να ευθύνονται και για τις νέες πανδημίες. Μάλιστα.

Ας συνεχίσουμε. Πως θα μπορούσε λοιπόν, ο οργανισμός να κηρύξει μια πανδημία όταν ο επίσημος ορισμός του για κύρηξη μιας πανδημίας  απαιτούσε «ταυτόχρονες επιδημίες παγκοσμίως με τεράστιο αριθμό θανάτων και ασθενειών;  Ανετα. 
Τον Μάιο του 2009, σε αυτό που παραδέχτηκε ότι ήταν μια άμεση απάντηση στο ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων τον προηγούμενο μήνα, ο ΠΟΥ δημοσίευσε έναν νέο ορισμό (ἐχει κατέβει από το σάιτ) που αντιστοιχεί στη γρίπη των χοίρων και απλώς εξάλειψε τη σοβαρότητα ως παράγοντα. Θα μπορούσε τώρα να έχει μια πανδημία με μηδενικούς θανάτους.

Μετά απο την κριτική που του ασκήθηκε, ο οργανισμός ψεύδεται ασύστολα για την αλλαγή, την οποία μπορεί να πιστοποιήσει οποιοσδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Σε ένα εικονικό συνέδριο στα μέσα Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του ΠΟΥ για τη γρίπη των χοίρων, Keiji Fukuda, δήλωσε:
"Ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό του για την πανδημία; Η απάντηση είναι όχι: Ο ΠΟΥ δεν άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας.
"Now let me move on to the second issue.

Eίναι ενδιαφέρον να διαβάσετε την τοποθέτηση του τότε και με πόση επιμονή, υπερασπιζόταν την αυθεντικότητα της ΄΄πανδημίας΄΄και το πως έπαιζε με τις λέξεις.

Συνεχίζουμε. Δύο εβδομάδες αργότερα, σε μια διάσκεψη του PACE, επέμεινε: (υπάρχει η απάντηση του καταγεγραμμένη σε βίντεο)
''Η ύπαρξη σοβαρών θανάτων δεν ήταν ποτέ μέρος του ορισμού του ΠΟΥ''.

Το κάναν; Αλλά γιατί;
Εν μέρει, ήταν η κάλυψη για τον ΠΟΥ. Ο οργανισμός  είχε χάσει την αξιοπιστία του, με τη γρίπη των πτηνών H5N1 και ότι και εκείνη η  πανδημία θα σκότωνε έως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως είχε προβλέψει ο "τσάρος της γρίπης" το 2005.

Σε όλο τον κόσμο τα έθνη έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις και ξόδεψαν τεράστια ποσά για την ανάπτυξη εμβολίων και άλλων προετοιμασιών. Έτσι, όταν η γρίπη των χοίρων πλασαρίστηκε, άνετα, ο ΠΟΥ ουσιαστικά παράτησε τα "πτηνά", εισήγαγε "χοίρους", και η Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ Margaret Chan υπερηφανεύτηκε, "Ο κόσμος μπορεί τώρα να αποκομίσει τα οφέλη των επενδύσεων τα τελευταία πέντε χρόνια στην ετοιμότητα της πανδημίας".

Σε μία μελέτη δημοσιεύμενη το 2015, που ποτε δεν αμφισβητήθηκε με τίτλο
αναλύει αναλυτικά τι συνέβη τότε το 2009 με το σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων και ποιά η ανάμειξη και η ευθύνη του ΠΟΥ, επίσης αναφέρει καθαρά, ότι από τότε ο Μπιλ Γκέιτς είχε δώσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ .
Ας δούμε λίγο τι είχε ειπωθεί τότε.

Οι υπέυθυνοι του κινήματος Cochrane επέκριναν ανοικτά τη φαρμακευτική βιομηχανία για  χρηματισμό και τη χειραγώγηση των ερευνητών και την εξαπάτηση με το σχεδιασμό και τα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης δοκιμής (RCT) -test που τεκμηριώνει τις επιδράσεις των φαρμάκων τους [8].(και τότε πάλι τα διαγνωστικά τέστ χρησιμοποίησαν)
Ο Δανός διευθυντής του Nordic Cochrane Center κατήγγειλε ανοιχτά τις ΄΄εγκληματικές πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας΄΄ [8] και κατέγραψε στο βιβλίο του το πρόβλημα ότι η ΄΄Big Pharma΄΄ έχει ήδη θανατώσει πολλούς ασθενείς και έχει προκαλέσει βλάβες στους ασθενείς από τη χρήση δηλητηριωδών, ανεπαρκώς τεκμηριωμένων και αναποτελεσματικών φαρμάκων [8]
Πρόσφατα σκάνδαλα, όπως το σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων το 2009, έδειξαν ότι ο ΠΟΥ δυστυχώς υποκύπτει εντελώς στην ισχύ της φαρμακευτικής βιομηχανίας [1,2,17-59]. Με το σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων αποκτήσαμε επίσης σημαντική εικόνα για το πώς λειτουργεί το σύστημα του ΠΟΥ.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα γεγονότα που βγήκαν σε κοινή γνώση κατά τη διάρκεια αυτού του σκανδάλου.

Στις 11 Ιουνίου 2009, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομερή και θανατηφόρα πανδημία γρίπης [17,19,23,27-29, 38,41,42,58] με εκατομμύρια ανθρώπους να προβλέπεται να πεθάνουν στη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη εποχή.

Σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από διακόσιες χώρες προετοιμάστηκαν για μια πανδημία, ανάλογη της πανώλης ή της ισπανικής γρίπης, η οποία κατά τους επόμενους μήνες θα μπορούσε να στοιχίση τη ζωή 40 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου – όπως συνέβη κατά την Ισπανική Γρίπη τα έτη 1918-1919 μετάτον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2009 έκλεισαν ξαφνικά τα εθνικά σύνορα, χιλιάδες δημόσιοι χώροι συνάντησης, όπως εστιατόρια, καφετέριες και βιβλιοθήκες σε πολλές χώρες, έκλεισαν και εκατομμύρια ταξιδιώτες απαγορευόταν να μπούν στις χώρες της Ασίας, εάν είχαν πυρετό ή κοινό κρυολόγημα [27-29,38,41,42,58].
Πολλοί άνθρωποι που ταξίδευαν έχαναν τον χρόνο τους, λόγω της έκτακτης ανάγκης σε υγειονομικούς ελέγχους και γιατρούς, νοσοκομεία και τα Υπουργεία Υγείας πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να στέλνουν τους ασθενείς σπίτι τους.

Πολλές χώρες άρχισαν να αγοράζουν εμβόλια για την γρίπη ή αντιγριπικά φάρμακα και να ξοδεύουν τεράστια ποσά δολαρίων [1,2,17-59]. Η φαρμακευτική βιομηχανία είχε πράγματι καλές μέρες.
Καθώς ο κόσμος αντέδρασε στην απειλή συνεχίζοντας να αγοράζει απίστευτες ποσότητες εμβολίων κατά της γρίπης και αντιγριπικών φαρμάκων, ξεκίνησε μια συζήτηση στα επιστημονικά μέσα όπως το Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό (BMJ) [15-25] (σας θυμίζει κάτι αυτό; δημοσιεύσεις που ξεκινάνε στα ίδια περιοδικά και αμφισβητούν τον κοτωμοιό;;) και λίγο αργότερα επίσης στα δημόσια μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως [1,2,24-59].

Ξαφνικά, ο ΠΟΥ κατηγορήθηκε ότι ''φώναζε λύκος λύκος'' [23] για να υποστήριξει τη φαρμακοβιομηχανία [1,2,14-25].
Αποδείχθηκε ψευδής συναγερμός και η επιδημία της γρίπης των χοίρων το 2009 δεν προκάλεσε πολλές περιπτώσεις θανάτων όπως αρχικά αναμενόταν [12,13,15-25].

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ΠΟΥ γνώριζε αυτό το γεγονός ήδη από ΠΡΙΝ η γενική διευθύντρια Μαργαρίτα Τσαν κηρύξει την πανδημία.
Αυτό μπορεί να φανεί από το γεγονός ότι ο ΠΟΥ, μόλις ένα μήνα πριν από την κήρυξη της πανδημίας, άλλαξε τον ορισμό της «πανδημίας» από το να σημαίνει «εκατομμύρια θανάτους» αλλά πανδημία σημαίνει απο εδώ και πέρα μια επικίνδυνη λοίμωξη που εξαπλώνεται παγκοσμίως [ 2,14-25,28,29].

Το 2010, ορισμένοι εκπρόσωποι κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και αρκετοί διεθνείς οργανισμοί, δηλαδή το Συμβούλιο της Ευρώπης, συμφώνησαν ότι ο ΠΟΥ είχε προκαλέσει διεθνή πανικό και καταστροφή δηλώνοντας τα πιο ήπια συμπτώματα από , το A / H1N1 σαν Γρίπη των χοίρων και ότι είναι μια πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης επεσήμανε σε μια τρομερή έκθεση ότι η αιτία όλων των προβλημάτων του ΠΟΥ, ήταν η συνεργασία του με τις βιομηχανίες. [58]
Κατά τη διάρκεια του 2010 η κατάσταση συνέχισε να αναπτύσσεται και μετατράπηκε σε ιατρικό σκάνδαλο άγνωστων διαστάσεων [1,2, 17-59]. Αναποτελεσματικά και επικίνδυνα φάρμακα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στάλθηκαν για καταστροφή.
Αποκαλύφθηκαν στενοί και μυστικοί δεσμοί μεταξύ του ΠΟΥ και της φαρμακευτικής βιομηχανίας που παράγουν τα εμβόλια.

Η Δανέζικη εφημερίδα «Information» διαπίστωσε ότι οι ερευνητές που συμμετείχαν στην παροχή συμβουλών στον ΠΟΥ κατά τη διάρκεια του σκανδάλου (της πανδημίας της γρίπης των χοίρων) είχαν πληρωθεί με περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ από τη βιομηχανία εμβολίων [38].
Τα εμβόλια και τα αντιγριπικά φάρμακα ήταν σε ανασκοπήσεις του Cochrane τεκμηριωμένα ότι ήταν εντελώς χωρίς αξία και επιβάρυναν τους χρήστες του με έναν μακρύ κατάλογο παρενεργειών [1,2,14-25,28,29,55].

Σύντομα έγινε αντιληπτό ότι χιλιάδες ασθενείς υπέφεραν από ένα ευρύ φάσμα σοβαρών παρενεργειών: τοπικές φλεγμονές, τοπικό ή συστηματικό μυϊκό άλγος, αγγειίτιδα, νευρίτιδα (αυτοάνοσες νευρικές ασθένειες), εγκεφαλίτιδα, ναρκοληψία και σε άλλους χρόνιοι πόνοι )[19,28,29,43,45,49,51,58].

Τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι τα ενισχυτικά πρόσθετα που χρησιμοποιήθηκαν στα εμβόλια είχαν πολλές σοβαρές παρενέργειες οι οποίες δεν αναφέρονται στους πολίτες ούτε από τις εταιρείες που πωλόυν τα εμβόλια, αλλά ούτε από τις κυβερνήσεις που αγοράζουνκαι μεταπωλούν τα εμβόλια [1,2,17-59 ].

Αποδείχθηκε επίσης ότι οι συμβάσεις που είχε συνάψει η βιομηχανία με τις χώρες περιελάμβαναν μια παράγραφο ότι για τις τυχόν παρενέργειες που θα υπήρχαν απο τα εμβόλια της γρίπης,την ευθύνη θα την είχε μόνο ο αγοραστής [1,2,17-25,28,29,30-59].
Σε μια συνέντευξη ο Πολωνός υπουργός Υγείας αποκάλυψε τα πάντα για τις φρικτές βιομηχανικές συμβάσεις, όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες – με τη βοήθεια του ΠΟΥ – πουλούσαν εμβόλια που δεν είχαν καν ελεγχθεί σωστά!

Ο υπουργός επεσήμανε το γεγονός ότι οι ομάδες δοκιμών ήταν εξαιρετικά μικρές – τόσο μικρές ώστε οι παρενέργειες των εμβολίων δεν μπορούσαν καν να αξιολογηθούν[59].
Παρά τους φριχτούς αυτούς όρους και συνθήκες, σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης υπέγραφαν ακόμη τις συμβάσεις , αγόρασαν τα φάρμακα και τα εμβόλια σε τεράστιες ποσότητες: δύο εμβόλια ανά πολίτη [1,2,17-25,28-59].
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διέδιδαν επίσης την προειδοποίηση του ΠΟΥ εξονυχιστικά και επαναλαμβανόμενα (όπως ακριβώς και τώρα) και περίπου τον Ιούλιο του 2009 όλοι γνώριζαν για την επερχόμενη καταστροφή.

Κάποιος μπορεί να κατανοήσει εύκολα την πίεση στις πολλές υπηρεσίες δημόσιας υγείας και το ''καλύτερα να σώσεις παρά να μετανοιώσεις'' φαίνεται να ήταν το μάντρα παντού.(ή ίσως η δικαιολογία και τα χρηματικά ''έπαθλα'', ή οι αλλιώς λεγόμενες ''νομιμες'' προμήθειες)

Για να καταλάβετε το είδος της πίεσης και του στρές που βρίσκονταν τα κράτη και τα υπουργεία υγείας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το να μην αγοράσει τα εμβόλια θα μπορούσε εύκολα, λόγω των στενών δεσμών μεταξύ της βιομηχανίας και του τύπου να σημαίνει την πτώση μιας ολόκληρης κυβέρνησης.

Αυτό ήταν που ώθησε τις κυβερνήσεις να υπογράψουν συμβάσεις εν αναμονή με τη βιομηχανία και ο ΠΟΥ διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο σε αυτό. 

Συμβάσεις εν αναμονή σημαίνει ότι η σύμβαση θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ο ΠΟΥ θα δηλώσει μια πανδημία – κάτι που συνέβη αργότερα. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΟΥ έσπρωξε τεράστιες ποσότητες εμβολίων και αντιγριπικών φαρμάκων στα 194 κράτη μέλη του [1,2,17-59].

Πόσο εμπλεκόμενος είναι ο ΠΟΥ στις πωλήσεις φαρμάκων γενικά; Λοιπόν, για πρώτη φορά, ο ΠΟΥ διαπραγματεύεται το βραβείο του φαρμάκου με τις κυβερνήσεις για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιρειών [1,2,17-59]. Ενα άλλο πράγμα που έγινε γνωστό στο κοινό κατά τη διάρκεια του σκανδάλου.

Το σκάνδαλο βγήκε στην επιφάνεια μετά από αγώνα: Κατά τη διάρκεια του 2011, του 2012, του 2013 και του 2014, οι οργανώσεις ασθενών πολλών χωρών έχουν ξεκινήσει δικαστικές υποθέσεις εναντίον των κυβερνήσεων που τους έδωσαν το αναποτελεσματικό και επικίνδυνο φάρμακο [28,29 , 44,51].

Επίσης, κατέστη σαφές ότι η βιομηχανία εμβολίων της γρίπης είχε πάρει τον έλεγχο του ΠΟΥ και δημιούργησε μια ψεύτικη πανδημία και ο κόσμος ζητούσε μια απάντηση στην ερώτηση:
Μήπως ο Π.Ο.Υ. απέτυχε στον ρόλο του να ηγηθιεί της παγκόσμιας υγείας το 2009; [1,2,14-23,28,29,58].
Η συνέχεια άκρως διδακτική, πανομοιότυπη με τα σημερινά γεγονότα, στο άρθρο.Επίσης οι παραπομπές βρίσκονται μέσα στην μελέτη.


''Γιατί η Διαφθορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του κόσμου στην εποχής μας'',

Γιατί εαν δεν μελετήσουμε την ιστορία, επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Μας βοηθάει να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Δεν είναι μόνο οι βιομηχανίες εμβολίων που ''χρηματοδοτούν'' τον ΠΟΥ αλλά και οι βιομηχανίες τροφίμων.


 WHO 'infiltrated by food industry' 

Eυαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα


Πηγή