ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ: ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΟΙ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ “ΚΟΛΑΣΗ” ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

evros-nixta
Θύμα της προπαγάνδας των Τούρκων έπεσε ένας 22χρονος αλλοδαπός με το όνομα Nariz.
Ήταν ένας από τους χιλιάδες που πίστεψαν στα ψέματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ταυτόχρονα προχώρησε και στην καταγγελία ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί οδηγούσαν τους αλλοδαπούς να πετούν πέτρες και να κάνουν επεισόδια.

Ενημερώθηκε τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Φεβρουαρίου από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι «τα σύνορα άνοιξαν», μάζεψε όλα τα πράγματά του και έφυγε για να κυνηγήσει το όνειρό του, που δεν είναι άλλο από το να ζήσει κάποια στιγμή στην Ευρώπη.
Φτάνοντας, ωστόσο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα αντιλήφθηκε ότι η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική. Κατάλαβε ότι δεν υπήρχαν ανοιχτά σύνορα, ότι οι ελληνικές δυνάμεις αποτρέπουν με κάθε τρόπο τις απόπειρες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τη συνοριογραμμή, ότι Τούρκοι αστυνομικοί προτρέπουν με μανία και φανατισμό αλλοδαπούς να κάνουν επεισόδια, ενώ στο τέλος αντιλήφθηκε ότι οι Τούρκοι έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το χειρότερο είναι ότι όταν ο κόσμος γύρισε από τα σύνορα πίσω στην ενδοχώρα τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο, καθώς οι περισσότεροι είχαν πουλήσει όλα τα υπάρχοντά τους πιστεύοντας ότι ξεκινάει το πολυπόθητο ταξίδι τους για την Ευρώπη.
Ο Nariz ήταν ένας από τους πολλούς αλλοδαπούς που έκαναν καθημερινά live μεταδόσεις από τον Έβρο, μέσω των social media. Ενώ το όνομα του πρόκειται για ψευδώνυμο.makeleio.gr