Δευτέρα, Μαΐου 11

Το κορίτσι που κουβαλούσε τις μολότωφ, οι τραπεζίτες που έστειλαν 30 δις στην Ελβετία και το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης

Παρεμβαση απο το Κουρδιστο Πορτοκαλι
Προφανώς και κάποιοι έχουν συμφέροντα να διατηρούν αλώβητο το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης σε όλες τις εκφάνσεις του

Προφανώς και κάποιοι έχουν συμφέροντα να διατηρούν αλώβητο το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης σε όλες τις εκφάνσεις του: Στη πολιτική, στις επιχειρήσεις, στο Δημόσιο, στην Εκκλησία, στην Εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη Διαφήμιση, στην Αστυνομία, στον Αντιεξουσιαστικό χώρο και πάει λέγοντας.
Από τον Βασίλη Μπόνιο*
Φώναξε λέει ο πρωθυπουργός τους τραπεζίτες και τους ζήτησε να ανοίξουν τις στρόφιγγες για να σώσουν τις επιχειρήσεις. Κάτι τέτοια έκανε και ο Τσίπρας που πίστευε ότι οι τράπεζες έχουν στα υπόγεια λεφτόδενδρα. Αν δεν κάνουμε λάθος ήταν οι ανοιχτές στρόφιγγες τ
ων τραπεζών στην διάρκεια της μεταπολίτευσης που έστειλαν 35 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες στις Ελβετικές με ονόματα νεόπλουτων και βαθύπλουτων Ελλήνων ως ιδιοκτήτες των λογαριασμών. Οι τραπεζίτες που διατήρησαν ανοιχτές αυτές τις κάνουλες βρέθηκαν στην συνέχεια έρμαια πάσης φύσεως εκβιασμών και για να μην καταλήξουν στη φυλακή άρχισαν να βουλώνουν στόματα μοιράζοντας εκατομμύρια σε κάθε τυχάρπαστο χαμίνι των ΜΜΕ, της δικηγορίας, της δικαιοσύνης και πάει λέγοντας. Ποιες στρόφιγγες να ανοίξουν οι τραπεζίτες και σε ποιούς;  Δεν είναι δουλειά των εκάστοτε πρωθυπουργών σε μία δημοκρατία να υποδεικνύουν στους τραπεζίτες να ανοίξουν τις κάνουλες και να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Κάτω από τις συμβάσεις δεν θα υπάρχουν οι υπογραφές ούτε του Τσίπρα, ούτε του Μητσοτάκη και των συμβούλων τους αλλά οι υπογραφές της διοίκησης και των στελεχών της τράπεζας. Υπάρχουν και στη πρόσφατη ιστορία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος παραδείγματα ανθρώπων που δεν άντεξαν την πίεση και πέθαναν.
Τη μέρα που κάηκε η Marfin μια νεαρή κοπέλα κρατούσε στους ώμους της ένα σάκο. Δύο μαυροφορεμένοι σύντροφοί της που ήταν η παρέα της άνοιξαν τον σάκο που κουβαλούσε γι΄αυτό τον σκοπό στους ώμους της, έβγαλαν από μέσα τις μολότωφ και τις εκφενδόνισαν στην Marfin. Aπό κάτω κάποιοι κραύγαζαν.
-Κάψτε τους αφού δουλεύουν σήμερα…
Τους έκαψαν….Αυτό το κορίτσι που σήμερα είναι 30 και πλέον καθώς περπατάει κοιτάει πάντα πίσω της μην την παρακολουθούν. Ασε που η ίδια είναι-λόγω του μυστικού-έρμαιο πάσης φύσεως απειλής και εκβιασμού. Το ίδιο και οι δύο σύντροφοί της που εκσφενδόνισαν τις μολότωφ και έκαψαν τους ανθρώπους. Είναι αυτό αντιεξουσιαστική μαγκιά; Η μήπως πρόκειται για θλιβερά ταγάρια που τα χρησιμοποιεί το βουλιμικό κράτος της μεταπολίτευσης;
Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν Γιωτόπουλος έχει σε επιστολές του ισχυριστεί ότι στη 17 Νοέμβρη υπήρχαν χαφιέδες της Αστυνομίας ενώ στην οργάνωση είχαν βρεθεί και ιστορικά στελέχη κόμματος. Ο δε εισαγγελέας της έδρας είχε αποκαλέσει την οργάνωση κεφαλογραβιέρα θέλοντας να καταδείξει πόσο διάτρητη ήταν.
Τις προάλλες ένα στέλεχος του Ρουβίκωνα βρέθηκε μαχαιρωμένος από τη σύντροφό του σύμφωνα με την Αστυνομία. Παρότι σε αυτές τις περιπτώσεις η Αστυνομία και η αξιοπιστία δεν πάνε πακέτο κυκλοφορούν φήμες που τον ήθελαν να ξυλοφορτώνει τη γκόμενά του κι εκείνη δεν άντεξε…Οποιος τραβάει προσωπικά ζόρια σ΄αυτή τη χώρα (κι όχι μόνο) δηλώνει αντιεξουσιαστής, Κνίτης, Οννεδίτης, πασόκος , τρομοκράτης, οπαδός κλπ. Τρουπώνει δηλαδή σε μια οργάνωση σε μια προσπάθεια να γιατρέψει τα ζόρια που τραβάει και ξεσπάει το μίσος για τον εαυτό του στη κοινωνία εκεί έξω. Λες και η κοινωνία αναθέτει σε αυτόκλητους σωτήρες να τη σώσουν. Αυτοί με τη σειρά τους συγκρούονται με τα οξυδερκή όργανα της τάξεως τα οποία παρατάνε τις κατσίκες στο χωριό και ντύνονται οξυδερκή όργανα ώστε να αλληλοφτύνονται στη μούρη με τους δήθεν αντιεξουσιαστές τα οποία είναι ταγάρια από το διπλανό χωριό που ήρθαν στα Εξάρχεια για να δηλώνουν αντιεξουσιαστές στις γκομενίτσες προκειμένου να πηδήξουν. Τα μεν και τα δε ταγάρια είναι από τα πλέον χρήσιμα όργανα του συστήματος στη προσπάθειά του να διατηρήσει αλώβητο το κράτος της μεταπολίτευσης.
Στη διάρκεια των δύο μηνών εγκλεισμού αποδείχθηκε περίτρανα η αχρηστία της Εκκλησίας, των μητροπόλεων, των ιερέων και όλου του παραεκλησσιαστικού κυκλώματος. Οι ιερείς χρειάζονται μόνο για την νεκρώσιμη ακολουθία όσων από τους πολίτες δεν θέλουν να γίνουν dust in the wind. Αρα τζάμπα το κράτος πληρώνει ένα σκασμό εκατομμύρια για τους μισθούς τους
Μεγάλα ΜΜΕ τώρα αφού δείξουν τους νεκρούς της πανδημίας ασχολούνται στη συνέχεια με το τι μαγείρεψε στο καλό της η celebrity Πίτσα Καταπνίχτρα η οποία κάνει γιόγκα και pilates με τις φίλες της και αυτό τώρα είναι μεγάλο θέμα που επιτρέπει σ΄αυτούς τους μηντιάρχες να παίρνουν 300 και 400 εκατ. ευρώ δάνεια και αντίστοιχη διαφήμιση. Για τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία μιλάμε. Αυτή τη δημοσιογραφία επιχορηγούν με λεφτά των πελατών τους συγκεκριμένοι διαφημιστάδες.
Η πανδημία ως τώρα έχει στοιχίσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ. Το κράτος για μια ακόμη φορά άδραξε την ευκαιρία να υποδυθεί τον πατερούλη. Το βαθύ κράτος παραμένει παντού αλώβητο. Στην ΕΡΤ και παντού οι τσιπραίοι και ζαίοι κηφήνες και προπαγανδιστές αντικαταστάθηκαν από τους γαλάζιους προπαγανδιστές. Στο Δημόσιο καμμία αξιολόγηση δεν προχώρησε, ενώ πάσης φύσεως ποινικοί δημόσιοι υπάλληλοι (παιδεραστές, λαδιάρηδες, εκβιαστές, απατεώνες, κλπ μπουμπούκια) παραμένουν στις θέσεις τους.
Μπορεί κανείς να γράφει μερόνυχτα με παραδείγματα για τη λυσσαλέα προσπάθεια του βαθέως κράτους της μεταπολίτευσης να παραμείνει στη θέση του. Επεβίωσε σχεδόν αλώβητο από 10 χρόνια Μνημόνια και μία πανδημία. Εδώ θα μου πείτε την έβγαλε καθαρή 400 χρόνια τουρκοκρατίας (τι ντροπή και ξεφτίλα) και 200 χρόνια υποτιθέμενου ανεξάρτητου κράτους. 
Λοιπόν αυτή είναι η Ελλάδα και μη χτυπιέστε κάποιοι εκεί έξω. Τα συμφέροντα που επιδιώκουν να διατηρηθεί ανέγγιχτο το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης είναι ανίκητα…Δεν αλλάζει αυτός ο τόπος. Οσοι αντέχουν ας αλλάξουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους…
*Αφιερωμένο στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (κεντρική φωτό), της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη

 https://kourdistoportocali.com/