Παρασκευή, Μαΐου 15

Ακόμα ένας νεκρός σήμερα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - 37χρονος το 160ο θύμα


Δυστυχώς η χώρα μας μέσα σε μια ημέρα μετράει τρεις νεκρούς από τον κορονοϊό. Τελευταίο θύμα ένας 37χρονος με υποκείμενο νόσημα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Με αυτόν, ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας λόγω του ιού ανέβηκε στους 160.

Νωρίτερα σήμερα, είχαν χάσει τη ζωή τους δύο γυναίκες που νοσούσαν με κοροναϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας.


Η πρώτη γυναίκα, ηλικίας 73 ετών, κατέληξε το πρωί της Παρασκευής στο ΝΙΜΤΣ. Η άτυχη γυναίκα ήταν από τα περιστατικά που είχαν μολυνθεί στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».Η άτυχη γυναίκα η οποία κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ είχε και εκείνη υποκείμενα νοσήματα.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 2.770 μετά την επιβεβαίωση των 10 νέων που ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Εκ των νέων κρουσμάτων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 610 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναφορικά με τους νεκρούς η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 75 έτη και το 93.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 24 συμπολίτες μας. Διάμεση ηλικία τους είναι τα 71 έτη, ενώ 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επιπλέον 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.

Σημειώνεται πως μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις Τσιόδρα, 4 άνθρωποι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους, αριθμός που είχαμε ομολογουμένως να ακούσουμε αρκετό καιρό μιας και η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έχει θετική πορεία.
https://zeidoron.blogspot.com/2020/05/37-160.html