Πέμπτη, Μαΐου 14

Θολώνουν τα γυαλιά σας; 4 συμβουλές για να αποφύγετε τα θολά γυαλιά όταν φοράτε μάσκα

O νέος κορωνoϊός έχει αλλάξει τα δεδομένα στις ζωές μας φέρνοντας νέους κανόνες και συμβουλές. Όπως για παράδειγμα τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η οποία χρειάζεται κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.
Παρόλο που αυτή η συμβουλή μπορεί να συμβάλει στη μείωση εξάπλωσης του ιού σε κάποιο βαθμό, δημιουργεί επίσης προβλήματα. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Οι θολωμένοι φακοί στα γυαλιά μας!
Αυτό το πρόβλημα βέβαια δεν συμβαίνει μόνο με τις μάσκες. Όσοι φορούν γυαλιά
ξέρουν πολύ καλά ότι οι φακοί τους θολώνουν σε διαφορετικές φάσεις όπως στην αλλαγή από κρύο περιβάλλον σε ζεστό, όταν πίνουμε κάτι ζεστό, από τους ατμούς όταν βράζουμε νερό ή όταν ανοίγουμε το πλυντήριο πιάτων, στο τρέξιμο ή γενικότερα κάνοντας αθλήματα κ.ά.
Ζητήσαμε λοιπόν από τους πελάτες και τους οπτομέτρες του Lentiamo να μας δώσουν 4 συμβουλές για το πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά μας όταν φοράμε μάσκα.

1. Φορέστε μια μάσκα προσώπου που να εφαρμόζει σωστά

Αρχικά, το πιο σημαντικό είναι η μάσκα που θα φορέσετε να εφάπτεται και να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο. Έτσι, δεν θα περνάει πολύς αέρας από την ανάσα για να θολώνει τα γυαλιά.
Πιο συγκεκριμένα πρέπει να εφάπτεται πάνω στη μύτη, διότι έτσι θα εφαρμόσει σωστά στο πρόσωπό σας. Σύμφωνα με τους οπτικούς μας η ιδανική μάσκα είναι αυτή που είναι ενισχυμένη με ένα σύρμα στο ύφασμα γύρω από τη μύτη. Στην περίπτωση που ράψετε εσείς τη μάσκα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαλκού ή σύρμα σύνδεσης για εκείνο το σημείο.
Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χειροποίητες μάσκες δεν μας προστατεύουν πλήρως από τα αερομεταφερόμενα σωματίδια και σταγονίδια κι επομένως δεν σταματούν τη μόλυνση από τον ιό. Πρέπει λοιπόν να καταφύγετε σε αυτήν τη λύση μόνο εάν εξαντληθούν όλες οι μάσκες που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.

2. Χρησιμοποιήστε σπρέι ή τζελ που σταματά τη θολούρα

Μια ακόμα καλή λύση για να μη θολώνουν τα γυαλιά σας είναι η χρήση ειδικού σπρέι ή τζελ. Αυτό απλά το ψεκάζετε ή το αλείφετε στον φακό των γυαλιών, στη συνέχεια το απλώνετε και παράλληλα το αφαιρείτε με λίγο βαμβάκι και οι φακοί των γυαλιών σας δεν θα ξαναθολώσουν όταν θα πάτε για ψώνια ή για τρέξιμο.

3. Χρησιμοποιήστε ειδική προστασία για την επιφάνεια των φακών

Clean your glasses lenses with an anti-fog microfibre


Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσετε τα γυαλιά σας μόνιμα καθαρά και χωρίς να θολώνουν είναι η εφαρμογή ενός ειδικού υλικού προστασίας στην επιφάνεια των φακών.
Για βέλτιστη λειτουργικότητα, συνιστούμε μια ειδική προστασία από μικροΐνες με την οποία μπορείτε να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών σας. Αυτό το υλικό εμπεριέχει μία ειδική ουσία που αποτρέπει τη θολούρα. Το ύφασμα αυτό που δημιουργείται σε συνδυασμό με τους φακούς των γυαλιών προσφέρει εξαιρετική αντιθαμβωτική δράση όταν το εφαρμόζετε καθημερινά στους φακούς των γυαλιών σας. Έπειτα από τρεις μήνες χρήσης, συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα καινούριο.

4. Χρησιμοποιήστε σαπούνι ή αφρό ξυρίσματος

Prevent your glasses lenses from fogging up with soap and shaving foam


Ναι καλά διαβάσατε, αυτά τα δύο προϊόντα που έχουμε όλοι σπίτι μας μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό το πρόβλημα!
Είναι απλό: βάλτε λίγο σαπούνι σε σχήμα σταυρού στους φακούς των γυαλιών σας και απλώστε το και στις δυο πλευρές με ένα λεπτό ύφασμα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα στρώμα προστασίας που αποτρέπει τα γυαλιά απ' το να θολώσουν.
Αλλά το απόλυτο κόλπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο αφρός ξυρίσματος. Αλείψτε τους φακούς των γυαλιών και από τις δύο μεριές με αφρό ξυρίσματος και στη συνέχεια ξεπλύνετε τον αφρό με ζεστό νερό. Αυτή η διαδικασία είναι ένας απλός τρόπος για να αποφευχθεί η θόλωση των γυαλιών κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων ή σε άλλες πιο ακραίες καταστάσεις. Ακόμη και όταν φοράτε μάσκα προσώπου!
Μια τελευταία επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές και για τους καθρέφτες του μπάνιου ;)



 .lentiamo.gr