Πέμπτη, Μαΐου 14

Η αυτοκτονία της Γαλλίας

Οι απαγορευμένες ζώνες είναι πια ξένοι θύλακες στο γαλλικό έδαφος. Οι συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές έχουν δημιουργήσει μία παράλληλη οικονομία που βασίζεται στο οργανωμένο έγκλημα. Οι κάτοικοι τους θεωρούν πως βρίσκονται σε πόλεμο με τη Γαλλία και με το δυτικό πολιτισμό. Δρουν σε συνεργασία με ισλαμικές οργανώσεις, χαρακτηρίζοντας την
επιθετικότητα τους, τη βία που χρησιμοποιούν και την οργή τους, ως έναν τρόπο τιμωρίας των απίστων.

Από την άλλη πλευρά, όπως δήλωσε ένας Γάλλος συγγραφέας, «Δύο μήνες lockdown θα οδηγήσουν σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και κατά πάσα πιθανότητα σε μία πολύ σοβαρή έκρηξη βίας. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: η Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους».

Λογικά τώρα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να κινδυνεύει με την οικονομική κατάρρευση της η Γαλλία και η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης Ελλάδας να είναι αισιόδοξη! Πώς ο υπουργός τουρισμού προβλέπει πτώση έως 80%, δηλαδή απώλεια 32 δις € άμεσα και έμμεσα, χωρίς να ανησυχεί κανένας. Πώς ο υπουργός οικονομικών υπόσχεται όλο και πιο πολλά χρήματα δωρεάν. Πώς ο υπουργός λαθρομετανάστευσης συνεχίζει να επιτρέπει τις παράνομες εισροές. Πώς ο υπουργός προστασίας του πολίτη σκέφτεται να αντιμετωπίσει τη βία που προβλέπεται και πώς πρωθυπουργός χαμογελάει ικανοποιημένος.


https://analyst.gr/