Τρίτη, Μαΐου 5

Β. Γεωργάτος (Γρηγόρης): Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε


Β. Γεωργάτος (Γρηγόρης): Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε
της Αλεξάνδρας Γκίτση
"Όσα πλάνα και να κάνεις, όσα κουτάκια και αν τσεκάρεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε”.
Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε ο Βλάσης Γεωργάτος, επικεφαλής της Γρηγόρης Μικρογεύματα, πως ο ίδιος και η ομάδα του, βίωσαν το lockdown, την "καταιγίδα” που έφερε αυτό στην αγορά αλλά και την επόμενη ημέρα για την αλυσίδα των 350 καταστημάτων του σε Ελλάδα,
Ρουμανία, Γερμανία και Κύπρο που παρέμειναν ανοικτά.
Μιλώντας στο Webinar της Endeavor Greece με θέμα "Η ηγεσία σε καιρούς κρίσης", ο κ. Γεωργάτος είπε πως την περασμένη εβδομάδα τα καταστήματα του δικτύου "παρήγαγαν” το 40% του τζίρου της προ πανδημίας εποχή, άρα έχουν ανακτήσει επιπλέον 25% από τις πρώτες ημέρες τις κρίσης όπου ο τζίρος είχε υποχωρήσει κατά 85%.
Πώς όμως βίωσε την καταιγίδα; "Ήμασταν αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε διαρκώς στην πραγματικότητα η οποία ήταν πριν από εμάς”, είπε. "Είχαμε σοβαρούς ενδοιασμούς αν η στρατηγική που ακολουθούμε είναι η ορθή. Αυτή είναι η πιο δύσκολη φάση που πρέπει να πείσεις τους πάντες (να μείνεις ανοικτός) για κάτι που και εσύ έχεις αμφιβολία αν είναι στη σωστή κατεύθυνση”, συμπλήρωσε.
Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; "Για εμάς το στοίχημα είναι η ανάκτηση του μεριδίου αγοράς”, είπε και συμπλήρωσε "το καράβι πρέπει να περάσει απέναντι με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.
Πώς θα γίνει αυτό; Κατά τον κ. Γεωργάτο "είναι πολύ σημαντική η στρατηγική που θα ακολουθηθεί από το κράτος. Πρέπει να επιδοτηθεί η εργασία για να περιορίσουμε τις ζημιές”. Ενώ σημείωσε πως "ο επιχειρηματίας καλείται να κάνει κάτι, (κάποιες απολύσεις και περικοπές), που είναι αντίθετο από αυτό που τον κάνει επιχειρηματία”.
Για τη μετά τη lockdown εποχή, ο επικεφαλής της Γρηγόρης, ανέφερε πως η αλυσίδα του αυτό που βλέπει στην παρούσα φάση είναι η ενίσχυση του delivery και του take away.