Τρίτη, Μαΐου 12

Όταν η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ δήλωνε ένα μήνα πριν την καραντίνα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πανδημίας (βίντεο)

«Υπάρχει ανησυχία, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή φόβος για πανδημία του ιού στην Ευρώπη», τόνιζε ο δημοσιογράφος στο δελτίο της ΕΡΤ τον Φεβρουάριο, προλογίζοντας τις αποκλειστικές δηλώσεις που του είχε κάνει η Στέλλα Κυριακίδου, αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (προερχόμενη από το ΔΗΣΥ, που κυβερνά στην Κύπρο).


Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι στις χώρες της ΕΕ υπήρχε «ένα πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας» και ότι «τα κράτη μέλη και τα συστήματα Υγείας τους είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νέα περιστατικά» (προφανώς βασίζονταν σε ότι έλεγε ο...ΠΟΥ).

Τι ζήσαμε από τότε; Την πανδημία (καραμπινάτη πανδημία) του κορωνοϊού, που προκάλεσε χιλιάδες θανάτους στις χώρες της ΕΕ, καθώς και τον αναγκαστικό αποκλεισμό εκατομμυρίων πολιτών, μόνο και μόνο για να μην ξεπεράσουμε την επιτρεπτό όγκο περιστατικών που θα χρειάζονταν ΜΕΘ!

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην Ευρώπη, γιατί ακριβώς τα συστήματα Υγείας των κρατών μελών δεν μπορούσαν ούτε κατ’ ελάχιστο να ανταποκριθούν στην απειλή του κορωνοϊού. Και αυτό το έχουν ομολογήσει όλοι οι ηγέτες, πια. Δεν είναι κάτι κρυφό. Όμως, η Κύπρια Ευρωπαία Επίτροπος έλεγε τα αντίθετα λίγες μέρες πριν συμβούν όλα αυτά, διαπράττοντας ομολογουμένως μια πολιτική γκάφα ολκής!

Γκάφα, που αξίζει να μείνει στην Ιστορία, για να μας θυμίζει το κλίμα εφησυχασμού, που προσπαθούσαν να περάσουν στους λαούς πολλοί από αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης, προκειμένου να καθυστερήσουν όσο μπορούσαν (στο μυαλό τους μόνο) τον ερχομό μιας δύσκολης κατάστασης που έπρεπε να αντιμετωπίσουν.

Έτσι, παρότι βλέπαμε τι γινόταν στην Κίνα, οι χώρες της Ευρώπης δεν ελάμβαναν μέτρα, ακούγοντας τις καθησυχαστικές συμβουλές των αρμοδίων, σαν την κυρία Κυριακίδου, παρά μόνον αφού «έσκασε» η Ιταλία (η οποία μετρά 30.000 νεκρούς).