
Και επιτόπου έγινε χθεσινή μπύρα ο χλιδάτος και κουλάτος, ο επιφανής χλεχλές, που για 40 χρόνια κυκλοφορούσε σα διαμάντι στέμματος του βασιλικού οίκου «Καραμανλή». Ο ωτ κουτύρ πολιτικός από τζάκι, όχι κάποιος φασολαδογένης επαρχιώτης, υπέπεσε σε ακόμα βαρύτερο ολίσθημα όταν προσπάθησε να δικαιολογηθεί.
Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και δεν τον βλέπει άνθρωπος αν προηγουμένως δεν περάσει από τον πάγκο του Λιάπη ,στα μάτια του οποίου απομυθοποιήθηκαν όλοι οι μεγαλόσχημοι πολιτικοί κι όχι της Ελλάδος. Για να συναντήσουν τον μπάρμπα του, περίμεναν στον διάδρομο που τους τοποθετούσε ο ανιψιός.
Δημοκρατία, σου λέει. Άλλο πράμα η μοναρχία, η βασιλεία με την κληρονομική εξουσία, Ο Μιχαήλ Λιάπης, ο γκόμενος, ο μπον βιβέρ, σπρώχτηκε στην πολιτική επειδή ήταν γιος της αδελφής του εθνάρχη. Δεν έγινε πρωθυπουργός διότι δεν λεγόταν Καραμανλής, αυτό το προνόμιο το είχε η άλλη πολιτική πατσαβούρα, ο Κώστας. Γνωστό ότι τα δυο ξαδέλφια δεν είχαν καλές σχέσεις, και δεν είχαν πρόβλημα να το δείχνουν. Γίνεται πρωθυπουργός ο Κωστάκης το 2004 και βάζει υπουργό Μεταφορών τον Λιάπη, ο οποίος επί 3,5 χρόνια δεν πήρε χαμπάρι τίποτα στα θέματα του υπουργείου. Δεν έχει ξαναγίνει στον αιώνα τέτοια αδιαφορία. Κι όμως, μετά τις εκλογές του 2007 ο Κωστάκης κάνει τον Λιάπη υπουργό Πολιτισμού.
Για να του πούμε χρόνια πολλά θυμηθήκαμε τον Μιχαήλ Λιάπη. Γεννήθηκε σα σήμερα 8 Μαίου, το 1951, ο σίγουρος υπουργός σε κάθε κυβέρνηση της ΝΔ. Επειδή ήταν πολιτικός με πυρηνική γόμωση καραμανλέικη. Να, που είχε το άδοξο τέλος που του άξιζε. Ο συλληφθείς σα μωρά παρθένος σε άσεμνη στάση.
apoditiriakias.gr