Παρασκευή, Μαΐου 1

Covidaphobia: Στο επόμενο διάστημα, ο εχθρός θα είναι η Κίνα

Covidaphobia: Στο επόμενο διάστημα, ο εχθρός θα είναι η Κίνα
Σύνταξη: Κώαστας Μπετινάκης 
«Τον πόλεμο δεν έχουν σκοπό να τον κερδίσουν, αλλά να είναι συνεχής. Η ιεραρχική κοινωνία είναι δυνατή μόνο με βάση τη φτώχεια και την άγνοια... Ο πόλεμος διεξάγεται από την κυρίαρχη ομάδα εναντίον των δικών της υπηκόων και το αντικείμενό της δεν είναι η νίκη ούτε της Ευρασίας ούτε της Ανατολικής Ασίας, αλλά η διατήρηση της ίδιας της δομής της κοινωνίας» - Τζορτζ Όργουελ.
Δεν υπήρξε στην καταγεγραμμένη ιστορία ένα γεγονός με περισσότερους άγνωστους στόχους και σκοπούς από τον COVID-19.

Πάντα: Η απόσπαση της προσοχής από τη Wall Street, η δικαιολογία για την καταπολέμηση των αντιφρονούντων, η επαναφορά των κεντρικών τραπεζών, πιο ευχάριστο χάος για να χρησιμοποιήσει η ΕΕ τον εκτροχιασμό  του Brexit, μια ευκαιρία να γίνει αποδεκτή η ολοκληρωτική επιτήρηση, ο θησαυρός για δισεκατομμυριούχους, μια ευκαιρία για τους νεοσσούς να αρχίσουν να τραγουδούν για το The New Normal, ένα άπιαστο όνειρο για την Big Pharma και η απόπειρα δικαιολογίας για την αναστολή της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Οι λιγότερο γνωστοί από όλους αυτούς τους παράγοντες ωστόσο παραμένουν γεωπολιτικοί: όχι μόνο το στοιχείο του συνόλου (το οποίο παραμένει -εσκεμμένα- σωματίδιο που κρύβεται σε ομίχλη), αλλά ακόμα και ποιο είναι το κίνητρο.
Τώρα που έχουμε (επιτέλους) αύξηση της συνειδητοποίησης ότι ο Covid-19 δεν είναι η απόλυτη μάστιγα της ανθρωπότητας, αλλά το γεωπολιτικό στοιχείο που αρχίζει να υποστηρίζεται από το ελκυστικό κεφάλαιο, όπως πάντα, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι οι πρόθυμοι φορείς της τρέχουσας γραμμής.
Σινοφοβία
Η εμπροσθοφυλακή του επόμενου σταδίου της Covidaphobia: Η Σινοφοβία. Δηλαδή η  δαιμονοποίηση της Κίνας.
Βάσει της άποψης ότι έπρεπε να υπάρξει «θεμελιώδης επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο θα συνεργαζόμαστε με την Κίνα στο μέλλον».
Επιπλέον έχουν δημιουργηθεί κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το 5G εν γένει…
Με μαζικές επιφυλάξεις σχετικά με την εισαγωγή του σε ευρωπαϊκές χώρες υπό τη σημαία της Huawei.
Ωστόσο πρέπει να κατανοήσουμε ότι η δαιμονοποίηση της Κίνας έχει ξεκινήσει και έχει να κάνει με τη γεωπολιτική της ηγεμονίας.
Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη «Κίνα» με την «Αμερική» και δούμε την σκληρή διαφορά: Λιβύη, Ιράκ, Ιράν… στρατιωτική διπλωματία και η εκφοβιστική δύναμη του Petrodollar είναι όλα καλά τεκμηριωμένες ιστορικές περιπτώσεις.
Οι θάνατοι των Ιρακινών και το κυνηγόσκυλο Assanges που απαίτησαν μόνο τη διερεύνηση των λογοκριμένων προσπαθειών να μιλήσουν την αλήθεια στην εξουσία…
Όλα αυτά αποκαλύπτουν την αφήγηση για εξίσου επεκτατική και ολοκληρωτική γεωπολιτική.
Η δυτική διπλωματία γενικά αποτελεί το εργαλείο της αμερικανικής επιχείρησης. Επιδιώκει να καταστρέψει τη Ρωσία, να οπλίσει την ΕΕ, να συντρίψει τον κινεζικό ανταγωνισμό και να παραδώσει την πλανητική ηγεμονία σε ένα έθνος που παρουσιάζεται ως αστυνομική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών…
.Αυτό είναι η λεπτή μεταμφίεση νέας στρατιωτικής Gestapo για να προωθήσει το Πρώτα η Αμερική.
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου θέτει τη Ρωσία σταθερά στον δρόμο της χρεοκοπίας.
Το ιδιαίτερα σκληρό οικονομικό κλείσιμο της ΕΕ λόγω του Covid-19 θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην Κίνα από την Αμερική.
Σχετικά με την ερχόμενη Σινοφοβία, ας αφήσουμε όποιον χωρίς ενοχή μπορεί να ρίξει την πρώτη πέτρα.