Παρασκευή, Μαΐου 1

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΜΕ ΘΗΛΥΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΚΟΡΩΝΟΪΟ. Σ’ ΑΥΤΟ ΑΠΕΒΛΕΠΑΝ; ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ.

ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού…
Κορωνοϊός - Νέο «πείραμα»: Γιατροί χορηγούν οιστρογόνα σε άνδρες για να διαπιστώσουν αν τους προστατεύουν.
ΤΟΣΟ  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΥΡΕΣΗ  ΦΑΡΜΑΚΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ,  ΩΣΤΕ  ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΜΗΠΩΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΣΩΣΟΥΝ;  




 

ΘΑ ΑΦΗΝΕ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ;
ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΔΥΤΙΚΟ  ΑΝΘΡΩΠΟ. 
 

Από την πρώτη στιγμή που εισέβαλε στις ζωές μας ο κορωνοϊός, οι επιστήμονες προχωρούν σε αρκετές μελέτες προκειμένου να εντοπίσουν το φάρμακο που θα βάλει «φρένο» στον φονικό ιό. Έτσι, έπειτα από πολλές έρευνες, οι ερευνητές στράφηκαν στη χορήγηση γυναικείων ορμονών (οιστρογόνων), στους άνδρες.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από τον νέο κορωνοϊό και να πεθάνουν από επιπλοκές του.
Δημοσίευμα των «New York Times» αναφέρει ότι, οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν αν οι ορμόνες που παράγει ο γυναικείος οργανισμός μπορεί να έχουν προστατευτική δράση έναντι του φονικού ιού.
Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να χορηγήσουν σε άνδρες δύο γυναικείες ορμόνες, σε μία προσπάθεια να τους προστατεύσουν από την πανδημία.
Δύο νοσοκομεία στις ΗΠΑ, το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στο Λος Άντζελες, εφαρμόζουν στην πράξη αυτή τη θεωρία χορηγώντας σε άνδρες οιστρογόνα ή προγεστερόνη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να δουν αν αυτά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τος σύστημα, θα μειώσουν την φλεγμονή αλλά και την ανθεκτικότητα του ιού στον ανδρικό οργανισμό.
Από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, το ποσοστό θνητότητας ανάμεσα σε στα δύο φύλα είχε μεγάλη διαφορά.
Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι, πάνω από το 70% των θανάτων στη χώρα τους αφορούσε άνδρες.
Στην Κίνα, το Κέντρο για τις Λοιμώξεις και την Πρόληψη ανακοίνωσε ότι το ποσοστό θνητότητας για τους άνδρες ήταν 65% μεγαλύτερο στον ανδρικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times, η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο «Stony Brook» στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης θα ερευνήσει τα οιστρογόνα που βοηθούν να αναπτύσσεται και να ρυθμίζεται το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας.
Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα με τη συμμετοχή 110 εθελοντών, ασθενών που επισκέφθηκαν τα επείγοντα με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πυρετός και αναπνευστικά προβλήματα.
Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας δρ Σάρον Νάχμαν ανέφερε ότι την αρχική ιδέα για την κλινική δοκιμή την είχε ένας ελληνικής καταγωγής συνάδελφός της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stony Brook, ο καθηγητής χειρουργικής Αντώνης Γάσπαρης.
Στο μεταξύ, σε μία εβδομάδα, ερευνητές στο Λος Άντζελες θα αρχίσουν τις δοκιμές σε άρρενες εθελοντές μιας άλλης γυναικείας ορμόνης, της προγεστερόνης.
Η ορμόνη αυτή έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και εμποδίζει την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε εξωτερικούς παθογόνους οργανισμούς.
«Υπάρχει μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ του αριθμού των ανδρών και των γυναικών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι άνδρες σαφώς χειροτερεύουν», επισημαίνει η καθηγήτρια Σάρα Γκαντεχάρι, πνευμονολόγος και γιατρός σε ΜΕΘ στο Ιατρικό Κέντρο «Cedars-Sinai», στους New York Times.
Η ίδια δήλωσε ότι, το 75% των ασθενών στις ΜΕΘ που διασωληνώνονται είναι άνδρες.
Σε ό,τι αφορά την έρευνα τόνισε ότι θα συμμετέχουν περίπου 40 ασθενείς του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα.
Η διεύθυνση και των νοσοκομείων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, υποστήριξε ότι όλοι οι άνδρες που θα συμμετέχουν στις δοκιμές, θα ενημερωθούν για πιθανές παρενέργειες όπως εξάψεις και ευαισθησία στο στήθος.


ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού…


Eνώ ο γάμος και η απόκτηση παιδιών μπορούν να είναι μια υπέροχη και ικανοποιητική εμπειρία, ο καθένας προφανώς βάζει τους δικούς του κανόνες στη ζωή του. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ειδικό, οι άγαμες και άτεκνες γυναίκες είναι η πιο ευτυχισμένη ομάδα στον πληθυσμό.
Μιλώντας στο The Guardian, ο Paul Dolan, καθηγητής της επιστήμης της συμπεριφοράς στο London School of Economics, ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε υποδηλώνουν ότι οι παραδοσιακοί δείκτες επιτυχίας δεν σχετίζονται στην πραγματικότητα με την ευτυχία, ιδίως όταν πρόκειται για γάμο και ανατροφή παιδιών.
Εξήγησε ότι ενώ ο γάμος μπορεί να ωφελήσει τους άνδρες, δεν ωφελεί απαραίτητα τις γυναίκες.
«Έχουμε κάποια καλά διαχρονικά δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου, που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως “αν είσαι άντρας, πιθανότατα θα πρέπει να παντρευτείς. Αν είσαι γυναίκα, μην το επιχειρήσεις, αν δεν θέλεις πραγματικά. ”
Ο Paul Dolan εξήγησε ότι οι άνδρες επωφελούνται από το γάμο επειδή “τους ηρεμεί”. «Αντιμετωπίζετε λιγότερους κινδύνους, κερδίζετε περισσότερα χρήματα στη δουλειά και ζείτε λίγο περισσότερο. Η πιο υγιής και πιο ευτυχισμένη ομάδα πληθυσμού είναι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ ή δεν είχαν παιδιά », πρόσθεσε.
Ο Dolan ισχυρίζεται στο τελευταίο του βιβλίο, Happy Ever After, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία της American Time Use Survey (ATUS), τα οποία συνέκριναν τα επίπεδα ευχαρίστησης και δυστυχίας σε άγαμα, παντρεμένα, διαζευγμένα, χωρισμένα και χήρα άτομα.
Ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες επωφελούνται από το γάμο, ο Dolan πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στα υψηλότερα εισοδήματα και τη συναισθηματική υποστήριξη, η οποία επιτρέπει στους παντρεμένους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους.
“Βλέπεις μια ανύπαντρη 40 ετών, που δεν είχε ποτέ παιδιά – Κρίμα, έτσι δεν είναι; Ίσως μια μέρα θα συναντήσει τον σωστό άντρα και αυτό θα αλλάξει”, σκέφτεσαι. “Όχι, ίσως θα συναντήσει τον λάθος άντρα και αυτό θα αλλάξει. Ίσως θα συναντήσει έναν άντρα που την κάνει λιγότερο ευτυχισμένη και υγιή και θα πεθάνει νωρίτερα. Αυτή είναι η σωστή σκέψη.”