Πέμπτη, Ιουνίου 4

Κανείς δεν έμεινε από την οικογένεια του Νίκου Σεργιαννόπουλου για το μνημόσυνο των 12 χρόνων

Ήταν 4 Μαΐου του 2008 όταν το πανελλήνιο καθηλώθηκε στα έκτακτα δελτία που μετέδιδαν ότι ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του άγρια δολοφονημένος.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος που έδωσε πολλά στο θέατρο και την τηλεόραση, έφυγε από τη ζωή με τον πιο σκληρό τρόπο, βυθίζοντας στην θλίψη τη μητέρα και την αδερφή του αλλά όλους τους συναδέλφους του που τον εκτιμούσαν βαθιά.


Οι αποκαλύψεις που ήρθαν μετά το έγκλημα για την ερωτική του ζωή, αλλά και τον εθισμό του στα ναρκωτικά, σόκαραν τους θαυμαστές του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένα ραντεβού με πρόθεση τη συνουσία, θα τους στερούσε για πάντα από δω και πέρα τον αγαπημένο τους ηθοποιό. Ο Νίκος έφερε 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες.
Το διαμέρισμα δεν είχε σημάδια διάρρηξης και οι έρευνες έδειχναν ότι ο Νίκος είχε προσκαλέσει στο σπίτι του τον δολοφόνο του. Μετά από 50 ημέρες η αστυνομία εντόπισε τα δαχτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και συνέλαβε τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε τον ηθοποιό υπό την επήρεια κοκαΐνης καθώς δεν ήθελε να συνουσιασθεί μαζί του. Το 2013 ο Ντέιβιντ Μουρτικνέλι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο πολύ καλός του φίλος και συνεργάτης,  Αλέξανδρος Ρήγας είχε δήλωσε μετά το θάνατο του ηθοποιού: «Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί».
Καταβεβλημένες οι μητέρα και η αδερφή του άτυχου ηθοποιού προσπαθούσαν να διαχειριστούν τον πόνο.

Η χαροκαμένη μάνα έχασε λίγα χρόνια μετά την κόρη της από καρκίνο ενώ την ίδια μέρα μετά από τρία χρόνια, έφυγε και η ίδια από τη ζωή. Νεκρός είναι πια και ο γαμπρός του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ο Νίκος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ίδρυσε την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης”» στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Έφη Σταμούλη, τον Χρήστο Αρνομάλλη και Διευθυντή τον Νικηφόρο Παπανδρέου.
Έχει παίξει και πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα ως μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» (1979-1983), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1983-1993), του θεάτρου «Αθηνών» (1993), αλλά και του θεάτρου «Βεάκη» (2001), όπως επίσης και στην τηλεόραση με σημαντικότερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Δύο Ξένοι.
Η τελευταία του συνέντευξη: