Πώς ο γιατρός «μαΐμού» άρπαξε 55 εκατομμύρια ευρώ από τον Κοντομηνά

Το MIT, η CIA, οι κεραίες η μήνυση και μία υπόθεση που είχε από Μοσάντ μέχρι ΓκουαντάναμοΠώς ο γιατρός «μαΐμού» άρπαξε 55 εκατομμύρια ευρώ από τον Κοντομηνά
Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, όπως τον αποκαλούν, ο 47χρονος «Νίκος Κοντος» παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου και θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις για τις πρακτικές του, οποίες φέρεται να οδήγησαν 3 ανθρώπους στο θάνατο και δεκάδες άλλους να υποστούν εξαπάτηση. Ο γιατρός-«μαΐμού» φαίνεται ότι πούλησε με το αζημίωτο, ψεύτικες ελπίδες για πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες.

Φέρεται να εντόπιζε τα θύματα του σε μοναστήρια. Ο ίδιος, σύμφωνα με την κατηγορία, εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας με αναφορές στην Ελβετία και την Αμερική και άνθρωπος του Θεού, με επαφές στο Άγιον Όρος, το Πατριαρχείο και το Βατικανό. Ενώ και πρόσωπα της εγχώριας σόου μπιζ φαίνεται ότι έπεσαν θύματά του.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, ο «Νικόλας Κόντος», ή «κύριος Νικολάου» άλλαξε πολλές φορές ταυτότητα, προσωπικότητα και ζωή ενώ τα σκηνικά που φέρεται να έστηνε για να εξαπατά ασθενείς και να καταχράζεται χρήματα ήταν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση εξαπάτησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περίπτωση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.

Το MIT, η CIA, οι κεραίες και η μήνυση

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η πλευρά Κοντομηνά κατά του «Νικόλα Κόντου» ο 47χρονος παρουσιάστηκε ως ένας άνθρωπος από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.
Ο 47χρονος, σύμφωνα με όσα συμπεριλαμβάνονται στη μήνυση, φαίνεται ότι απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Υποστήριζε ότι είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο.
Ποιο ήταν αυτό το σχέδιο; Ένας καινούριος τύπος κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη μήνυση «Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Η Μοσάντ, το Γκουαντάναμο και το τζετ που δεν υπήρχε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος η ιστορία ξεκίνησε το 2005 όταν και ο 47χρονος προσέγγισε τον Κοντομηνά μέσω τρίτου προσώπου. Ήταν λέει επιλογή των ΗΠΑ που πληρούσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά εχεμύθειας και οικονομικής επιφάνειας.
Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρεται ότι ο «κύριος Νικολάου» κατάφερε και έπεισε τον κ. Κοντομηνά να απομακρύνει από γύρω του όλους τους στενούς του συνεργάτες, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να μάθουν το παραμικρό για το σχέδιο οι απατεώνες που σε περιστοιχίζουν». Μέχρι και την τότε σύντροφό του κατάφεραν να τον πείσουν να απομακρύνει, λέγοντάς του ότι «είναι πράκτορας της Μοσάντ».
Για τουλάχιστον 2 χρόνια ο 47χρονος προσπαθούσε να πείσει τον Κοντομηνά ότι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους που συνεργάζεται καθώς και με τα πολύ κοντινά του πρόσωπα καθώς «δίνουν πληροφορίες σε εχθρούς της Αμερικής», ενώ μεταξύ άλλων του είχε πει ότι «οι Αμερικανοί θα τον κλείσουν ισοβίως στο Γκουαντάναμο».
Η απαρχή της αφύπνισης του Έλληνα επιχειρηματία ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση, συνέβη όταν και σε ένα υποτιθέμενο ταξίδι στην Κίνα για δήθεν προμήθεια των κεραιών ο 47χρονος και οι συνεργάτες του επέμειναν να μην είναι και ο Κοντομηνάς μαζί για «λόγους ασφαλείας».
«Ξαφνικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού στην Κίνα, ο Νίκος Κόντος προσποιήθηκε ότι πρέπει να διεξαγάγει αυτός τις διαπραγματεύσεις και να αποκλειστεί ο επιχειρηματίας για λόγους δήθεν ασφαλείας.
Ως δικαιολογία προέβαλε το γεγονός ότι η τότε σύντροφός του δήθεν αποκάλυπτε τα μυστικά των συνομιλιών, τηλεφωνικώς, σε τρίτους, γεγονός που δήθεν ανάγκασε την αμερικανική πλευρά να υπαναχωρήσει από τα προφορικώς συμφωνηθέντα και να άρει δήθεν την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του κ. Κοντομηνά. Κατά το ταξίδι της επιστροφής, όταν ο επιχειρηματίας έθεσε κάποια εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την έλλειψη οργάνωσης του εν λόγω ταξιδιού, δέχθηκε απειλές, καθότι δήθεν είχε αθετήσει τη συμφωνία με τους Αμερικανούς και ήταν υπόλογος», αναφέρεται στη μήνυση.
Σε εκείνο το ταξίδι στην Άπω Ανατολή, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, ο επιχειρηματίας άρχισε να νιώθει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Τον διαβεβαίωναν ότι το πολυτελές τζετ που χρησιμοποιήθηκε για το ταξίδι, τύπου Falcon 900 EX, διατέθηκε δήθεν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατ’ʼ εντολήν της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ακόμη, ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες υπέδειξαν η αναχώρηση για το Πεκίνο να γίνει από τη Ρώμη προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα του ταξιδιού.
Περί τα τέλη του Οκτωβρίου 2007, ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε κατάπληκτος από πρόσωπα που απασχολούνται στην εταιρεία του ότι το εν λόγω τζετ όχι απλώς δεν είχε διατεθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά, αντιθέτως, το είχε μισθώσει ο ίδιος και είχε πληρώσει το μίσθωμά του 268.000 ευρώ. Αυτό αποτέλεσε την απαρχή της αφύπνισης του επιχειρηματία».

Η επιβεβαίωση της μήνυσης από την πλευρά Κοντομηνά

Στην εκπομπή «Μαζί σου», το Σαββατοκύριακό που μας πέρασε, μίλησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, ο Δημήτρης Κούρεντας, που επιβεβαίωσε πως ο ψευτογιατρός είχε εξαπατήσει τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει υποβάλει μήνυση και αναμένουν την εκδίκαση της υποθέσεως.
«Είναι αληθές ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει υποβάλει μήνυση, εκκρεμεί η εκδίκαση της υποθέσεως, μάλιστα την Τετάρτη είχαμε συνεδρίαση, η οποία αποσύρθηκε λόγω των εξελίξεων του κορονοϊού. Ο εν λόγω κύριος κατηγορείται για απάτη και για πλαστογραφία. Μένει από το δικαστήριο να κριθεί αν είναι αθώος ή ένοχος. Πάντως, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να τον παραπέμψει στο ακροατήριο.
Το αντικείμενο της απάτης το περιόρισε το αρμόδιο συμβούλιο στα 9.5 εκατομμύρια ευρώ, παραπέμπεται γι’ αυτό το ποσό. Παρουσίαζε τον εαυτό του ως άνθρωπο ικανό να επιτύχει διάφορα πράγματα, επικαλούμενος τις αμερικανικές αρχές, πλην όμως απεδείχθησαν όλα αυτά ψευδή.
Αυτά τώρα μένει να τα κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο, τελικά όσον αφορά την αλήθεια ή μη ή εν πάση περιπτώσει αν αυτά ήταν ικανά να παραπλανήσουν, για να πετύχει το αποτέλεσμά του. Δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση, δεν μπορούμε έτσι να προκαταλάβουμε την απόφαση», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Κούρεντας.