Τρίτη, Ιουνίου 23

H ''ασπόνδυλη Ομογένεια'' και το ''όργανο'' Αρχιεπισκοπής-Πατριαρχείου, ''Εθνικός Κήρυξ''

Σημαντικές αλλαγές έχουμε στον χώρο της πολύπαθης και ταλαιπωρημένης (από ''αρπακτικά'') Ομογένειας στις ΗΠΑ. Η ιστορική εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης, εξαιτίας μεγάλης πτώσης βασικά στην κυκλοφορία της, αποφάσισε να μετατραπεί σε ''όργανο'' της Αρχιεπισκοπής και του Πατριαρχείου. Δικαίωμά της, αφού έτσι της επιβάλουν τα οικονομικά της συμφέροντα.

Το είχαμε καταλάβει από τα γραπτά της τον τελευταίο χρόνο. Με τους ''ύμνους'' της γιά τον διαπλεκόμενο Ελπιδοφόρο, γιά το ''αρπακτικό'' Βαρθολομαίο, γιά τους αρχιεπίσκοπους Μεγ. Βρετανίας, Αυστραλίας και Γαλλίας. Την υπερπροβολή των ''κουμπάρων'' Κατσιματίδη και Ψαρού, αλλά και από την σιωπή στα χοντρά σκάνδαλα του ''εισπράκτορα Βαρθολομαίου'', του ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου).

'Ηρθε και η επιβεβαίωση, με γραπτό του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Αντώνη ''μάστερ'' Διαματάρη (12 Ιουνίου '20): «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Εκκλησία μας είναι η σπονδυλική στήλη της Ομογένειας. Γι’ αυτό και ο ''Ε.Κ.'' αφιερώνει περισσότερο χώρο στην κάλυψη των ειδήσεων που έχουν σχέση με την Εκκλησία από οποιοδήποτε άλλο ομογενειακό θέμα».

Δεν περιμέναμε αυτό το γραπτό του κ. Διαματάρη, γιά να μας πείσει γιά κάτι που η Ομογένεια καλά γνωρίζει: 'Οτι πρόκειται περί ημιμαθή σε ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, που μόνη του ενασχόληση ήταν το χρήμα της. Γι' αυτό και η εφημερίδα κατάντησε να διαβάζεται μόνο από μερικές εκατοντάδες ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, ενώ τα ''βαρυσήμαντα άρθρα'' του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών, διαβάζονται συνολικά από ολιγότερους από 100 (εκατό) αναγνώστες στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπως πιστοποίησε και το ''κοντέρ'' της ιστοσελίδας.

Αυτά όμως αφορούν την παραπαίουσα εφημερίδα και την ελάχιστη απήχησή της. Ας έρθουμε στην ουσία:

Δεν γνωρίζουμε τι είδους ''εμπορικές συμφωνίες'' έχει κάνει η εφημερίδα με την Εκκλησία. Πάντα ''έτρωγε'' από αυτήν γιά να παραμυθιάζει τους αναγνώστες της, να συγκαλύπτει τα σκάνδαλά της και να προβάλει ''φελλούς'' ρασοφόρους. Με την υπερπροβολή Βαρθολομαίου και των αρχιεπίσκοπων Ελπιδοφόρου (ΗΠΑ), Νικήτα (Μεγ. Βρετανίας), Μακάριου (Αυστραλίας) και Εμμανουήλ (Γαλλίας), φαίνεται ότι έβαλε στόχο υπερατλαντικές ''κονόμες'', γιά να επιζήσει.

Γνωρίζουμε όμως ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) εκπροσωπεί ποσοστό 16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών της, αφού είναι ''μη κερδοσκοπική εταιρία'' με μέλη μόνο (members only), που πληρώνουν χρονιάτικες συνδρομές, ενώ γιά την τέλεση μυστηρίων, δέχεται μόνο μέλη. Το υπόλοιπο 84% της Ομογένειας, έχει επιλέξει να κάθεται μακριά από την άσχημα οσμίζουσα, αμαρτωλή Αρχιεπισκοπή.

Γιά τον ημιμαθή κ. Διαματάρη και την εφημερίδα του, η μη κερδοσκοπική Οργάνωση-Εταιρία ''Αρχιεπισκοπή'' του 16%, δημιούργημα της προϋπάρχουσας Ομογένειας, των συλλόγων και Οργανώσεών της, είναι η... ''σπονδυλική στήλη'' (της Ομογένειας)!!! Έτσι καταλάβαμε γιατί μας πήρε η κατηφόρα και μείναμε... ''ανάπηροι''. Με τέτοια ασπόνδυλη ''σπονδυλική στήλη'', ήταν φυσική και αναμενόμενη η ''αναπηρία''.

Το γραπτό όμως του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, στέλνει κι ένα ξακάθαρο μήνυμα σε οργανώσεις και συλλόγους της Ομογένειας: «Είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που σας χρησιμοποιούσα γιά το χρήμα».

Η ζωή συνεχίζεται. Η εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' (γνωστή και ως ''κόρακας'') θα συνεχίσει ως όργανο των ''αρπακτικών'' Αρχιεπισκοπής - Πατριαρχείου και οι υπόλοιποι, με την μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας. Χαριτολογώντας θα λέγαμε στους φιλοχρήματους αλαζόνες, πατριάρχη και αρχιεπισκόπους του, την λαϊκή φράση ''ακολουθώντας κοράκια, αυτά μόνο σε ψοφίμια θα σας πάνε''.

Η...''σφαλιάρα Μητσοτάκη''
Μαζί με το γραπτό του Αντ. Διαματάρη, σε άλλη στήλη της εφημερίδας, απολαμβάνουμε και την γραφή του ''άρχοντα Πατριαρχείου'' και μέγιστου θαυμαστή του πρώην υφυπουργού, Στέφανου Τσερπέλη. Ο ''άρχων'', που συνηθίζει να μας διασκεδάζει γιά να γελάμε, γράφει σε σημείωμά του με τον τίτλο ''η σφαλιάρα του Μητσοτάκη στην Ομογένεια'':

«Φάγαμε κι εμείς οι απόδημοι, εδώ της Αμερικής και όχι μόνο, φάγαμε κι εμείς κάπως πρόσφατα τον κόλαφο, το σκαμπίλι μας, όταν ο Πρωθυπουργός της πατρίδας μας Ελλάδος βιάστηκε να δεχθεί την παραίτηση του Υφυπουργού Αποδήμου Ελληνισμού Αντώνη Διαματάρη... Φοβερό! Να η σφαλιάρα που φάγαμε εμείς οι απόδημοι. Γιατί από τα σπλάχνα της Ομογένειας διακρίθηκε ο Αντώνης Διαματάρης. Το είχαμε και το έχουμε καμάρι κύριε Πρωθυπουργέ ότι σου δώσαμε το Suma cum Laude*** του Εξω Ελληνισμού. Σε ''ψηφίσαμε'' κύριε Πρωθυπουργέ χωρίς να έχουμε δικαίωμα ψήφου. Πώς; Τα χωριά και οι συνοικίες και τα νησιά που δεν ψήφιζαν ποτέ, μα ποτέ ''δεξιά'' - σας ψηφίσανε τούτη τη φορά από εμάς. Ξέρετε τι μας λένε τώρα, μετά την απόλυση του Υφυπουργού; ''Δεν σας τα λέγαμε τόσες φορές γι’ αυτόν;''. Για σας δηλαδή». (*** A latin phrase meaning "with highest honor")

Ο ''άρχων'' καλά τα λέει και καλά κάνει να επιτίθεται στον πρωθυπουργό. Μα κι αυτός ο Μητσοτάκης, δεν ντρέπεται λίγο;;; Του έδωσε η ''Ομογένεια'' (δηλ. οι Τσερπέληδες), γιά την κυβέρνησή του, τον κ. Διαματάρη, δηλ. ότι ''καλύτερο και υπέρτιμο'' είχαμε κι αυτός, μας τον γύρισε πίσω, ως αχρείαστον, αντί να τον κρατήσει στην Ελλάδα, γιά να ησυχάσει η Ομογένεια. Oφείλει, ο πρωθυπουργός των ''άριστων'', στον ανασχηματισμό, να καλέσει τον ''άριστο των αρίστων'', τον Suma cum Laude (''ΜΒΑ-Columbia'') Aντώνη Διαματάρη, να τον κάνει υπουργό και να του αναθέσει το Οικονομικών, στέλνοντας τον Σταϊκ-ούρα να βόσκει γιδοπρόβατα στην Φθιώτιδα.

Mην ξεχνάμε ότι μετά την ''παραίτηση Διαματάρη'' (4 Δεκ. '19), εξαιτίας των αποκαλύψεων του ''ΚΑΛΑΜΙ'', η ''αγία τριάδα'' (Ελπιδοφόρος, Καρλούτσος, Κατσιματίδης), με δημόσιες δηλώσεις τους, είχαν επικρίνει τον πρωθυπουργό, χαραχτηρίζοντας τον πρ. υφυπουργό ως ''μεγάλο εθνικό κεφάλαιο''. Φράση που προκάλεσε πολύ γέλιο, ειδικά στην Ομογένεια ΗΠΑ.

Το μόνο που δεν διευκρινίζει ο ''άρχων Τσερπέλης'' είναι αυτό το ''Suma cum Laude''. Επειδή βασικά αναφέρεται σε ''ύψιστες τιμές'' ακαδημαϊκών (πανεπιστημιακών) τίτλων, δεν μας λέγει αν ο πρ. υφυπουργός πήρε επιτέλους το ''μάστερ'' από ''Κολούμπια'' τον Φεβρουάριο αυτού του χρόνου, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, με την ύψιστη τιμή. 'Ισαμε σήμερα, δεν μάθαμε αν το πήρε. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα μισή σελίδα, το ολιγότερο, της εφημερίδας, θα είχε φωτογραφία του πτυχίου και θα υπήρχαν, επίσης, μερικές ολοσέλιδες πληρωμένες καταχωρήσεις με ''συγχαρητήρια'', με πρώτην αυτή του ''άρχοντα Τσερπέλη''.

Ο Δελαπατρίδης, τελικά ''ζει'', αφού αυτός τους οδηγεί.

Υπογραφή: + Ο Αμερικής Καλάμιος (μόνος υπέρτιμος κι έξαρχος Ωκεανών, Ειρηνικού τε και Ατλαντικού)


https://www.kalami.us