Πέμπτη, Ιουνίου 4

ΕΠΕΙΓΟΝ! 6.000 μετανάστες στέλνει (μέσα στη νύχτα) η Τουρκία στον Έβρο...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, υπό τον φόβο να ξεκίνησε νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυνάμεις στα σύνορα βρίσκονται σε επιφυλακή. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για έντονη κινητικότητα στην Ανδριανούπολη και στα... γύρω χωριά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κυκλώματα έχουν αρχίσει να προωθούν μέσα στη νύχτα πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα.


Κινητικότητα παρατηρείται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης συμπληρώνουν ότι οι δυνάμεις στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ύστερα από την πρόσφατη μετάβαση στον Έβρο συνολικά 400 αστυνομικών.

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου», μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι. Σύμφωνα με το evrosonline.gr, το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000!

 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com