Σάββατο, Ιουνίου 27

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΜΑΣ !!!

Φωτο: Εκπαίδευση και Σκληραγωγία του Εργατικού Δυναμικού στην Ινδία για την Επερχόμενη Δουλεία.
Η Ινδία είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο και η χώρα με την μεγαλύτερη δύναμη παιδικής εργασίας,στον κόσμο. Η υποκρισία της πολιτικής φάνηκε από τις συνεχείς αναβολές ενός νομοσχεδίου του Ινδικού Κοινοβουλίου, που θα προστάτευε από την εκμετάλλευση τα παιδιά κάτω των 14 ετών ώστε να μην εργάζονται και να πηγαίνουν σχολείο, με την δικαιολογία ότι δεν αποτελούσε «προτεραιότητα»!

Το παιδί για την Ινδία είναι κεφάλαιο. Τα παιδιά ηλικίας μόλις πέντε πωλούνται σε εμπόρους και αναγκάζονται να εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, με συνθήκες κακοποίησης και ξυλοδαρμών. Το 2001 εκτιμάται ότι υπήρχαν 12 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών στην απασχόληση, μια κρατική έρευνα του 2009 ανεβάζε τον αριθμό σε περίπου 5 εκατομμύρια.
Σήμερα η κυβέρνηση της Ινδία λέει ότι υπάρχουν 20 εκατ. εργαζόμενα παιδιά στην Ινδία.
Οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί όμως ισχυρίζονται ότι ο αριθμός είναι πάνω από 60 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη γεωργία .
Η UNICEF εκτιμά ότι εργάζονται περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία κάτω των 14 ετών. Περίπου 14 % των παιδιών στην Ινδία, μεταξύ των ηλικιών 5 και 14 ασχολούνται στην παραγωγή χαλιών, αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα στους αργαλειούς.
Πολλά παιδιά πωλούνται από τις αγροτικές περιοχές και στη συνέχεια διακινούνται στη βιομηχανία του σεξ πέρα ​​από τα σύνορα της Ινδίας.
Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά εργάζονται για 300 έως 500 ρουπιές (4-7 Ευρώ) το μήνα? Μερικές φορές χωρίς καθόλου αμοιβή καθώς τους δίνεται τροφή για να επιβιώσουν!!!

Ιωάννα Κόκκαλη