Σάββατο, Ιουνίου 20

Ασυνήθιστες αιτίες πρόκλησης αυτοάνοσων ασθενειών του θυρεοειδούς

Ασυνήθιστες αιτίες πρόκλησης αυτοάνοσων ασθενειών του θυρεοειδούς
#Cyprus Μέρος 3 – Θυρεοειδής εκτός ελέγχου στην Κύπρο. Επιπλέον λόγοι που δημιουργούν θυρεοειδικά αυτοάνοσα νοσήματα. Τα έντερα – μικρόβια – παράσιτα – γλουτένη – Γιατί η ολιστική προσέγγιση είναι και ο μοναδικός δρόμος προς την θεραπεία. Ασυνήθιστες αιτίες πρόκλησης αυτοάνοσων ασθενειών του θυρεοειδούς
Προηγήθηκαν τα άρθρα: Γιατί οι εξετάσεις του θυρεοειδούς δεν λειτουργούν~Ο ρόλος του στομαχικού οξέος
και Θυρεοειδής και ΙΩΔΙΟ: Θυροξίνη ή ιώδιο, τυροσίνη και σελήνιο;



——————————————————————
Στα προηγούμενα 2 άρθρα παρουσίασα τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζονται για καλή λειτουργία θυρεοειδούς (cofactors), μαζί και το πιο σημαντικό απ’ όλα, που είναι το ιώδιο στο Μέρος 2.
Όπως έχουμε πει, στην Κύπρο έχουμε έλλειψη ΙΩΔΙΟΥ. Τα επίπεδα στον Κυπριακό πληθυσμό είναι πιο κάτω από τα ελάχιστα όρια που έχει καθορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως απαραίτητα για να έχουμε υγεία.
Αυτό που ξέχασα να αναφέρω για το Ιώδιο στο 2ο άρθρο είναι το εξής: ΤΟ ΙΩΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ – ΙΟΥΣ – ΠΡΩΤΟΖΩΑ/ΜΥΚΗΤΕΣ.
Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 
Το τονίζω εδώ διότι είναι σημαντικό για τους επιπλέον λόγους που μπορεί να προκαλούν αυτοάνοσα θυρεοειδικά προβλήματα και εξηγούμαι:

ΛΟΓΟΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑΣ –

1) Η έκθεση στο βακτήριο Borrelia burgdorferi (Bb) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο θυρεοειδή. Το ανοσοποιητικό μας δημιουργεί αντισώματα και επιτίθεται σε αυτές τις πρωτεΐνες Borrelia burgdorferi και Yersinia enterocolitica, οι οποίες παρομοιάζουν με πρωτεΐνες στο θυρεοειδή.
Έτσι μέσω της μοριακής μιμητοποίησης, το ανοσοποιητικό μας επιτίθεται και στον θυρεοειδή προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα (Hashimotο’s, Graves) σε αυτούς που έχουν γενετική προδιάθεση.
Homologies between proteins of Borrelia burgdorferi and thyroid autoantigens.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15671776 
Relationship between thyroid autoimmunity and Yersinia enterocolitica antibodies.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12193307 
———————–
2) Το ελικοβακτηρίδιο (Helicobacter pylori) και τα προβλήματα που προκαλεί στο στομάχι και τη γαστρεντερική οδό, μπορεί και αυτό να προκαλεί θυρεοειδικά προβλήματα και αυτοάνοσα.
Autoimmune thyroid diseases and Helicobacter pylori: The correlation is present only in Graves’s disease
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296983/
και Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές νόσους: Γλαύκωμα-Αλτσχάιμερ-Σκλήρυνση κατά πλάκας 
———————–
3) η δυσανεξία στην γλουτένη και τα εντερικά προβλήματα που προκαλεί (Κοιλιοκάκη – Celiac disease) μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσα του θυρεοειδή.
Celiac Disease and Autoimmune Thyroid Disease
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2111403/ 
και Κοιλιοκάκη-Δυσανεξία στη Γλουτένη: Συσχετίζονται με αναιμία, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, υπογονιμότητα, καρκίνο 
———————–
4) η έλλειψη σε Βιταμίνη Δ έχει πολύ σημαντικό ρόλο στα αυτοάνοσα του θυρεοειδή (και όλα τα αυτοάνοσα)
Vitamin D Deficiency and Its Association with Thyroid Disease
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3921055/

Αυτοάνοσα νοσήματα, Φλεγμονώδεις νόσοι του Εντέρου και Βιταμίνη D 
———————–
5) Τα διάφορα παράσιτα όπως το τοξόπλασμα μπορεί να είναι ο λόγος για τα αυτοάνοσα προβλήματα θυρεοειδή.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4211690/
Παράσιτα: Πάσχουμε τουλάχιστον οι μισοί χωρίς να το ξέρουμε 
————————–
Με τα παράσιτα και βακτηριακές μολύνσεις, κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι το εξής: Τα παράσιτα μπορεί να βρίσκονται στο θυρεοειδή, και το ανοσοποιητικό σας τους επιτίθεται. Προσπαθεί κάπως να ανατινάξει το ‘σπίτι’ τους για να τα αντιμετωπίσει, όπως για παράδειγμα η εχινοκοκκίαση που είναι μια παρασιτική ασθένεια της ταινίας.
Infectious diseases of the thyroid gland.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6338569 
Αυτοάνοσα Νοσήματα, Συμπτώματα, Αιτίες, Ανοσοποιητικό, Διατροφή, Τοξίνες, Φλεγμονές 
Καταλήγοντας, τα προβλήματα στο στομάχι και τα έντερα σας, μπορεί να δώσουν το έναυσμα για αυτοάνοσα θυρεοειδικά προβλήματα.
Η μοναδική οδός προς τη θεραπεία, είναι η αντιστροφή ΟΛΩΝ αυτών των προβλημάτων. Η ΟΛΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του ανθρώπινου οργανισμού δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανένα φάρμακο και κανέναν γιατρό.
Αν δεν φτιάξετε το έντερο και τα στομάχια σας, ο θυρεοειδής ΔΕΝ θα ανακάμψει, αν ο λόγος είναι εκεί. Όπως και δεν θα ανακάμψει αν ο θυρεοειδής έχει παράσιτα.
Δείτε Ποια η σχέση εντέρου και θυρεοειδούς αδένα
και Πως συνδέονται Έντερο και Αυτοάνοσα Νοσήματα 

Και εδώ δημιουργούνται κάποια ερωτήματα για τους ενδοκρινολόγους:

1) – Ερώτηση: Τι κάνει ο ενδοκρινολόγος αν η αιτία του προβλήματος είναι κάποιο από τα πιο πάνω;
– Απάντηση: Τίποτα, ο ενδοκρινολόγος δεν ξέρει γι’ αυτούς τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοσα στο θυρεοειδή. Και να τα ήξερε δεν ξέρει πως να τα αντιμετωπίσει. Μην ανησυχείτε όμως, ο ενδοκρινολόγος δεν θα ψάξει ποτέ να βρει τέτοια προβλήματα! – problem solved!
2) – Ο ρόλος της βιταμίνης Δ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σε όλα τα αυτοάνοσα του θυρεοειδή (και όλα τ’ άλλα). Η μαζική πλειοψηφία των ασθενών έχουν χαμηλά έως πολύ χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Δ
Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν και την ΟΛΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της ανθρώπινης φυσιολογίας. Δεν μπορεί να διαχωριστεί ο θυρεοειδής από το υπόλοιπο σώμα. Πρέπει να το δούμε σαν ‘όλον’ και να τα διορθώσουμε όλα! – Με απλά λόγια, η δουλειά γίνεται μόνον με φυσική θεραπευτική. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Χαράλαμπος Βιολάρης – WAKEUPCyprus
“Τροφή-Φάρμακο” «Η καλή λειτουργία του εντέρου και η υγιή εντερική χλωρίδα αποτελούν τις «ρίζες» της υγείας μας. Όπως ένα δέντρο, που έχει άρρωστες τις ρίζες του, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει, έτσι και ο οργανισμός δεν πρόκειται να είναι υγιής, χωρίς την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος». 
Ο ιδανικός τρόπος για να πετύχουμε την άριστη υγιεία και πρόληψη του πεπτικού μας είναι η δική μας πολύ ιδιαίτερη μαστίχα της Χίου:
Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!
Η “τροφή”, λοιπόν, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου σε μορφή κάψουλας, για διατήρηση και αποτελεσματικότητα.
Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Εν ολίγοις: Η υγεία και η αρρώστια κρύβονται στο έντερο
Βοηθώντας συκώτι και χοληδόχο κύστη βοηθάτε ουσιαστικά το θυρεοειδή σας
Κολπική μαρμαρυγή: Πως σχετίζεται με τον θυρεοειδή