Κυριακή, Ιουνίου 28

Ο Τσίπρας από το παρασκήνιο καθοδηγούσε το παρακράτος


Στο φως της δημοσιότητας όλες οι υπόγειες ενέργειες άμεσων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με νταραβέρια με επιχειρηματίες, με απειλές κι εκβιασμούς και συναντήσεις που γίνονταν ακόμη και στο Μαξίμου
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διακρίθηκε για τους εκβιασμούς και το ότι ο ένας είχε ράμματα για τη γούνα του άλλου
Του Μιχάλη Κωτσάκου

Το 1981, την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στην εξουσία, ο στιχουργός Κώστας Τριπολίτης και ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης έγραψαν το «Επεμβαίνεις» που τραγούδησαν μαζί οι αείμνηστοι Γιώργος Ζαμπέτας και Βίκυ Μοσχολιού. Στο ρεφρέν ακούγεται η χαρακτηριστική φωνή του Ζαμπέτα να λέει «είσαι σκέτο παρακράτος, είσαι σκέτο παρακράτος και προβοκατόρισσα και γι’ αυτό σε χώρισα». Ένα υπέροχο λαϊκό τραγούδι που ακόμη χαίρεσαι να το ακούς.
Το 1981 ο Νίκος Παππάς ήταν πέντε χρόνων, ενώ ο πατήρ του, Στέλιος, ως μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού έπαιρνε διδακτορικό στην κομματική ίντριγκα. Την εποχή εκείνη ο Πάνος Καμμένος ήταν στα 16 και ζούσε μία ζωή χαρισάμενη χάρη στην οικονομική άνεση που είχε ο πατέρας του Ηλίας.
Με βάση τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών η διακυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύεται πολύ προχωρημένη σε ό,τι αφορά τη δημιουργία παρακρατικών μηχανισμών. Και το σημαντικότερο δεν δημιουργήθηκαν χάρη στις μεταγραφές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους που αναδείχθηκαν πολιτικά δίπλα στον Τσοχατζόπουλου κι έχουν το παρατσούκλι «τα ορφανά του Άκη», αλλά χάρη στις δικές τους δυνάμεις και στον δικό τους σχεδιασμό.
Έτσι ημέρα με την ημέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλες οι υπόγειες ενέργειες άμεσων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα με νταραβέρια με επιχειρηματίες, με απειλές κι εκβιασμούς σε επιχειρηματίες και για συναντήσεις που γίνονταν ακόμη και στο Μαξίμου για να διευθετήσουν μέχρι και δικαστικές αντιμαχίες. Κι όπως λέει και ο λαός μας «όποια πέτρα κι εάν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω». Μετά τα όσα αποκάλυψε ο Σάμπυ Μιωνή η παραπάνω έκφραση ταιριάζει γάντι στον τρόπο που κινήθηκε ως υπουργός και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο πολιτικός του προϊστάμενος Αλέξης Τσίπρας. Διότι επαναλαμβάνουμε αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος ο Αλ. Τσίπρας. Εκτός εάν μιλάμε για βλάκα με περικεφαλαία. Όπως αποκαλούσε ο Μέγας Ναπολέων τους στρατιώτες που ήταν καλοί μόνο για παρελάσεις, αλλά στην μάχη δεν τους ήθελε λέγοντας «έπρεπε να ήταν βλάκες για να μπορούν να στέκουν ώρες ολόκληρες στους δρόμους και στις πλατείες, σαν τα αγάλματα». Στην Ιταλία, οι στρατιώτες έφεραν στο κράνος τους λοφίο και γι’ αυτό η έκφραση αποδόθηκε ως εξής: «Βλάκας με λοφίο». Στην Ελλάδα ένας πρώην πρωθυπουργούς, ο Ιωάννης Κωλέττης χρησιμοποίησε ως μειωτικό χαρακτηρισμό την έκφραση «βλάκας με πατέντα».
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζει τον αείμνηστο ηθοποιό Χρήστο Ευθυμίου που ενσάρκωσε τον ρόλο του βλάκα, ως πρωταγωνιστής το 1959 στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ένας βλάκας και μισός».
Είναι βέβαιο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να βγάλουν τον πρόεδρο από το κάδρο. Γι’ αυτό και δεν θα μας εντυπωσίαζε εάν έφταναν στο σημείο να τον χαρακτήριζαν ως και αφελή που πίστεψε σε πρόσωπα που τον πρόδωσαν.
Προφανώς όλοι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ λησμονούν ότι Τσίπρας και Παππάς είναι ένα. Ο δε πατήρ Παππάς, ο Στέλιος, διαθέτοντας βαθιά γνώση του κομματικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου και πλούσια εμπειρία από κομματικές ίντριγκες, ήταν ο άνθρωπος που έσβησε όλες τις φωτιές που πήγαν να ανάψουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδέα του Στ. Παππά ήταν να πάει ο Τσίπρας το 2015 μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην Καισαριανή. Όταν ο Αλ. Τσίπρας ήταν υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, ο πατέρας Παππάς εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου λένε πως μετά τη φυγή του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου, το καλοκαίρι του 2015, το Μαξίμου ανέθετε στον πατέρα Παππά όλες τις λεπτές και εμπιστευτικές αποστολές.
 Εν γνώσει οι εκβιασμοί
Οπότε ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ν. Παππάς δρούσε μόνος, δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα, καθώς εκείνη την εποχή, όπου ο Μιωνή κατέγραψε τη συνομιλία τους κατοικοέδρευε στο Μαξίμου, όπου έκανε και τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι εισέρχονταν από την πίσω πόρτα. Ο Ν. Παππάς, ακόμη και τα ραντεβού που έκανε με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ παρέα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τα γνώριζε ο Τσίπρας.
Αποδεικνύεται, επίσης, ότι για ένα πράγμα διακρίθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα: Στο να εκβιάζει. Το έκανε τέλεια. Διότι όπως φάνηκε και από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο Ν. Παππάς ζητούσε από τον Μιωνή να πείσει τον Σταύρο Παπασταύρου να καταθέσει κατά της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Και ο στόχος διττός. Αφενός να απαξιώσουν και να βάλουν στο κάδρο τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας (το 2016 μόλις είχε εκλεγεί), αφετέρου να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ακόμη και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει τι θα συνέβαινε στη Ν.Δ. εάν ένας στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατέθετε κατά της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ας μη λησμονούμε ότι το ίδιο είχαν κάνει και με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, «μου ζήτησαν να δώσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να απαλλαγώ». Ο πρώην ΥΠ.ΟΙΚ. της κυβέρνησης Παπανδρέου οδηγήθηκε σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τρία αδικήματα για τη λίστα Λαγκάρντ. Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 (μόλις είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας) και ολοκληρώθηκε μετά από 20 ημέρες και 13 συνεδριάσεις. Η ετυμηγορία ήταν ένα έτος φυλάκισης με τριετή αναστολή.
Ο Παπακωνσταντίνου είχε δεχθεί πιέσεις σε τρεις φάσεις. Πριν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλοι ανέμεναν ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όταν ξεκίνησε η δίκη τον Φεβρουάριο, αλλά και μετά την ανακοίνωση της ποινής του. Τότε του είχαν διαμηνύσει ότι έχουν τον τρόπο για να τον ξανακαθίσουν στο σκαμνί. Όμως οι νομικοί υπερασπιστές του πρώην υπουργού (Π. Βασιλακόπουλος, Β. Δημακόπουλος, Π. Κουρελέας) του εξήγησαν ότι ο εκβιασμός για επανάληψη της δίκης ήταν τζούφιος.
 Με τον Μαρινάκη…
Ας μη λησμονούμε την προσπάθεια που έκανε το Μαξίμου με εκτελεστικό βραχίονα τον Ν. Παππά για να ελέγξει την πληροφόρηση και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με τη δικαιολογία του διαγωνισμού αδειοδότησης έφερε μελέτες από ιταλικά ινστιτούτα ότι το ελληνικό φάσμα αντέχει μόλις τέσσερις πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Φυσικά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς ήδη υπάρχουν έξι μεγάλα κανάλια. Απλά αυτό που ενδιέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ήταν να έχουν δικά τους κανάλια για να μην τους ασκείται καμία απολύτως κριτική. Έτσι, στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016, εμφανίστηκε υποψήφιος (Ιβάν Σαββίδης) να δηλώνει ότι έκανε τον λαγό για να ανεβάσει στα ύψη το αντίτιμο. Τότε ήταν που έγινε καναλάρχης στα χαρτιά ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας. Μόνο που με κουμπιά το πολύ-πολύ να ράψεις ένα πουκάμισο και όχι να γίνεις κανάλαρχης.
Και τότε εμφανίστηκε ο Ν. Παππάς κι έτρεξε να βρει λύση. Ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δανείσει τον Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να πάρει την άδεια καναλιού. Ο Μαρινάκης αρνήθηκε και αρκετά αργότερα, όταν οι σχέσεις του επιχειρηματία με το Μαξίμου οδηγηθήκαν στα άκρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε το μυστικό ραντεβού και το τι του ζήτησε ο Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι η συνομιλία του με τον κ. Παππά ήταν καταγεγραμμένη, και το Μαξίμου για να αποτρέψει τα χειρότερα υπενθύμισε τον νόμο που είχε ψηφιστεί και απαγόρευε τη δημοσιοποίηση συνομιλιών. Έλα όμως που τώρα πλέον επιτρέπεται…
Πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι ο κ. Παππάς είχε απλά μία τυχαία συνάντηση με τον κ. Μιωνή στην Κύπρο. Απλά τώρα θυμηθήκαμε μία αποκάλυψη στον ελληνικό Τύπο, ότι ο κ. Παππάς (δύο φορές) συνοδεύοντας τον κ. Τσίπρα σε ισάριθμα ταξίδια στην Κύπρο είχε επισκεφθεί φυλακισμένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, που είχε καταδικασθεί για θέματα οικονομικής φύσης. Στέλεχος που είχε διατελέσει οικονομικός υπεύθυνος του ΑΚΕΛ και χρησιμοποιούσε για τις πληρωμές προς τρίτους την εταιρεία New Winner Investmenents LTD. Μια εταιρεία που διηύθυνε η App Law Services των Αρτέμη Αρτεμίου και Λάμπρου Μιωνή.
Την ίδια χρονιά, το 2016 λίγους μήνες μετά τη συνάντηση ΠαππάΜιωνή (έγινε τον Μάιο), επισκέφθηκε την Ελλάδα ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος φωτογραφήθηκε να βγαίνει από το Μαξίμου. Τότε τον Οκτώβριο του 2016 επανήλθε στην επιφάνεια το ταξίδι του Νίκου Παππά μαζί με τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα. Ας μη λησμονούμε ότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ξένα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Podemos και τη Λίγκα του Βορρά του Σαλβίνι (αυτό είναι τελευταία αποκάλυψη) έχουν χρηματοδοτηθεί από τον Τσάβες και τον Μαδούρο.
Ο Αρτεμίου εμφανίστηκε και στην υπόθεση του συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανόλη Πετσίτη. Από τα τέλη του 2014 ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπούσε φορολογικά τον Λάμπρο Πιερή και έναν ακόμη συνεργάτη τού Αρτέμη Αρτεμίου, τον Σωτηράκη Παναγιώτου.







Ως φαίνεται ο καθένας εταίρος στην κυβέρνηση Τσίπρα
 Οι σκευωρίες
Μετά τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες που είχε ο Παππάς με τον Μιωνή, αποτυπώνεται σε μεγάλο βαθμό ο ιδιότυπος ομφάλιος λώρος που συνδέει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με το σύστημα εξουσίας Τσίπρα. Μιλάμε ξεκάθαρα για μπίζνες. Ο Τσίπρας για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να έχει δική του ατζέντα, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στη συνομιλία του Παππά με τον Μιωνή. Και ως εκτελεστικός βραχίονας όλων αυτών των σχεδιασμών, όλης αυτής της περίεργης συγκατοίκησης ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία κατά τον Παππά «είναι η μουτζαχεντίν του Παπαγγελό».
Οι ισχυρές ενδείξεις που προκύπτουν δείχνουν ότι το σύνολο των πρωταγωνιστών λειτουργούσαν με ξεκάθαρους ρόλους. Η καλοκαρδισμένη ομάδα φαίνεται πως είχε εντολέα, μεταφορέα-εγγυητή και κυνικό εκτελεστή. Αυτός ο παραθεσμικός μηχανισμός έστησε διώξεις κατά των Αντ. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Π. Πικραμμένου και των άλλων πολιτικών της αντιπάλων με κατασκευασμένες καταγγελίες κουκουλοφόρων μαρτύρων. Επεχείρησε την πολιτική εξόντωση και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω στημένων καταθέσεων κατά της συζύγου του, και φυσικά αποπειράθηκε –ενδεχομένως σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχε– να χειραγωγήσει άλλες κρίσιμες υποθέσεις για επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους.