Σάββατο, Ιουλίου 4

Η Ελλάδα γερνάει και χάνεται: Πληθυσμός σήμερα 10,7εκ, 8,5εκ το 2070!


Γράφει ο Κ. Μ. 

Ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει και μειώνεται επικίνδυνα. Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, το 2070, οι Έλληνες θα έχουν μειωθεί στα 8,5 εκ από 10,7 εκ σήμερα.
Το 2070 οι θάνατοι θα είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις(130.000 έως 165.000) και το ποσοστό γονιμότητας θα παραμένει κοντά και κάτω από το 1,5%.

Ενώ σήμερα σε κάθε δέκα άτομα που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας (μεταξύ 20-64 ετών) αντιστοιχούν τέσσερις ηλικιωμένοι, το 2070 θα αντιστοιχούν εφτά, με τεράστιες αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία, στην παραγωγικότητα και ιδιαίτερα στο Ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα κινδυνεύσει με κατάρρευση.
Το ερώτημα, που είναι και ερώτημα ύπαρξης για την Ελλάδα, είναι αν ανέμελοι και σφυρίζοντας αδιάφορα, θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί την χώρα στον αφανισμό.
Γιατί μόνο στον αφανισμό οδηγεί η συνέχιση των ίδιων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών επιλογών.
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πραγματικό σοκ και μια σχεδιασμένη ανατροπή που θα θέσει ως προτεραιότητες την εθνική ανεξαρτησία , την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, την εκ βάθρων αναθεμελίωση του κράτους  και την κοινωνική δικαιοσύνη.
από iskra