Ζημιά στον Τσίπρα ο Ιβάν

Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και οι προσπάθειες να επηρεαστεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί… διώκεται η ομάδα και ευνοείται η Αθήνα και κυρίως ο Ολυμπιακός από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέφτουν στο κενό. Τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης που παρουσίασε η ιστοσελίδα voria.gr, είναι αποκαλυπτικά και αναδεικνύουν την αποτυχημένη προπαγανδιστική πορεία του επιτελείου του Ιβάν Σαββίδη.

Τόσο στην Α΄, όσο κυρίως στη Β΄ Θεσσαλονίκης, στη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε από την GPO στο διάστημα από 25 έως 29 Ιουνίου, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, ενώ η δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναδεικνύει πως τελικά ο Ιβάν ο τρομερός ζημιά έχει κάνει στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (Α΄ και Β΄), καταγράφει ποσοστό σε θετικές γνώμες υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται πίσω και από τη Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει το υψηλότερο ποσοστό σε θετικές γνώμες 65,6%, αλλά και το χαμηλότερο σε αρνητικές 33,2%. Ακολουθεί μακράν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με 34,5% θετικές γνώμες (και 56,5% αρνητικές) και πιο πίσω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 31,3% θετικές γνώμες (αλλά και υπερδιπλάσιες αρνητικές 66,7%). Έπονται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (24,7% θετικές γνώμες, 63,8% αρνητικές), ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης (18,3% και 75,2%) και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (18% και 75,2%).
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να προηγείται περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες, έναντι τεσσάρων που είχε σημειώσει στην κάλπη πριν από έναν χρόνο. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η κυριαρχία της ΝΔ είναι συντριπτική καθώς συγκεντρώνει δυόμισι φορές μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος είναι 23,5 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι  18 που είχε καταγραφεί στην κάλπη.