Σάββατο, Ιουλίου 11

Τρίκαλα: Εντοπίστηκε «εξωγήινη» αράχνη - Τρέχει με 36χλμ/ώρα και η ουρά της είναι 1 μέτρο! (φώτο)

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί έπειτα από τον εντοπισμό ενός σπάνιου είδους αράχνης (camel spider) στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η πιο πρόσφατη θέαση της αράχνης – καμήλας, έγινε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.


Η αράχνη αυτή φέρεται να έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός των Τρικάλων, και στην Κορινθία και το Ναύπλιο.


Συγκεκριμένα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας, ενώ στο τέλος Μαρτίου φέρεται να είχε εντοπιστεί και στην Άρια Ναυπλίου.

Η συγκεκριμένη αράχνη μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος. Δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά μεταφέρει βακτήρια, καθώς τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η «καμήλα αράχνη» έχει πολλά ονόματα – πυρετός, φαλάνη, solpuga, σκορπιός του ανέμου, ηλιακή αράχνη. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 είδη φαλάγγων. Ζουν σε ερήμους, στέπες, ξηρές ζώνες με υψηλή θερμοκρασία.


Το πλάσμα αυτό, μοιάζει με σκορπιό, αράχνη, έντομο, φαίνεται τρομακτικό, συμπεριφέρεται επιθετικά, τρέχει γρήγορα, έχει ένα σφιχτό κέλυφος. Τέτοιες δυνατότητες το καθιστούν πρακτικά άτρωτο.

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση και με σκορπιούς και συνήθως τους κατατροπώνουν.

Συνήθως περιμένουν το θύμα σε ένα απομονωμένο μέρος και σηκώνοντας το στήθος τους, σκορπάνε τα πλοκάμια τους προς τα εμπρός.


Τρέχουν με ταχύτητα 36 χλμ. την ώρα, ενώ το μήκος της ουράς τους μπορεί να εκτιναχθεί και στο 1 μέτρο