Δευτέρα, Ιουλίου 6

Η ''ιερά συμμαχία'' της... κενότητας

''Ευτυχώς ήρθε ο Ελπιδοφόρος'' (γιά να ''κονομήσει'' ο...''Suma cum Laude του έξω Ελληνισμού'')
Mε αυτά που συμβαίνουν και αποκαλύπτονται τελευταία στην Ελλάδα, με τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, που κατάντησαν σχεδόν όλα ''πόρνες'' κυβερνήσεων κι επιχειρηματιών, ας δούμε και τα δικά μας.
Η ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Εθνικός Κήρυξ'', είχε μακρά ιστορία σε δημιουγία τοπικών εκκλησιαστικών ''κρίσεων'', με την βοήθεια του ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), γιά να μπορεί να επωφελείται οικονομικά.
Την τελευταία δεκαετία, η μεγάλη πτωτική της πορεία, εξαιτίας της αναξιοπιστίας και παραπληροφόρησης, δεν της επιτρέπει να παίζει ''καθοριστικό ρόλο''. Με κυκλοφορία (στην προ κορωναϊό εποχή) περίπου 2,000 φυλ. ημερήσια και οι περίπου 1.000 (μόνο) συνολικά επισκέπτες στην ηλεκτρονική της έκδοση, την καθιστούν μικρο-ασήμαντης τοπικής εμβέλειας ''γκέττο'' Αστόριας, ανίκανη να παρέμβει ουσιαστικά σε οτιδήποτε ή να ''καθορίσει'' πολιτικές, εκκλησιαστικές και λοιπές καταστάσεις. Ακόμα και τα ''βαθυστόχαστα άρθρα'' του ιδιοκτήτη της πρ. υφυπουργού, διαβάζονται από λιγότερους από 100 (εκατό) αναγνώστες στο διαδίκτυο.
Ουδέποτε στην νεότερη ιστορία της, ιδιαίτερα τα τελευταία 40 χρόνια επί Αντ. Διαματάρη, η εφημερίδα, ''καθόρισε'' πολιτικές ή είχε ''επιρροή'' σε ζητήματα Ομογένειας ή Ελλάδας. Απόκτησε την φήμη ότι προβάλει μόνο τους οικονομικούς υποστηρικτές της, σκάνδαλα των οποίων αγνοεί ή καλύπτει. Τέτοια παραπληροφόρηση, προβολή ''ημέτερων'' και ''φελλών'', από τον ''Κήρυκα'', που διασύρουν-εξευτελίζουν την δημοσιογραφία, ουδέποτε ζήσαμε στις ΗΠΑ. Με παραπληροφόρηση και διαχρονικά ''ζήτω ο Μητσοτάκης'', η εφημερίδα, ταυτίστηκε μόνο με οικονομικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα η Ομογένεια και η Ελλάδα, να την αγνοούν, ως αναξιόπιστη.
Την (μελλοντική) πολιτική του, την ξεκαθάρισε και δημόσια ο ''Κήρυξ'': Ασχολούμεθα με την Εκκλησία, την προβάλουμε και αγνοούμε την Ομογένεια. Δικαίωμά του, να ταυτιστεί ο ''Κήρυξ'' με την Εκκλησία (Αρχιεπισκοπή), η οποία τυπικά εκπροσωπεί το 16% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών της, που πληρώνουν χρονιάτικη συνδρομή. 'Εχασε την Ομογένεια o ''Κήρυξ'', του έμεινε η φθίνουσα Αρχιεπισκοπή. Με αυτήν θα συν-πορευθεί.
Και η Ομογένεια θα ακολουθήσει την πορεία της, χωρίς τα ''βαρίδια'' Αρχιεπισκοπή-''Κήρυξ'', που εκπροσωπούν μόνο το αμαρτωλό και σκοταδιστικό, αντιπαραγωγικό χτες.
Τον τελευταίο έναν χρόνο, η εφημερίδα υπερπροβάλει τον αρχιεπίσκοπο ''αρχόντων και λεφτάδων'' Ελπιδοφόρο. Μόνο ''άγιο'' ή ''ημίθεο'' δεν τον έχει αναφέρει. Και αυτού, φαίνεται να του αρέσουν οι υπερβολικές προβολές-κολακείες, έστω και από την εμβέλειας Αστόριας, εφημερίδα.
Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: Η Ομογένεια γελά με όλα αυτά τα χαζά της ''θεοποίησης'' Ελπιδοφόρου. Φαίνεται και κάτι ακόμα: Ο αρχιεπίσκοπος έχει έλξη σε ''κοσμικούς'', κόλακες και... ''κόρακες''. Δικαίωμά του.
Δεν γνωρίζουμε τι ''σπουδαίες πράξεις'' έκανε στον πρώτο του χρόνο ο Ελπιδοφόρος. Γνωρίζουμε όμως ότι έχει γίνει ''μαλλιά-κουβάρια'' με τους μητροπολίτες, ότι έχει στρέψει τα ΜΜΕ εναντίον του (με εξαίρεση τον ''Κήρυκα'' και την εβδομαδιαία GreekNews, που ζουν βασικά από εκκλησιαστικές καταχωρήσεις), ότι κάνει διακρίσεις και ότι έχει βάλει στόχο το χρήμα της Ομογένειας και το ξεπούλημα εκκλησιαστικής περιουσίας. 'Εχοντας δίπλα του, ο Ελπιδοφόρος, τους ''παντός καιρού και κατάστασης'' διαπλεκόμενους κουμπάρους, π. Καρλούτσο, Κατσιματίδη και Ψαρό, το μέλλον του φαίνεται όχι λαμπρό, ενώ η Ομογένεια αδιαφορεί γιά την ύπαρξή του.
Θα πρέπει μόνο ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, να προσέξει ένα ζήτημα: Ομογένεια, τώρα, δεν είναι οι ''αμόρφωτοι πιατάδες'' και μερικές εκατοντάδες ηλικιωμένοι αναγνώστες του ''Κήρυκα''. Η Ομογένεια, βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει και βγάζει συμπεράσματα. Το γεγονός ότι ''γύρισε την πλάτη'' στην απατεωνίστικη, φιλοχρήματη, διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη Αρχιεπισκοπή, θα πρέπει να τον προβληματίσει πολύ και να πράξει ανάλογα. Διαφορετικά, θα πορευτεί με ''φελλούς'' και κόλακες. Οι δε γελοίες ''θεοποιήσεις'' του, από την ''χαβούζα Διαματάρη'', ναι μεν του αρέσουν όπως φαίνεται, αλλά τον μειώνουν και τον ευτελίζουν.
Ο αρχιεπίσκοπος ''αρχόντων και λεφτάδων'' Ελπιδοφόρος, με τις πράξεις του, πιστοποιεί ότι δεν είναι η ''ελπίδα''. Είναι η συνέχεια του αμαρτωλού παρελθόντος, διαπλοκής, διακρίσεων και ''κονόμας''. Σίγουρα, με την σύμπραξη Aντ. Διαματάρη, θα ''θριαμβεύσει'', δηλ. θα πιάσει πάτο.
+ O Aμερικής Καλάμιος (μόνος υπέρτιμος κι έξαρχος Ωκεανών, Ατλαντικού τε και Ειρηνικού)
20 Ιουνίου '20
https://www.kalami.us/2020/omogeneia/ieraSymmaxia.html