Σάββατο, Ιουλίου 4

Έκθεση για την Γκρέις Τζόουνς θα εξερευνά την εικόνα και τη δυαδικότητα φύλου

Μια νέα έκθεση που εξερευνά την Γκρέις Τζόουνς μέσω του φακού της εικόνας και της ταυτότητας φύλου διοργανώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η έκθεση με τίτλο «Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio» πρόκειται να φιλοξενηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 στο κέντρο τέχνης Nottingham Contemporary, στο Νότιγχαμ.

Η έκθεση που επιμελήθηκαν οι Cédric Fauq και Olivia Aherne, περιγράφεται ως ένας «συνδυασμός μεταξύ fan-fiction, μελέτης και βιογραφίας» που «θέτει ερωτήματα για  την προώθηση της μαύρης εικόνας και της δυαδικότητας του φύλου, καθώς και την ερμηνεία στη σκηνή και την ερμηνεία στη ζωή»  σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Nottingham Contemporary.
Η έκθεση προβάλλει τις διαφορετικές Γκρέις Τζόουνς, τη βασίλισσα της ντίσκο, το μοντέλο στις πασαρέλες, τη Τζαμαϊκανή στη Γαλλία, την ερμηνεύτρια σε νυχτερινά κλαμπ, τη θηλυκή και αρσενική και τη λευκή και μαύρη πλευρά της.
«Ενσωματώνοντας αυτούς τους φαινομενικά αντίθετους πόλους ταυτόχρονα, η Γκρέις Τζόουνς εμπλέκει δυαδικά συστήματα με το στυλ και το χρώμα του δέρματος. Επεξηγεί και περιπλέκει τις θεωρίες για το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την ερμηνεία, τη φυλή, την κυβερνητική (cybernetics) συζητήσεις που άνθισαν παράλληλα με την καριέρα της».
Στην έκθεση για τη θρυλική τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και ηθοποιό παρουσιάζονται έργα των Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Lynn Goldsmiths, Roland Barthes, ACT UP, Robert Mapplethorpe, Azzedine Alaïa και άλλων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ