Κυριακή, Ιουλίου 19

Σημαντικό. Όλοι οι ασθενείς από κοροναϊό έχουν τουλάχιστον ένα από τα τρία συμπώματα

Φωτογραφία για Σημαντικό. Όλοι οι ασθενείς από κοροναϊό έχουν τουλάχιστον ένα από τα τρία συμπώματα
Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ παρουσιάζει τα πιο συχνά συμπτώματα του κοροναϊού.

Ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων αλλά μια νέα ανάλυση των αρχείων από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι συμπτωματικοί ασθενείς εμφανίζουν τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία συμπτώματα: πυρετό, βήχα ή δύσπνοια.


Η ανάλυση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην εβδομαδιαία έκθεση του CDC για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα, έλαβε υπόψη 164 άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από κορονοϊό. Όλοι αυτοί οι ασθενείς είχαν συμπτώματα και όλοι νόσησαν μεταξύ 14 Ιανουαρίου και 4 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους ασθενείς να αναφέρουν μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων και επίσης τους ζητήθηκε να αναφέρουν τυχόν πρόσθετα συμπτώματα που δεν ήταν ευρέως αναγνωρισμένα.

Μεταξύ αυτών των ασθενών, σχεδόν όλοι - το 96% - είχαν είτε πυρετό, βήχα ή δύσπνοια και περίπου το 45% εμφάνισαν όλα τα παραπάνω.

Ο βήχας ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα: 84% των ερωτηθέντων ασθενών δήλωσαν ότι είχαν βήχα, σύμφωνα με την ομάδα του CDC και των κρατικών υπαλλήλων. Ο πυρετός ήταν το επόμενο πιο συχνό σύμπτωμα, με το 80% των ασθενών να αναφέρουν ότι είχαν πυρετό. Η δύσπνοια συσχετίστηκε συχνότερα με άτομα που νοσηλεύτηκαν.

Οι ασθενείς παρουσίασαν επίσης μια μεγάλη ποικιλία άλλων συμπτωμάτων, όπως μυϊκό πόνο, ρίγη, κόπωση και κεφαλαλγία.

Ένα υψηλότερο ποσοστό ατόμων που δεν χρειάστηκαν να πάνε στο νοσοκομείο έχασαν την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι γενικεύσιμα, καθώς αναφέρονται σε συγκεκριμένους ασθενείς κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ωστόσο τα δεδομένα δίνουν στους γιατρούς μία καλύτερη εικόνα για το ποιοι ασθενείς χρειάζεται να εξετάζονται κατά προτεραιότητα ή και να απομονώνονται με στόχο τη συγκράτηση της μετάδοσης της πανδημίας.

(Πληροφορίες: CNN)
medlabgr