Τρίτη, Αυγούστου 4

Στις 20 Αυγούστου ξεκινάει ο πιο σκοτεινός και άγριος χειμώνας για την αγορά;--Ήδη πολλοί επιχειρηματίες βάζουν οριστικά λουκέτα στα μαγαζιά τους ενώ πολλά ξενοδοχεία αναζητούν αγοραστές

Τολμηρός, μεταρρυθμιστικός ανασχηματισμός!
Καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης προκαλούν αμηχανία στο χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και κυρίως στον Τουρισμό ο οποίος εξελίσσεται στον Ελληνα Ασθενή της οικονομίας διάχυτη είναι η αίσθηση στην αγορά που θέλει την 20η Αυγούστου ως την ημερομηνία έναρξης ενός σκοτεινού και με άγνωστη κατάληξη χειμώνα.
Από τον Ian Ford

Κι αυτό με την έννοια ότι κανείς δεν ξέρει πως θα είναι ακόμη κι αυτό το καλοκαίρι του 2021.
Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει την ανολοκλήρωτη δουλειά που έγινε στην υπόθεση της πανδημίας και τώρα πλέον κάποιοι κάνουν λόγο για 500 με 600 κρούσματα ημερησίως.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε ξαφνικά αιχμάλωτος της ατολμίας των υπουργών του και τώρα προσπαθεί παίζοντας άμυνα να σώσει τη κατάσταση την ώρα που οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορούν να κρύψουν την αμηχανία τους.
Το διάστημα 3-9 Αυγούστου θα είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για το οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων εστίασης και των club.
Ήδη πολλοί επιχειρηματίες βάζουν οριστικά λουκέτα στα μαγαζιά τους ενώ πολλά ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν βγει προς πώληση αναζητώντας ξένους επενδυτές.
Οι τράπεζες με τη σειρά τους ετοιμάζονται να εγγράψουν νέα κόκκινα δάνεια ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες και οι αλυσίδες τροφίμων ποντάρουν σε νέα απογείωση των κερδών τους. Βλέπετε η αυστηροποίηση των μέτρων έχει και τους νικητές της κρίσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης-ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης-βρέθηκε πλέον να παίζει τσουκου-τσούκου μπολ εξαιτίας της ανεπάρκειας κάποιων υπουργών του σε κομβικά υπουργεία για την Οικονομία.
Οι αντικαταστάτες των ιδεοληπτών συριζαίων σε κομβικά υπουργεία αποδείχθηκαν Συριζαίοι με γραβάτα και αντί να τολμήσουν με το καλημέρα γενναίες μεταρρυθμίσεις έχασαν πολύτιμο χρόνο στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.
Οι περισσότεροι το είχαν ρίξει στις ανέξοδες και ανώδυνες τηλεοπτικές εμφανίσεις-είχε βοηθήσει σ΄αυτό και η ακριβοπληρωμένη καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ-με αποτέλεσμα τώρα που βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους να κρύβονται.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι είχε καταγγείλει έγκαιρα την κυβερνητική μεταρρυθμιστική ατολμία ενώ σε πολλά άρθρα μας διατυπώναμε την άποψη ότι ο χρόνος έχει μπει πλέον στον επιταχυντή και πως δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Μιλούσαμε όμως στο βρόντο. Όπως όταν υπογραμμίζαμε την ανάγκη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Τίποτε απ΄όλα αυτά δεν έγινε και να που τώρα η κυβέρνηση μοιάζει να ακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις.
Ο ανασχηματισμός είναι η τελευταία ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη γι΄αυτό θα πρέπει να είναι ισοπεδωτικός χωρίς συμβιβασμούς και ανεκτικότητα. Οι αποτυχημένοι εκ των υπουργών πρέπει να πάνε-χθες κιόλας-σπίτια τους.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να υπόσχεται μία επαναστατική μεταρρύθμιση.
Εάν δεν πείσει για την αποτελεσμάτικοτητά του στις μεταρρθμίσεις ο Κυριάκος και η κυβέρνησή του θα βρεθούν πολύ σύντομα σε δεινή θέση…
Υ.Γ>Στη κεντρική φωτό ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στη χώρα της Μυκόνου με την διαστημική μάσκα του.
 kourdistoportocali.com/