ΤΗΣ...ΠΛΑΚΑΣ!--Φιάσκο! Άχρηστο το πλωτό φράγμα 500.000 ευρώ που θα εμπόδιζε την εισβολή μεταναστών

500.000 ευρώ από τους Έλληνες πολίτες για ένα φράγμα παιχνίδι για μικρά παιδιά, ποιος τα άρπαξε γερά ;;;

Φιάσκο αποδείχτηκε το σχέδιο της ΝΔ για πλωτό φράγμα στο Βόρειο Αιγαίο που θα αναχαίτιζε υποτίθεται τις προσφυγικές ροές. 
Ο διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με πρωτοβουλία του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή αφορούσε πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων, αξίας  500.000 ευρώ. Το φράγμα που θα τοποθετούν δοκιμαστικά προκειμένου να εκπαιδευτεί το αρμόδιο προσωπικό, θα επεκτεινόταν στην πορεία εάν και εφόσον κρινόταν αποτελεσματικό. 

Παρά τις ισχυρές αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για κίνδυνο ναυαγίου, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι το φράγμα θα αποτελούσε ισχυρό μέσο αποτροπής για όσους ήθελαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. 
Το σχέδιο που κόστισε 500.000 ευρώ τελικά αποδείχτηκε φιάσκο, και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να το αξιοποιήσει. Το υπουργείο Άμυνας, με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας καλούν το Λιμενικό να παραλάβει το πλωτό φράγμα, όμως εκείνο δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να το εντάξει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του.
Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]  -ΠΗΓΗ-

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα