Η εγκληματικότητα και η ανομία «βασιλεύει» στις δομές των ακριτικών νησιών!


Στο έλεος των λαθρομεταναστών οι κάτοικοι...

Σε κέντρα ανομίας έχουν μετατραπεί οι δομές που φιλοξενούν παράνομους μετανάστες, με την εγκληματικότητα στους χώρους μέσα και έξω από τους καταυλισμούς να βρίσκεται στο ζενίθ!
Ενδεικτικά της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί είναι τα ευρήματα των αστυνομικών στη Μόρια, όπου οι αλλοδαποί δεν διστάζουν να ωθούν ακόμη και ανήλικα παιδιά στο εμπόριο ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μυτιλήνης σε έναν οικίσκο του hot spot, βρήκαν στην κατοχή ενός 17χρονου κι ενός 19χρονου 26 «φιξάκια» με ηρωίνη βάρους 13 γραμμαρίων, άλλα 26 με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 34 γραμμαρίων, εννέα συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη shisha βάρους 4,5 γραμμαρίων, 52 ναρκωτικά χάπια, τρία μαχαίρια, ένα σουβλί και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ευρήματα που καταδεικνύουν συστηματική εμπορία σκληρών ναρκωτικών!
Ακόμη, κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, τα είχε κλέψει ο 19χρονος από ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης την περασμένη Παρασκευή.
Σε βάρος των δύο αλλοδαπών διαρρηκτών σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.
Αυτοκίνητα, σπίτια και εκκλησίες
Την ίδια ώρα, οι μετανάστες στη Χίο έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο σημείο που λεηλατούν αυτοκίνητα, σπίτια και εκκλησίες!
Όπως προέκυψε από έρευνα των Αρχών, οι δράστες της διάρρηξης στο ξωκλήσι του Αγίου Πολυκάρπου είναι δύο μετανάστες, ηλικίας 27 και 30 ετών.
Οι δυο τους, αφού παραβίασαν την πόρτα της εισόδου με αιχμηρό αντικείμενο, αφαίρεσαν ιερά λειτουργικά σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς και φιάλες με λάδι και νερό, ενώ άρπαξαν και πλαστικές καρέκλες από έναν παρακείμενο βοηθητικό χώρο.
 
Η παράνομη δράση τους, όμως, δεν σταμάτησε εδώ, καθώς, κατά την έξοδό τους από την εκκλησία, διέρρηξαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και άρπαξαν από μέσα μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να παραβιάσουν ακόμη ένα όχημα, χωρίς να το κατορθώσουν.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.