Κυριακή, Αυγούστου 23

Αναλογικά, η Ελλάδα ξεπερνάει σε ημερήσια κρούσματα χώρες όπως η Ιταλία και η Αγγλία

Αναλογικά, η Ελλάδα ξεπερνάει σε ημερήσια κρούσματα χώρες όπως η Ιταλία και η Αγγλία
Ο πολύ υψηλός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται καθημερινά στη χώρα μας, αποτυπώνεται και με την αναγωγή των περιπτώσεων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συγκρίνουμε την κατάσταση μεταξύ των διαφόρων χωρών.
Έτσι, διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ σοβαρή, αφού πλέον -αναλογικά πάντα- καταγράφουμε περισσότερα κρούσματα από μεγάλες χώρες, που κατά το πρώτο κύμα χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από τον Covid-19.
Στην Ελλάδα λοιπόν, σήμερα Σάββατο καταγράφηκαν 264 κρούσματα, δηλαδή έχουμε 24 κρούσματα ανά εκατομμύριο του πληθυσμού μας.
Στη γειτονική μας Ιταλία, που υπέφερε από τον κορωνοϊό μετρώντας πολλές χιλιάδες θύματα, ο απολογισμός ανά εκατομμύριο, σήμερα μάλιστα που είχαμε ρεκόρ καλοκαιριού, καθώς οι περιπτώσεις ξεπέρασαν τις 1.000, είναι καλύτερος: Μόλις 17,7 κρούσματα ανά εκατομμύριο, δηλαδή σχεδόν 5 λιγότερα από την Ελλάδα.
Η Αγγλία δε, είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς, μετρώντας 23 κρούσματα ανά εκατομμύριο.
Καλή είναι η κατάσταση στην Κύπρο, καθώς τα σημερινά 11 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σημαίνει ότι έχουμε 9,4 κρούσματα ανά εκατομμύριο, πολύ λιγότερα από τα μισά δηλαδή από την Ελλάδα.
Η Αυστραλία, στην οποία πρόσφατα θεσπίστηκε καραντίνα σε κάποιες περιοχές, είχε αριθμητικά το τελευταίο 24ωρο λιγότερα κρούσματα από εμάς (200), δηλαδή ανά εκατομμύριο το 1/3 των κρουσμάτων από την Ελλάδα (8).
Στις ΗΠΑ, που η πανδημία «σαρώνει», το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 305 κρούσματα ανά εκατομμύριο.