Τρίτη, Αυγούστου 11

Το απρόσμενο και το ανέλπιστο που θα σε συνεπάρει, αυτό είναι ρομαντισμός!

Girls_The_girl_on_a_rock_looking_into_the_stormy_sea_102187_
Της Μαρίας Τσιφτσή
Ρομαντισμός!
Άραγε υπάρχει ακόμα ή έχει χαθεί κι αυτός μαζί με την προσωπική ζωή μας στις οθόνες των υπολογιστών και στα ατελείωτα ‘’τσεκ ιν’’;
Άνθρωποι χαμένοι σε έναν ηλεκτρονικό κόσμο που έχουν ξεχάσει τη σημασία του έρωτα, του πάθους και της τρέλας! Κλείνεσαι στον εαυτό σου, γιατί αδυνατείς να βρεις αυτό το διαφορετικό που θα μαγέψει την ψυχή σου…

Άνθρωπος που πάντα δίνεις και δίνεσαι ολοκληρωτικά, μα κανείς δεν κατάφερε έως τώρα να μιλήσει στην ψυχή σου! Περιμένεις υπομονετικά με την ελπίδα ότι θα βρεις κάτι καλό στην επόμενη στροφή, κάτι που να σου αξίζει…Αλλά η πραγματικότητα θα σε προσγειώσει ξανά απότομα στο σκληρό και πρόστυχο πρόσωπο της μιας βραδιάς!
Εκνευρίζεσαι και αγανακτείς.. Δεν έχεις άλλα περιθώρια για σπατάλες χρόνου.. Κλείνεσαι και πάλι μέσα σου, βρίσκοντας γαλήνη και ηρεμία στο δικό σου αστείρευτο ρομαντισμό! Μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει η πόρτα έτσι απλά και θα βρεθείς αντιμέτωπη με αυτό που αναζητούσες τόσο καιρό… Λίγα δευτερόλεπτα είναι ικανά να σε κάνουν να καταρρίψεις κάθε αμφιβολία του παρελθόντος!
Μία ματιά διαφορετική απ’ όλες τις άλλες που θα σε κοιτάξει και θα βάλει φωτιά σε όλο το ‘’μέσα ‘’ σου! Έρωτας…τόσο μαγικός κι απόλυτος! Είναι τελικά αλήθεια πως ερωτεύεσαι πραγματικά μία μόνο φορά στη ζωή σου!! Παγιδεύεσαι σε έναν κόσμο ονειρικό! Δεν μπορείς να πάρεις τη ματιά σου από πάνω του! Τον ακολουθείς σε κάθε του κίνηση!
Προσπαθείς να φέρεις τη ματιά σου στη δική του, να ταυτιστούν και πάλι όπως την πρώτη στιγμή.. όχι και τόσο δύσκολο αφού κι εκείνος επιζητά απεγνωσμένα τη δική σου! Έχεις αρχίσει να χορεύεις και πάλι ασυναίσθητα το χορό της καρδιάς σου που νόμιζες πως είχες ξεχάσει.. Σε παίρνει μαζί του σε μαγικές πολιτείες που μόνο εκείνος ξέρει!
Κι είσαι τόσο ευτυχισμένη.. Έτσι απλά!! Γίνεσαι και πάλι αυτός ο άνθρωπος που δίνει και δίνεται ολοκληρωτικά γιατί επιτέλους το σύμπαν συνωμότησε και βρέθηκε το άλλο σου μισό που μίλησε στην ψυχή σου! Στην ίδια γλώσσα!! Ναι.. ρομαντισμός υπάρχει!! Για όλους μας, για τον καθένα ξεχωριστά! Φτάνει να διώξουμε κάθε σύννεφο φόβου και ανασφάλειας..
Γιατί ο ρομαντισμός τελικά δεν είναι παρά μόνο αυτό το βλέμμα που θα καταφέρει να ταυτιστεί με το δικό σου και θα χορέψει το χορό των ανεμοδαρμένων φθινοπωρινών φύλλων και το βαλς των χαμένων ονείρων στη μουσική του Χατζιδάκι!!!