Δευτέρα, Αυγούστου 24

Ότι δεν μπόρεσαν Γιωργάκης, Κοτζιάς, Σημίτης... το μπόρεσε ο Κούλης!

Της Μαριάννας Τσήπα

Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο ξένος παράγοντας (Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ) έθεσε σ' εφαρμογή το σχέδιο της επίσημης "συνεργασίας" μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών στη Μεσόγειο, μέσω "διαλόγου για επίλυση των διαφορών": Ελλάδα - Τουρκία.


Η προσπάθεια της κυβέρνησης Σημίτη ξεκινάει με τον "άνθρωπο" του Γιωργάκη Παπανδρέου και του Μητσοτάκη, τον λατρεμένο διπλωμάτη του Γιωργάκη, που σε συνεννόηση με την οικογένεια Μητσοτάκη και την επιθυμία της Άγκυρας (μέσω ΕΕ και ΗΠΑ), ανέλαβε και τα ηνία του...
Γενικού Γραμματέα του υπουργείου τον Εξωτερικών: Παύλος Αποστολίδης.
Ο κύριος Παύλος, πάντα την περίοδο του εκσυγχρονισμένου πασοκ, αναλαμβάνει και διοικητής της ΚΥΠ, εγκαινιάζοντας και τον απευθείας διάλογο, θεσμοθετημένο σε μόνιμη βάση με την τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ).
Στο υπουργείο των Εξωτερικών οι δύο πιο σημαντικοί άνθρωποι για τον Γιωργάκη, έχουν ονοματεπώνυμο: Κοτζιάς - Αποστολίδης - Ρόντος - Ροζάκης.
Στην προκειμένη περίπτωση -μιας και οι προσπάθειες του Κοτζιά εξαντλήθηκαν με την παραχώρηση της Μακεδονίας και την καταγγελία του Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του Σόρος, "ατυχής" για τον Καμμένο η δημόσια καταγγελία μέσα στη βουλή των σχέσεων Σόρος-Κοτζιά- κι ο Κοτζιάς ξεπούλησε τη Μακεδονία, έστρωσε το δρόμο για να τεθεί τέλος στο δόγμα Ανδρέου Παπανδρέου για υφαλοκρηπίδα-12 μίλια-ΑΟΖ, με τις διμερείς συνομιλίες μεταξύ χωρών (αποτέλεσμα η συμφωνία της Ελλάδας με Ιταλία, Αίγυπτο, της κυβέρνησης Μητσοτάκη), που έδωσε το θεσμικό δικαίωμα του Ερντογάν να ζητάει το αυτονόητο: συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας, όπως συνέβη με Ιταλία και Αίγυπτο.
Ο κύριος Παύλος, μετά την πασοκική διαδρομή, τη δολοφονία Τσαλικίδη, τις υποκλοπές της περιόδου των Ολυμπιακών αγώνων (στην εξεταστική επιτροπή δήλωσε πως δεν είδε, δεν άκουσε, δεν γνώριζε τίποτα), για τις "γνώσεις" του διορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, Alpha, με αντικείμενο τις "επενδύσεις στην Τουρκία". Ναι... ήθελαν να επενδύσουν και στην Τουρκία οι κλεπτοκράτες που διέσωσε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις ο ελληνικός λαός.
Ο κύριος Παύλος, μετά τις προσπάθειες των τραπεζιτών για επενδύσεις στην Τουρκία, μπήκε κι επισήμως στη λέσχη των εθνομηδενιστών, το επίσημο πρακτορείο του 4ου Ράιχ (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Σήμερα ο κύριος Παύλος κλήθηκε να σώσει για ακόμη μια φορά της Ελλάδα... ο άνθρωπος του Μητσοτάκη, του Γιωργάκη και σια, κρίθηκε ο ικανότερος όλων για να βάλει τα ελληνοτουρκικά ξανά σε ράγες συνεννόησης, δηλαδή να υπάρξει "γόνιμος διάλογος" παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν είναι απλή δουλειά, αλλά οι άξιοι είναι έμπειροι κι  αναντικατάστατοι... αποτελούν διαχρονική αξία για το πολιτικό σύστημα των κυβερνώντων υπαλλήλων τραπεζιτών του 4ου Ράιχ.