Τρίτη, Αυγούστου 4

Βότανο- μυστήριο: Ξορκίστε το κακό και την αρρώστια με απήγανο!


Ο απήγανος είναι ένα πολυετές, αρωματικό φυτό με κιτρινοπράσινα φύλλα και μικρά άνθη. Ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές και προσαρμόζεται καλά στο μεσογειακό κλίμα. Ευνοείται σε πολλά σπίτια και κήπους, χάρη στο δυνατό του άρωμα και στην ικανότητά του να απωθεί έντομα από ορισμένες καλλιέργειες. Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί
χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του.


Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι». Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών. Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.


Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.


Θεωρήθηκε από την αρχαιότητα σαν ισχυρό φυλακτό κατά της μαύρης μαγείας. “….ξορκισμένος με τον απήγανο!” Η κοινή αυτή φράση σε όλη την Ελλάδα είναι πολύ γνωστή στους παλιότερους και στα Κύθηρα.


Υπάρχουν δύο είδη απήγανου: ο αρσενικός (με μεγάλα φύλλα) και ο θηλυκός (με μικρά φύλλα). Τοποθετήστε τα αρσενικά φυτά σας στην αριστερή πλευρά του κήπου σας και τα θηλυκά φυτά στη δεξιά.


Αν προσέξετε ότι ο απήγανός σας αρχίζει να ξεραίνεται ή να μαραίνεται, μην ανησυχήσετε και μην προσπαθήσετε να σώσετε το φυτό -πρόκειται για ξεκάθαρο σημάδι ότι απορροφά την αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον γύρω του και ότι σας φέρνει καλή τύχη.


Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Μερικές από τις ιδιότητες του απήγανου είναι οι εξής:


Ενισχύει τις αρτηρίες, προστατεύει τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, μειώνει τους κιρσούς, το οίδημα και άλλα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ προλαμβάνει την εσωτερική αιμορραγία.


Ωφελεί την πέψη, προλαμβάνοντας τους πόνους στο στομάχι και την καούρα, μειώνοντας τα αέρια και τη δυσπεψία και διεγείροντας τη λειτουργία του συκωτιού. Αν παραφάτε, είναι καλό να καταναλώσετε αυτό το βότανο.


Έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων κραμπών, της διάρροιας και των στομαχικών κραμπών.


Προάγει την υγιή εμμηνορρυσία αυξάνοντας τη ροή του αίματος στη μήτρα. Ωστόσο δεν συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη, επειδή μπορεί να προκαλέσει αποβολή.


Χρησιμοποιείται για τη μείωση του άγχους, της ανησυχίας, της νευρικότητας και της αϋπνίας, χάρη στην ηρεμιστική του επίδραση.


Συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο λόγω σοκ ή καταπόνησης και μειώνει τη φλεγμονή από τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.


Μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώσει την κατακράτηση υγρών, καθώς και να διεγείρει την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τους ιστούς.


Έχετε υπόψη σας ότι η κατανάλωση απήγανου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική, ειδικά αν καταπιείτε το έλαιο του φυτού (το οποίο προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση). Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα χρησιμοποιώντας το πολύ 12 φύλλα ανά λίτρο νερού.


Βράστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά. Έπειτα στραγγίστε το και πίνετε μέχρι δύο φλιτζάνια την ημέρα.


Όλοι συμφωνούν ότι η χρήση του πρέπει να γίνεται με μέγιστη προσοχή και σε πολύ μικρές δόσεις καθώς έχουν καταγραφεί ακόμα και θάνατοι από υπερβολική κατανάλωση φρέσκου




Πηγή: adapokrites.gr και meygeia.gr



https://thesecretrealtruth.blogspot.com